Συνέντευξη “Hailsteel”

Οι Hailsteel, heavy metal συγκρότημα από την Αθήνα

Η σημερινή συνέντευξη είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες για μένα. Και αυτό είναι γιατί το συγκρότημα που θα φιλοξενήσουμε σήμερα είναι το συγκρότημα ενός πολύ καλού μου φίλου με τον οποίο γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά και το να στηρίζεις τη μπάντα ενός φίλου και αυτός να στηρίζει την ιστοσελίδα σου με μία φοβερή συνέντευξη είναι κάτι πολύ όμορφο. Πάμε λοιπόν, να γνωρίσουμε τους Hailsteel!

Πείτε μας 2 λόγια για το ποιοι είναι οι Hailsteel και πως δημιουργήθηκαν.

Καλησπέρα anthem.gr! Οι Hailsteel είναι ένα µια speed-heavy metal µπάντα, πάνω από όλα όµως είναι µια παρέα από 4 φίλους που περνάνε καλά παίζοντας τη µουσική που αγαπούν. Η µπάντα άρχισε να χτίζεται µετά από ένα τζαµάρισµα σε ένα υπόγειο µεταξύ του Βασίλη (κιθάρα- φωνή) και του Σπύρου (κιθάρα) όπου ήταν και ο πρώτος ενθουσιασµός! Γρήγορα φωνάξαµε τον φίλο µας Στάθη (µπάσο) µε τον οποίο αρχίσαµε να οργανωνόµαστε, και µετά από λίγο καιρό είχαµε την τύχη να γνωρίσουµε τον Jimmy (drums) µε τον οποίον ολοκληρώθηκε το line up.

Τι σημαίνει το όνομα Hailsteel;

Hailsteel σηµαίνει χαλάζι- χάλυβα, δηλώνοντας έτσι την ορµητικότητα, την ταχύτητα, την ενέργεια, και τη δύναµη που χαρακτηρίζει τον ήχο µας.

Προσωπικά θα έλεγα ότι ακούγοντας τα demo σας, μου θυμίσατε πολύ κλασικό heavy metal και ειδικά τους πρώτους δίσκους των Iron Maiden. Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Πράγµατι έχουµε επηρεαστεί πολύ από τους Iron Maiden, τους Helloween, τους Judas Priest, το NWOBHM γενικότερα. παρόλα αυτά λατρεύουµε και πιο σύγχρονες µπάντες που έχουν συνδράµει και αυτές στον ήχο µας όπως Stormwarrior, Enforcer, Striker, SkullFist και πολλούς πολλούς ακόµη!

Πρόσφατα παίξατε support για τους Flotsam and Jetsam στη συναυλία τους στο Κύτταρο. Πως ήταν αυτή η εμπειρία και η συνεργασία με ένα συγκρότημα τέτοιου βεληνεκούς;

Δεν µπορούσαµε να πιστέψουµε ότι το 3ο live µας θα ήταν µε µια µπάντα παγκόσµιας κλάσης όπως οι Flotsam and Jetsam, τελικά όµως ήταν αλήθεια και ήταν µια απίστευτη εµπειρία! Περάσαµε καταπληκτικά, το κοινό µας εξέπληξε µε την ανταπόκριση του και σίγουρα είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουµε ποτέ, γιαυτό και θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε για άλλη µια φορά και αυτούς και την διοργάνωση που µας εµπιστεύτηκε.

Με ποιους άλλους καλλιτέχνες έχετε συνεργαστεί και με ποιους θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Έχουµε συνεργαστεί µε πολλές µπάντες όπως οι Memorain, οι Desert near the End, οι Silent Oath, οι Amken, οι Ohanzee οι Rinpoche και άλλα Ελληνικά συγκροτήµατα (αν εξαιρέσουµε τους Eversin από την Ιταλία και φυσικά τους Flotsam and Jetsam) που πλέον κάποιοι από αυτούς είναι και φίλοι µας. Σίγουρα η λίστα µε τα ονόµατα που θα θέλαµε να συνεργαστούµε είναι τεράστια, γενικά όµως µας αρέσει να συνεργαζόµαστε µε µπάντες που µας αρέσουν, και πάνω απ όλα είναι είναι έντιµες.

Αυτή τη στιγμή δουλεύετε τα κομμάτια για τον πρώτο σας δίσκο. Τι πληροφορίες μπορείτε να μας δώσετε σχετικά με την ηχογράφηση, την ημερομηνία κυκλοφορίας και αν έχετε κατασταλάξει στο όνομά του; Σε τι μουσικά μονοπάτια θα κινείται;

Έχουµε ολοκληρώσει συνθετικά τον πρώτο µας δίσκο και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες της ηχογράφησης, για την οποία όµως θέλουµε να αφιερώσουµε αρκετό χρόνο για να έχουµε το αποτέλεσµα που επιθυµούµε. Για να είµαστε ειλικρινείς, δε µπορούµε να δώσουµε ακόµα ηµεροµηνία κυκλοφορίας διότι δεν ξέρουµε τι µας επιφυλάσσει το µέλλον. Ο ήχος µας δεν θα αλλάξει, το RAW RAPID AGRESSIVE speed/heavy Metal που µπορεί να ακούσει κανείς σε ένα live µας από γρήγορα riffs µέχρι µελωδικές δυσολίες είναι και αυτό που θέλουµε να κρατήσουµε, και σαν ύφος και σαν τίτλο του δίσκου!

Πιστεύετε ότι μέσω αυτού του άλμπουμ θα μπορέσετε να μεταδώσετε το εκρηκτικό κλίμα που δημιουργείτε στις συναυλίες σας;

Είναι κάτι που θα θέλαµε πολύ! Σίγουρα µια συναυλία είναι κάτι διαφορετικό, λίγο η συµµέτοχη του κοινού, λίγο η αδρεναλίνη, λίγο του ότι δεν µπορείς να πεις ”έκανα λάθος πάµε άλλη µια;” είναι κάποια πράγµατα που µας κάνουν να τα δώσουµε όλα! Θα φροντίσουµε λοιπόν όλη αυτή η ενέργεια να µεταδοθεί στο δίσκο όσο το δυνατόν περισσότερο!

Το Σάββατο στις 17 Δεκεμβρίου θα παίξετε ξανά στη σκηνή του Κυττάρου. Μιλήστε μας για τη διοργάνωση και το τι μπορούμε να περιμένουμε από την εμφάνισή σας.

Είναι τεράστια τιµή για εµάς να συµµετέχουµε στο Heavy Metal Assault και να µοιραστούµε τη σκηνή µε (εγχώρια και µη) αξιόλογα ονόµατα, µε αυτό των Black Trip να ξεχωρίζει! Το Κύτταρο είναι ένας πολύ ωραίος χώρος και τον έχουµε απολαύσει και σαν παίχτες και σαν ακροατές! Όπως και την προηγούµενη φορά έτσι και τώρα θα παίξουµε ένα µεγάλο µέρος του δίσκου γιαυτό θα είναι µια πολύ καλή ευκαιρία για όποιον δεν έχει ακούσει Hailsteel να έρθει και να απολαύσει 6 δυνατά συγκροτήµατα µε το ίδιο εισιτήριο!

Όντας ένα underground σχήμα, ποια είναι η γνώμη σας για την underground σκηνή και τα συγκροτήματα που έχετε παρακολουθήσει;

Το underground είναι η πηγή του Μetal, όλα ξεκινάνε από εκεί. Ο αριθµός των συγκροτηµάτων είναι τεράστιος, κάθε µέρα ακούµε 2 και 3 καινούργια συγκροτήµατα από κάθε γωνία του κόσµου που έχουν πολλά να πουν και να προσφέρουν. Πλέον τα ακούσµατα µας περιλαµβάνουν περισσότερες underground µπάντες που ορισµένες από αυτές τυχαίνει να είναι και φίλοι µας. Σχετικά µε την Ελληνική underground σκηνή τα πράγµατα πάνε πολύ καλά, οι µπάντες σκίζουν, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και αυτό µας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βοηθούνε νέες μπάντες σας εσάς μέσω προβολής;

Το internet βοηθάει πολύ, και από άποψη επικοινωνίας συγκροτηµάτων και ακροατών, και από άποψη προβολής της κάθε µπάντας, µε ένα click πλέον µπορεί o καθένας να ανακαλύψει διαµάντια! Εκτός αυτού τα webzines κάνουν µια πολύ σηµαντική προσπάθεια και βοηθάνε τις νέες µπάντες. Όσο για την τηλεόραση, τον Τύπο και το ραδιόφωνο (µε ελάχιστες εξαιρέσεις) τα πράγµατα είναι σκέτο δράµα!

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Hailsteel;

Μετά το Heavy Metal Assualt θέλουµε να δώσουµε προτεραιότητα στον δίσκο και στην παραγωγή του, έχουµε πολλές ιδέες που ανυποµονούµε να τις µοιραστούµε µε τον κόσµο. Για αργότερα υπάρχουν ήδη κάποιες ιδέες στο τραπέζι, είµαστε σε αρκετές συζητήσεις για διάφορα πράγµατα ακόµη όµως είναι πολύ νωρίς για να ανακοινώσουµε κάτι. Σίγουρα αν όλα πάνε καλά το 2017 θα προσπαθήσουµε να παίξουµε και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας.

Που μπορεί ο κόσμος να μάθει νέα σας στα social media;

Ο κόσµος µπορεί να µας βρει στην σελίδα µας στο Facebook: https://www.facebook.com/Hailsteel/?fref=ts

οπού ανακοινώνουµε τα επόµενα µας live. τις δραστηριότητες της µπάντας, και ό,τι άλλο µας αφορά.

Ένα μήνυμα σας για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Θέλουµε να ευχαριστήσουµε το anthem.gr, τους αναγνώστες του και όλους εσάς που µας στηρίζετε αυτόν τον καιρό, ανυποµονούµε να σας γνωρίσουµε όλους στα live µας!

Με τη σειρά μας, να ευχαριστήσω τους Hailsteel για τη σημερινή συνέντευξη και να κλείσουμε με ένα τραγούδι από live τους που θα μπορείτε να απολαύσετε και το Σάββατο!