Συνέντευξη “God In A Cone”

14805550_314640442252715_1233192182_n-large
Ο ιθύνων νους των God in a cone, Νίκος Μαρίνος

Μετά από μία μεγάλη πορεία με αρκετά διαφορετικά συγκροτήματα, ο Νίκος Μαρίνος συστήνει στο anthem.gr το πιο πρόσφατο του πόνημα, τους God in a cone που πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πάρα πολύ καλό “Agrypnia” και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που του θέσαμε.

Νίκο πες μας 2 λόγια για τη μουσική σου πορεία και τους God in a cone.

Καλησπέρα, σας ευχαριστώ για την τιμή να με φιλοξενήσετε στο Webzine σας. Η μουσική μου πορεία ξεκινάει από τα προ-εφηβικά χρόνια όπου λίγοι και καλοί φίλοι μαζευόμασταν σε ένα δωματιο και τζαμάραμε με την βοήθεια ενος Casio Keyboard, μιας κιθάρας και ενός σετ από μπακέτες που χτυπούσαν την καρεκλίτσα του πιάνου (χαχα). Οι God in a cone ήταν κάτι στιγμιαίο και μια ανάγκη μορφή έκφρασης όπου δεν θα συναντούσε μουσικούς αποκλεισμούς και θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σύνθετο συγκερασμό μουσικών ιδιωμάτων.

Πως προέκυψε το όνομα “God in a cone” και τι θέλει να πει;

Έχει πολλά νοήματα, θα μπορούσα να μιλάω ώρες… Σίγουρα το ένα έχει να κάνει με αρχιτεκτονικές-γεωμετρικές αρχές και το άλλο με κάτι μεταφορικό, τη δύναμη του ανθρώπου και το πως μπορεί να εξαπολύσει την ενέργεια του προς τα έξω σε κάτι αποτελεσματικό ή να την αποκλείσει μέσα στο εσωτερικό του καβούκι σαν πηγή αρνητικής ενέργειας.

Ποιες είναι οι επιρροές σου ως καλλιτέχνης;

Η μουσική γενικά! Μου αρεσουν όλα τα μουσικά είδη.

Ακούγοντας και τις άλλες δουλειές σου με τους Madleaf, του iola11 και τους Slitherum, παρατηρεί κανείς ότι με τους God in a cone στρέφεσαι σε περισσότερο industrial μονοπάτια με το rock στοιχείο να παραμένει υπαρκτό. Το νέο αυτό project είναι μία προσπάθεια συγκερασμού των επιρροών σου;

Ακριβώς, μια ένωση όλων των μουσικών μου επιρροών.

Πρόσφατα κυκλοφόρησες το πρώτο σου album με τους God in a cone, το πολύ ενδιαφέρον “Agrypnia”. Μίλησέ μας για τη διαδικασία σύνθεσης και ηχογράφησης των κομματιών και για το ποιοι συνέβαλλαν σε αυτό.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα στούντιος 222 με παραγωγό τον Δημήτρη Δελη, ο οποίος με βοήθησε και στις κιθάρες. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που και ο Δημήτρης την υποστήριξε άρτια!

14798783_314640645586028_2076366260_n-large

Με ποια θέματα καταπιάνεσαι στιχουργικά στο album;

Μεταφυσικά, κοινωνικά και προσωπικά.

Πριν πολύ λίγες μέρες κυκλοφόρησες το πρώτο σου βίντεο κλιπ για το “Death Laments” όπου σε βλέπουμε στο στούντιο να ηχογραφείς όλα τα όργανα που ακούμε στο κομμάτι! Τι εμπειρίες σου άφησαν οι ηχογραφήσεις του δίσκου και το γύρισμα του βίντεο κλιπ;

Ήταν μια εξαιρετική διαδικασία γεμάτη πάθος και αγνή αγάπη για τη μουσική, να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Δελη για άλλη μια φορά για την εξαιρετική δουλειά που έκανε στις κιθάρες, τον Κώστα Νάκο και Γεώργιο Καντεμίρη για τη βοήθεια στις κάμερες, όπως και τον Παναγιώτη Μέγα που με φιλοξένησε στα Final sound studios .

Στη σελίδα σου απευθύνεσαι στους φανς ως Coneheads. Πως προέκυψε η ονομασία;

Απευθύνομαι σε όλους όσους θεωρούν πως η μουσική δεν πρέπει να έχει σύνορα.

Κώνος ονομάζεται το στερεό σχήμα που περιέχεται μεταξύ μιας κωνικής επιφάνειας, στην οποία ο οδηγός είναι κλειστή καμπύλη γραμμή, και ενός επιπέδου που τέμνει όλες τις γενέτειρες της κωνικής επιφάνειας, χωρίς να διέρχεται από την κορυφή αυτής. Ετσι λοιπων και η μουσικη μας δεν διερχεται απο καμια κορυφη μουσικου ιδιωματος.

Ποια είναι η άποψή σου για τη στήριξη των ΜΜΕ σε νέα σχήματα και μουσικούς;

Συγκινούμαι με όλα τα webzines για το πάθος που διαθέτουν! Μπράβο!

Τι γνώμη έχεις για την ελληνική underground σκηνή;

Έχει πολλά διαμάντια! Διάθεση να υπάρχει και μπορείς να ακούσεις τα πάντα!

14804813_314640435586049_1293356068_n-large

Τι επιφυλλάσει το μέλλον για τους God in a cone; Θα δούμε live εμφανίσεις;

Ένα νέο άλμπουμ πολύ σύντομα που θα είναι έτοιμο! Όσον αφορά το θέμα live θα χαρώ πολύ να κάνω κάτι σύντομα.

Που μπορεί το κοινό να μάθει νέα σου;

Αυτή τη στιγμή μόνο από την σελίδα στο Facebook.

https://www.facebook.com/godinacone/?fref=ts

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Η ζωή είναι μικρή! Ακούστε μουσική!

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου!

Κλείνουμε με το Death Laments, ένα από τα καλύτερα κομμάτια του “Agrypnia” και το ενδιαφέρον video clip του: