Μουσική Σ. #11: Πώς να ρίξετε γκόμενα (the neonazi way)!

Προσοχή: Οι απόψεις στο παρόν άρθρο είναι αποκλειστικά δικές μου και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις των υπολοίπων συντακτών του anthem.gr!

Τι εβδομάδα κι αυτή…. Πάνω που νόμιζες πως τα έχεις δει όλα και πως δεν υπάρχει κάτι που θα σε σοκάρει σε σημείο που να θες να ξεριζώσεις τα μαλλιά του κεφαλιού σου, έρχεται ένας Varg Vikernes και βγάζει βίντεο με συμβουλές για το πως να ρίξεις μία “καλή” γυναίκα.

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το βίντεο είναι τραγελαφικό. Sorry, αλλά δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά ένα δολοφονικό φασιστοειδές που ετοίμαζε ρατσιστικές επιθέσεις στη Γαλλία, ειδικά όταν μιλάει για αγάπη. Σοβαρά Varg; Θες να μας μιλήσεις για αγάπη τη στιγμή που έκαιγες εκκλησίες, ομολόγησες το φόνο του συνεργάτη σου και ύστερα από την αποφυλάκιση σου συγκέντρωνες καλάσνικοφ και χειροβομβίδες στο σπίτι που ήταν το ίδιο σου το παιδί; Δεν νομίζω πως είσαι ο κατάλληλος…

Σύμφωνα λοιπόν με το βίντεο, ήρωες είναι όσοι τολμούν να κάνουν κάποια κίνηση για να βρουν μία “καλή” σύζυγο, η οποία όμως θα πρέπει να προέρχεται από τη φυλή τους (εννοεί μία συγκεκριμένη φυλή). Μάλιστα αυτοί που βρίσκουν το θάρρος να διεκδικήσουν μία “καλή” κοπέλα από τη φυλή τους, παρομοιάζονται ως ήρωες παραμυθιών. Εμμέσως πλην σαφώς το συγκεκριμένο βίντεο υπονοεί πως αν η γυναίκα λοιπόν κατάγεται από κάποια άλλη φυλή, δεν αξίζει να τη διεκδικήσεις καθώς δεν ανήκει στις “καλές” γυναίκες.

Varg-Valentine-620x812

Μάλιστα το παραλήρημα ξεκινάει με το γεγονός πως η διαδικασία του να βρεις “καλή” γυναίκα από την φυλή στην οποία αναφέρεται, είναι μέρος της φυσικής επιλογής. IN YOUR FACE ΔΑΡΒΙΝΕ!

Η επανάληψη του όρου “καλή” είναι εσκεμμένη. Όσες περισσότερες φορές δεις το μήνυμα, τόσο πιο επιρρεπής είναι ο εγκέφαλός σου στο να δεχτεί την προπαγάνδα.

Είναι γελοίο και τραγικό ταυτόγχρονα αγαπητέ αναγνώστη, να επιβιώνουν εν έτει 2015 διάφορες θεωρίες (παπ)άριων. Θλίβομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω νέα παιδιά να αναμεταδίδουν το συγκεκριμένο βίντεο, επευφημώντας τον συγκεκριμένο άνδρα και όχι κύριο, γιατί σίγουρα κύριος δεν είναι. Και πιστέψτε με ήταν πολλοί αυτοί!

Θέλω να καταλάβετε πως δε προσπαθώ να μειώσω τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη για το μουσικό του ταλέντο. Ίσα ίσα που είναι ένας από τους θεμελιωτές της black metal σκηνής και έχει προσφέρει πάρα πολλά στο συγκεκριμένο είδος. Το γεγονός όμως ότι είναι ένας νεοναζί φασίστας έχει αποδειχτεί πολλές φορές. Το τελευταίο του βίντεο είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι…

Αγαπητοί αληθινοί μεταλάδες και μουσικόφιλοι: Τι περιμένετε για να γυρίσετε την πλάτη σας σε τέτοιους μαλάκες;