Συνέντευξη “Broken Morning”

Οι Broken Morning είναι ένα συγκρότημα που από την αρχή της πορείας του παραμένει πιστό στις 7ο’s επιρροές του. Έχουν εμφανιστεί στα περισσότερα από τα Αθηναϊκά venues και πρόσφατα κυκλοφόρησαν την προσωπική δουλειά τους με τίτλο “Stangers Among Strangers”. Μιλήσαμε με τον Βασίλη Σωτηρίου, ο οποίος απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις.

11119074_10153207661504929_606183524_n

Ποιοι είναι οι Broken Morning; Ποιο είναι το σημερινό line-up;

Iδρυθήκαμε το 2010. Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τον Βασίλη Σωτηρίου (μπάσο, φωνή) , Ηλέκτρα Τεμπονέρα (κιθάρες) και Δημήτρη Αντωναίο (τύμπανα). Tο 2013 προστέθηκε και ο Δημήτρης Ζάκας(πλήκτρα). To πρώτο demo-ep μας κυκλοφόρησε σε περιορισμένες κόπιες το 2012. Επανακυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο ”Strangers Among Strangers” με καλύτερη παραγωγή και νέο υλικό. Ηχογραφήθηκε στo ”made in hell studio” υπό την καθοδήγηση  του David Prudent. Αποτελείται από 7 blues/hard rock κομμάτια. Για την προώθηση του δίσκου έχουμε παίξει σχεδόν σε όλα τα rock μαγαζιά της Αθήνας και όχι μόνο.

Πείτε μας μερικά λόγια για τη νέα σας δουλειά. Τι μας ετοιμάζετε;

Ο  επόμενος δίσκος θα ονομάζεται ”Victory Through Loss” θα αποτελείται από 8 ή 10 κομμάτια και θα είναι πιο σκοτεινός και ψυχεδελικός σε σχέση με τον προκάτοχο του.Έχουμε δημοσιεύσει ένα κομμάτι του στο youtube (το οποίο επισυνάπτεται στο τέλος της συνέντευξης.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια η θεματολογία των στίχων σας;

Στις αρχές ξεκινήσαμε σαν μια heavy blues μπάντα (Cream, Hendrix, Mountain) αλλά πλέον έχουμε πιο heavy στοιχεία και metal πινελιές.Ανέκαθεν όμως θέλαμε ο ήχος μας να έχει αναφορές στα 70s μέσα από ένα μοντέρνο πρίσμα όπως οι Spirtual Beggars και άλλες μπάντες της σουηδικής σκηνής. Τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά δεν θέλουμε να βάζουμε όρια η ταμπέλες. Κάποια τραγούδια μας βασίζονται σε προσωπικά βιώματα (Heal My Soul, Hard Lovin’ Woman), άλλα βασίζονται σε ταινίες ή μυθολογία (Until The Sun Falls, Evil Rise) και κάποια έχουν πιο ελεύθερο νόημα (The Stranger, Blue Sky).

Ποια η εμπειρία σας από τις ηχογραφήσεις του “Strangers Among Strangers”. Πόσο καιρό διήρκεσαν και με ποιους συνεργαστήκατε;

Όπως προανέφερα, το πρώτο μας άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο ‘’made in hell studio’’ σε παραγωγή του David Prudent.Ήταν μια πολύ ευχάριστη διαδικασία γιατί πιστεύουμε ότι η καθοδήγηση του David ήταν πολύ καθοριστική καθώς μας έμαθε νέους τρόπους να δουλεύουμε στο studio πιο εύκολα και στοχευμένα για την εκπλήρωση του αρχικού μας οράματος για αυτόν τον δίσκο. (Δεν θα κουραστούμε να το λέμε ποτέ)Merci beaucoup monsieur David Prudent!

Ποιο τραγούδι θα ξεχωρίζατε σήμερα από το συγκεκριμένο album και γιατί;

Πάντα  είναι δύσκολη η επιλογή σε αυτή την ερώτηση! Από τις αντιδράσεις του κοινού στις συναυλίες μας ξεχωρίζουμε το ‘’Heal My Soul’’. Από τα καινούργια κομμάτια το ‘’Dirty Fairy’’ ή το ‘’Evil Rise’’

11131887_10153207661499929_1711077963_n

Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή από κάποιο live σας;

Στα 4 χρόνια ύπαρξής μας ως μπάντα σίγουρα είχαμε αρκετές θετικές στιγμές. Η στήριξη του κόσμου στο release party του πρώτου δίσκου μας ‘’Strangers Among Strangers’’ είναι μια από αυτές. Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα συγκρότημα να ξεχωρίσει μέσα στην πληθώρα ακουσμάτων που υπάρχουν;

Το επίπεδο της ελληνικής σκηνής έχει ανέβει. Οι κυκλοφορίες κάθε μήνα έχουν αυξηθεί και οι νέες μορφές διάδοσης της μουσικής (streaming, download) δίνουν μια τεράστια γκάμα ακουσμάτων για τον σύγχρονο ακροατή. Εμείς το μόνο που κάνουμε ως μπάντα είναι να γράφουμε την μουσική που μας αρέσει και μας εκφράζει. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο αν είναι να ´ρθει, θε να ´ρθει αλλιώς θα προσπεράσει.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε τόσο από τα 70s, ώστε θελήσατε να εντάξετε επιρροές της συγκεκριμένης δεκαετίας στη μουσική σας;

Γιατί ήταν “The Age of the Golden Gods” όπως ήταν και ο τίτλος ενός παλιού metal hammer. Προσωπικά οι καλλιτέχνες από τα 70s μου προκαλούν το συναίσθημα ότι όλοι οι μετέπειτα μουσικοί βασίστηκαν εκεί για να προχωρήσουν την μουσική. Υπάρχει κάτι το πρωτόλειο στο υλικό αυτής της δεκαετίας. Ακούς χαμηλό κούρδισμα στους blue cheer ή στους Βlack Sabbath ή την πολυσυλλεκτικότητα στη μουσική των Led Zeppelin και αναλογίζεσαι την επιρροή τους παντού. Αλλά σίγουρα και στις υπόλοιπες δεκαετίες και μέχρι σήμερα έχουν βγει πολλές αξιόλογες μπάντες και θα συνεχίσουν να βγαίνουν. Η καλή μουσική δεν είναι έκθεμα σε μουσείο για να την αξιολογούμε ανάλογα την ημερομηνία, αλλά με το πόσο μας “αγγίζει” εμάς σαν ακροατές.

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Mε όσους καλλιτέχνες μας αρέσει η μουσική τους και που φιλοσοφία τους είναι κοντά και στην δική μας, σαν μπάντα! Βρισκόμαστε πάντα σε μια διαρκή αναζήτηση τόσο ως μουσικοί αλλά και ακροατές.

11149046_10153207661509929_347065594_n

Πώς μπορεί κάποιος να προμηθευτεί υλικό σας και να ενημερωθεί σχετικά με τα νέα της μπάντας;

Μέχρι στιγμής σε αυτές τις σελίδες:

https://www.facebook.com/brokenmorning

http://www.reverbnation.com/vasilisjourneyman?profile_view_source=header_icon_nav

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η σελίδα μας στο bandcamp.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ένα ευχαριστώ σε όσους διέθεσαν τον χρόνο τους να διαβάσουν την συνέντευξη,θα χαρούμε να τα πούμε και από κοντά στα επόμενα live μας. Ευχαριστούμε και το anthem.gr για την φιλοξενία και ευχόμαστε να συνεχίσει το ίδιο δυνατά και στο μέλλον!