Ranking: Τα 30 καλύτερα wrestling matches του 2022, Θέσεις 10-1

ezgif.com-gif-maker

Αυτό ήταν. Τελείωσε και το μεγάλο αφιέρωμα του wrestling για φέτος. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε ποια ήταν η πρώτη δεκάδα και ποια τα honorable mentions που οριακά κόπηκαν από την τριαντάδα! Ξεκινάμε λοιπόν χωρίς πολλά πολλά.

10. Jon Moxley vs Bryan Danielson – AEW Revolution

Ranking3010

Αυτό το ματς ήταν να το δούμε στο Full Gear, αλλά τελικά η αποτοξίνωση του Mox από το αλκοόλ το μετακίνησε λίγο πιο μετά και εν τέλει αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει για την ιστορία των δύο. Αντί να κοντραριστούν για το ποιος θα πάει για τον τίτλο, είχαν μια κόντρα όπου ο (τότε heel) Danielson ήθελε οι δυο τους να γίνουν ομάδα και εν τέλει πριν ενωθούν, αποφάσισαν να παλέψουν. Δύο εξαιρετικοί παλαιστές βγάζουν από μέσα τους το στοιχείο της βίας που τόσο αγαπούν, ματώνουν, μάχονται ακόμα και μετά τη λήξη του ματς και τελικά ενώνονται υπό το βλέμμα του σπουδαίου William Regal που ήταν μέντορας τους. Η αρχή του αγαπημένου μου Blackpool Combat Club ήταν εξαιρετική.

9. Hangman Page vs Bryan Danielson – AEW Dynamite

Ranking3009

Στο Winter is Coming, οι Page και Danielson πάλεψαν για μια ολόκληρη ώρα σε ένα από τα καλύτερα ματς του 2021 και μια φανταστική ισοπαλία. Το 2022 ξεκίνησε με τη ρεβάνς στην οποία είχαμε νικητή, αλλά παρακολουθήσαμε έναν εξίσου εκπληκτικό αγώνα. Ο Bryan παίζει τέλεια το ρόλο του κακού, ο Hangman εκείνη τη στιγμή ήταν ο απόλυτος καλός στο wrestling και μέσα από ένα ματς που σου βγάζει αγωνία, πάθος και με ένα καταπληκτικό buckshot lariat πήρε τη νίκη. Οι δυο τους είχαν άλλο ένα ματς στις αρχές του Σεπτέμβρη με τον Hangman αρκετά πεσμένο και τον Danielson να κερδίζει τον τελευταίο αγώνα αυτής της άτυπης τριλογίας.

8. Gunther vs Sheamus – WWE Clash at the Castle

Ranking3008

O Gunther είναι μαζί με τον Tyler Bate ό,τι πιο ταλαντούχο έχει να επιδείξει το NXT UK για όλα τα χρόνια που υπήρξε ως brand. Μόνιμα πλέον στο main roster, αρκετά πιο στεγνός σε σχέση με τα χρόνια που τρομοκρατούσε τα ευρωπαϊκά indies, έχει καταφέρει και έχει κάνει το Intercontinental championship να είναι πάλι ο workhorse τίτλος της εταιρίας (με αρκετά φοβερό booking από τον Triple H βέβαια). Στην επιστροφή του WWE στην Αγγλία με ένα τεράστιο event ο Αυστριακός ήρθε αντιμέτωπος με τον Ιρλανδό Sheamus και ναι είδαμε ένα από τα καλύτερα ματς της χρονιάς. Πιθανώς το καλύτερο singles match του WWE μετά την Takeover εποχή. Ευρωπαϊκό wrestling με submission, απίστευτα δυνατά χτυπήματα, near falls, μιλάμε για ένα ματς που στην Vince McMahon εποχή μπορεί να μην απολαμβάναμε. Το απόλυτα επιστέγασμα ενός εξαιρετικού event όπως το Clash at the Castle.

7. Orange Cassidy vs Will Ospreay – AEW x NJPW: Forbidden Door

Ranking3007

Δε θα πω ψέματα. Ήμουν αρκετά χαζός για να ξενερώσω όταν ανακοινώθηκε αυτός ο αγώνας. Θεωρούσα ότι δε γίνεται ο Ospreay, πιθανότατα ο καλύτερος wrestler φέτος να παίζει με τον Cassidy που ναι μεν είναι παλαιστάρα, αλλά αρκετά comic relief. Έκανα λάθος όμως. Μια ανελέητη ματσάρα με πολλά κωμικά στοιχεία μεν, αλλά ταυτόχρονα τρομερά διασκεδαστικό wrestling, απίθανες κινήσεις και τρομερή επίδειξη αθλητικότητας από δύο φανταστικούς παλαιστές. Το Forbidden Door είχε πολλές ματσάρες, αλλά οι Ospreay και Cassidy κατάφεραν και ξεχώρισαν.

6. FTR vs Young Bucks II – AEW Dynamite

Ranking3006

Αυτές οι δύο ομάδες έχουν μια εξαιρετική ιστορία από τις εποχές που ήταν σε άλλα promotions, η οποία δυστυχώς έμελλε να κορυφωθεί τη χρονιά της πανδημίας, όταν μας έδωσαν ένα από τα καλύτερα tag team matches που έχω δει, δυστυχώς χωρίς κοινό. Περίμενα πάντα την ρεβάνς, αλλά την περίμενα σε ένα μεγάλο PPV. Τελικώς με την FTR καυτή μετά από το συγκλονιστικό ματς με τους Briscoes, το AEW είπε να μας τη δώσει σε ένα απλό επεισόδιο του Dynamite στη Βοστώνη. Και αυτό που είδαμε ήταν αντάξιο της προηγούμενης ματσάρας. Οι high flying κινήσεις των Young Bucks δέσανε ξανά υπέροχα με το old school στυλ της FTR και σε ένα ματς με τρομερό storytelling και άπειρες αναφορές, οι δεύτεροι πήραν επιτέλους την πολυπόθητη νίκη επί των μεγάλων εχθρών τους. Έχω μια αίσθηση ότι οι FTR θα γυρίσουν στο WWE το 2023, αλλά αν δεν το κάνουν ελπίζω οι δύο ομάδες να έχουν ακόμα πολλούς αγώνες μελλοντικά.

5. Seth Rollins vs Cody Rhodes – WWE Hell in a Cell

Ranking3005

Η επιστροφή του Cody Rhodes στην εταιρία που ξεκίνησε και που ποτέ δεν τον πίστεψε ήταν θριαμβευτική γιατί αυτή τη φορά θα γύριζε ως ένας σταρ της wrestling βιομηχανίας. Το ματς του στη Wrestlemania με τον Seth Rollins στη Wrestlemania ήταν εξαιρετικό, στο Backlash έδωσαν ένα πολύ καλό sequel, αλλά ο θρίαμβος ήρθε στο Hell in a Cell. Είναι παραδοσιακά το ματς που πρέπει να τελειώνουν οι κόντρες και όλοι καταλάβαμε ότι θα τελειώσει όταν είδαμε ότι ο Rhodes μπήκε μέσα στο κελί έχοντας έναν σοκαριστικό τραυματισμό. Το πως αυτός ο άνθρωπος κατάφερε επί 24 λεπτά, με ένα χέρι ουσιαστικά να δώσει ένα τοπ 5 ματς φέτος θα ήταν απορίας άξιο, αν δεν είχε δίπλα του τον ίσως καλύτερο wrestler του WWE. Props και στους δύο λοιπόν που έχτισαν μια όμορφη κόντρα με ένα από τα πιο όμορφα τελικά ματς που μπορείς να απολαύσεις στο wrestling.

4. CM Punk vs MJF – AEW Revolution

Ranking3004

Η απόλυτη κόντρα. Ο μαθητής εναντίον του δασκάλου. Ο άλλοτε φαν απέναντι στο είδωλο του. Ό,τι και να πω για όσα μας χάρισαν ο CM Punk με τον MJF είναι λίγο. Από τα καταπληκτικά promos μέχρι το ματς τους στο Dynamite, όλα ήταν υπέροχα. Εδώ όμως είχαμε μια τρομερή κορύφωση. Από την είσοδο του Punk με το θρυλικό Miseria Cantare και το attire του από τις εποχές του Ring of Honor, κατάλαβα ότι θα δούμε κάτι σπουδαίο. Τα τύπου strap matches δε μου αρέσουν, αλλά διάολε αυτό ήταν εκπληκτικό. Βρήκαν απίστευτους τρόπους να χρησιμοποιήσουν το Dog Collar ως όπλο, ματώσανε σε ακραίο βαθμό, κάποιες κινήσεις πονούσαν ακόμα και εσένα σαν θεατή και κυρίως έβγαλαν το μίσος που φαινόταν από τα promos τους. Είναι κρίμα που αυτή η κόντρα δεν θα έχει (μάλλον) ένα sequel.

3. Kazuchika Okada vs Will Ospreay – NJPW Wrestle Kingdom 16

Ranking3003

Οι Okada και Ospreay έχουν φανταστική χημεία ως δίδυμο και αυτό έχει αποτυπωθεί σε πάρα πολλά ματς τους από την περίοδο που ήταν μαζί στην Chaos μέχρι και μετά την προδοσία του Ospreay στον παλιό του αρχηγό το 2020. Δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο που ο καθοδικός (τότε) Okada κέρδισε τον Ospreay στο Wrestle Kingdom 15 παίρνοντας μια νίκη που δεν είχε ανάγκη, αλλά ένα χρόνο μετά τα κόζια είχαν αλλάξει. Ο Ospreay προερχόταν από ένα μέτριο διάστημα στην Αμερική και επέστρεφε για να δείξει ότι εκείνος ήταν ο πραγματικός πρωταθλητής και άξιζε τη ζώνη που ποτέ δεν έχασε. Το αποτέλεσμα; Ένα 33λεπτο έπος με τους δύο απίστευτους αθλητές να κάνουν επίδειξη κινήσεων και χημείας σε ένα ματς-διαφήμιση του ιαπωνικού στυλ wrestling.

2. The Briscoes vs FTR – ROH Supercard of Honor / ROH Death Before Dishonor / ROH Final Battle

Ranking3002

Όταν οι FTR επιτέθηκαν στους Briscoes στο περσινό Final Battle, περίμενα ότι κάποια στιγμή θα κοντραριστούν, αλλά δεν περίμενα μια από τις καλύτερες wrestling τριλογίες όλων των εποχών. Το στυλ των δύο ομάδων μοιάζει σε αρκετά σημεία και αυτό φάνηκε στο πρώτο τους ματς στο Supercard of Honor όπου έκλεψαν τη βραδιά με απίστευτο wrestling και μια συγκινητική νίκη της FTR. Εξίσου καλό ήταν το sequel τον Ιούλιο που διήρκησε και 43 λεπτά, αλλά το καλύτερο μας το άφησαν για το τέλος. Dog Collar match λοιπόν και αν και κράτησε κάπου στα 22 λεπτά ήταν ένα καταπληκτικό κλείσιμο της κόντρας με τρομερή χρήση βίας, όπλων, τραπεζιών και φυσικά με πάρα πολύ αίμα. Ο σεβασμός που είχαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες είναι εμφανής και γι’ αυτό μας χάρισαν τρία πραγματικά σπουδαία ματς που τοποθετούνται στη δεύτερη θέση συνολικά.

1. Kazuchika Okada vs Will Ospreay – NJPW G1 Climax 32 Final

Ranking3001

Ό,τι και να πεις για αυτούς τους δύο, είναι λίγο. Η χημεία που έχουν στο ρινγκ συγκρίνεται μόνο με αυτή των Okada-Omega και Ospreay-Takagi. Στον τελικό του G1 που έγινε ξανά Αύγουστο, οι Ospreay και Okada τα έδωσαν όλα. Για σχεδόν 34 λεπτά απολαύσαμε μια πανδαισία κινήσεων, απίστευτη χημεία, πολλά χτυπήματα, near falls σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχω δει στη ζωή μου προσωπικά. Αν έκανα μια πρόβλεψη είναι ότι με τον Okada να έχει κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα, ο Ospreay θα κερδίσει το G1 Climax 33 και θα κερδίσει τον τίτλο στο Wrestle Kingdom του 2024. Γιατί αυτό είναι το New Japan και αυτό είναι το βάθος που έχει στο storytelling του. Ευελπιστώ να δικαιωθώ και φυσικά να δούμε ξανά έναν τρομερό αγώνα του χρόνου.

Αυτή λοιπόν ήταν η τριαντάδα με τα αγαπημένα μου wrestling matches για το 2022! Μετά και από αυτή τη λίστα, θα βάλω μία σειρά από ματς που κόπηκαν οριακά:

Jay White vs Tomohiro Ishii – NJPW G1 Climax 32
Yoshi Hashi vs Shingo Takagi – NJPW G1 Climax 32
RKBro vs Alpha Academy vs Kevin Owens and Seth Rollins – WWE Raw
MJF vs CM Punk – AEW Dynamite
Young Bucks vs Jurassic Express – AEW Dynamite Road Rager
Lucha Dragons vs Young Bucks – AEW Rampage
Josh Alexander vs Tomohiro Ishii – Impact Wrestling Under Siege
Jon Moxley vs Biff Busick – GCW Bloodsport 8
Anarchy in the Arena – AEW Double or Nothing
Tetsuya Naito vs Will Ospreay – NJPW G1 Climax 32
Axiom vs Nathan Frazer – WWE NXT
Chris Jericho vs Tomohiro Ishii – AEW Dynamite
Bron Breakker vs Ilja Dragunov vs JD JD McDonagh – WWE NXT Halloween Havoc
Men’s Wargames 2022 – WWE Survivor Series: Wargames
Seth Rollins vs Roman Reigns – WWE Royal Rumble
The Elite vs United Empire – AEW Dynamite
Adam Cole vs Adam Page – AEW Revolution
Seth Rollins vs Matt Riddle – WWE Extreme Rules

Σας ευχαριστώ πολύ που ακολουθήσατε αυτή τη λίστα και που στηρίξατε την επιστροφή του Ranking! Τα λέμε του χρόνου με καινούριες λίστες φυσικά.