The Book Corner: Λανφέστ του Τρόυ 5 – Η Ανατριχίλα του Εντοσθιολόγου

LANFEUST_0005

Αν σε κάτι είμαι πιστός στις παραδόσεις, αυτό είναι να κάνω review κάθε τόμου του Λανφέστ αφού έχει βγει ο επόμενος. Ίσως για να έχω πιο φρέσκια την ιστορία γιατί νομίζω ότι θα τους διαβάσω κοντά, ίσως από τύχη. To anthem.gr όπως πάντα στηρίζει τις εκδόσεις της Λέσχης Φίλων Κόμικς και σας φέρνει το review του για το πέμπτο άλμπουμ του Λανφέστ του Τρόυ!

Που είχαμε μείνει στην ιστορία

01.jpg.439229f4645af9363bae539ccd704921

Τα πρώτα τέσσερα άλμπουμ έχουν κλείσει ουσιαστικά τον πρώτο κύκλο ιστοριών του ήρωα στη μάχη του πρωταγωνιστή μας με τον Θάνο για το ποιος εκ των δύο θα πάρει στην κατοχή του το σπαθί του Χρυσογάλανου ξεκλειδώνοντας την απόλυτη δύναμη. Η τελική μάχη, αυτή η κόντρα του καλού με το απόλυτο κακό ήταν πραγματικά επική και βρήκε τον Λανφέστ τελικό νικητή, με τον ίδιο παρέα με τον Νικολίδη, τη Σίξι, τη Σιάν και τον Χέμπους να μεταφέρονται στην Έκμουλ πλέον για να αρχίσουν μια νέα ζωή.

Ένα φρενήρες πρώτο κεφάλαιο για την αρχή του δεύτερου κύκλου

02.jpg.9c362892b78c5b0c769969fd2ff49fef

Δε θα πω ψέματα, περίμενα ότι η αρχή του δεύτερου κύκλου θα ήταν πολύ πιο χαλαρή και τελικά αυτός ο πρώτος τόμος είχε έναν τρομακτικό ρυθμό στο πως θα παρουσίαζε γεγονότα και πως θα αποτύπωνε τις εξελίξεις. Δεν έχουμε κάποιο μεγάλο time jump ή κάποια αλλαγή στη ζωή του Λανφέστ, απλώς πλέον βρίσκεται στην Έκμουλ όντας αντικείμενο μελέτης των λόγιων, οι οποίοι μελετάνε τις δυνατότητες του. Αν και ο Λανφέστ έχει αγανακτήσει με τη ζωή στη μεγάλη πόλη προτιμώντας το χωριό του, κάνει στη Σίξι χάρες όπως το να της φέρει ένα δράκο που θα είναι νέο μέλος της παρέας και όπως φαίνεται θα παίξει τεράστιο ρόλο.

Για να μην τα πολυλογούμε, ο τόμος κλασικά σπάει σε δύο κομμάτια. Στο πρώτο που είναι το set up, ο Θάνος καταφέρνει με ένα πολύ ύπουλο σχέδιο να κλέψει το σπαθί του Λανφέστ και να κατέχει ο ίδιος την απόλυτη δύναμη κατακτώντας ότι βρει στο διάβα του. Αυτή μάλιστα είναι μια πρόβλεψη που έκανε ο Εντοσθιολόγος νωρίτερα λέγοντας πως έρχονται δύσκολες και μαύρες ημέρες για την Έκμουλ. Ο Θάνος λοιπόν καταφέρνει να κατακτήσει την πόλη και ο Λανφέστ με τους υπόλοιπους ξεφεύγουν μετά από μια υπέροχη μάχη με δράκους, την οποία απήλαυσα στον υπερθετικό βαθμό.

03.jpg.653ed0f8039e8b279383cf29d0789afe

Το δεύτερο μέρος της ιστορίας εστιάζει στο μέρος που η παρέα βρίσκεται πλέον ως πρόσφυγας όπου ο Arleston γράφει για ένα μέρος όπου οι κάτοικοί του φέρουν ως επί το πλείστον ασιατικά χαρακτηριστικά και συνήθειες και φημίζονται για τους χιλιάδες θεούς που λατρεύουν. Προκειμένου ο Λανφέστ να πάρει πίσω το σπαθί του από τον Θάνο πρέπει να βρει ο ίδιος το μαγικό Μαγοχάμοθ και να πάρει δύναμη ώστε να αντιμετωπίσει μια και καλή το μεγάλο εχθρό του. Για αυτό και αναζητάει βοήθεια από τον τοπικό άρχοντα, ωστόσο οι αναποδιές είναι συνεχείς και η παρέα πρέπει να περάσει κάμποσες δοκιμασίες.

Σε γενικές γραμμές η γλώσσα είναι πιο άμεση και καθημερινή και τα αστεία πυκνώνουν. Μπορώ να πω ότι αυτό το άλμπουμ μου φάνηκε λίγο άνισο γενικά, το πρώτο του μέρος ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πλούσιο και το δεύτερο μου έμοιαζε λίγο filler ανά σημεία και θα μπορούσε να έχει λιγότερες σελίδες. Οι Σιάν και Νικολίδης μένουν αρκετά σταθεροί, ωστόσο ο Λανφέστ αλλάζει, γίνεται πιο παρορμητικός και βιαστικός, πιο καθημερινός, ίσως επειδή βαριέται να έχει τόση δύναμη. Επίσης η Σίξι ξεσπάει επιτέλους εναντίον του πατέρα της σε μια έντονη σκηνή και φαίνεται ότι θα εξελιχθεί και στον επόμενο τόμο. Συνολικά πάντως έχουμε ακόμα μία κορυφή, αφού γενικότερα ο φρενήρης ρυθμός προμηνύει εξαιρετικά άλμπουμ για το κλείσιμο της ιστορίας και ελπίζω σε μια ακόμα φοβερή τελική κόντρα μεταξύ Λανφέστ και Θάνου.

Ο Tarquin δοκιμάζει (ξανά) καινούρια πράγματα

04.jpg.48dafedda7ae0b37f3b59b87195b2dbe

Έχουμε ξαναδεί στον Λανφέστ εναέρια ταξίδια, ωστόσο ο Tarquin για ακόμα μία φορά δοκιμάζει κάτι καινούριο, εν προκειμένω βάζει σε κόντρα τις ιπτάμενες Μοίρες του Θάνου και τα τέρατά τους ενάντια σε αυτά του Λανφέστ και των υπολοίπως και το αποτέλεσμα είναι επικές αερομαχίες με άγχος, αγωνία και αναλυτικότατα καρέ. Ο χρωματισμός και το χαλαρό απόγευμα με τους ορίζοντες της θάλασσας σε βαθύ μπλε από το χρωματισμό του Livi απλώς απογειώνουν τη σκηνή.

Και γενικά όμως πάμε από την πόλη σε ταξίδι στη θάλασσα και από εκεί σε ένα μικρό νησιωτικό κράτος και διαρκώς βλέπουμε φοβερά σχέδια με αγαπημένο μου το τεράστιο πάνελ με την τελική δοκιμασία από τους θεούς που πέρασε η παρέα στο τέλος. Δεν απογοητεύει ποτέ το σχέδιο στο Λανφέστ και είναι διαρκώς καινοτόμο.

Τελική σύνοψη

05.jpg.14dd2751ea0473ede8ac3eb3683e543f

Εντυπωσιακότατος πέμπτος τόμος, δυνατή νέα αρχή για τον Λανφέστ που πρέπει να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο Θάνο και περιμένω να δω πόσο θα συνεχίσει να επεκτείνεται η μυθολογία της σειράς, τι νέες περιπέτειες περιμένουν τους πρωταγωνιστές μας και πως θα εξελιχθεί το arc της Σίξι. Για την έκδοση τα έχω ξαναπεί στις προηγούμενες τέσσερις κριτικές μου ότι είναι φανταστική και η ποιότητα του χαρτιού φοβερή και όλα αυτά μόλις για 14 ευρώ. Στηρίξτε τον Λανφέστ και αδημονώ για ολοκλήρωση της ιστορίας του χρόνου.