Six Songs: Rock και metal χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Αν και έλεγα σύντομα να ετοκμάσω άρθρο που θα αναλύσει την αποστροφή μου προς τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, καλό θα ήταν να σας προετοιμάσω. Σιχαίνομαι τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί αυτό το μήνυμα της αγάπης και όλο το concept του πνεύματος των Χριστουγέννων δε με συγκίνησε ποτέ. Ίσως πάλι γιατί ο πατέρας μου έχει σε ένα CD όλα τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα έπαιζε κάθε μα κάθε (μα κάθε) χρόνο, ακόμα κι όταν μικρός άνοιγα τα δώρα μου, για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα Χριστουγέννων στο σπίτι και έτσι με οδήγησε στο να τα βαρεθώ (γεια σου πατέρα που διαβάζεις άλλο ένα άρθρο μου 🙂 ).

Πέρα από την πλάκα, όταν ακούς κάθε χρόνο τα ίδια κομμάτια, πραγματικά τα βαριέσαι. Έχουν καταντήσει πιο γραφικά κι από τα Άγραφα, το σουβλάκι στη Λειβαδιά μοιάζει τόσο-όχι-γραφικό. Οπότε εκεί γύρω στο Γυμνάσιο-Λύκειο πριν κάποια χρόνια που ψαχνόμουν με rock και metal, βρήκα διάφορες φοβερές διασκευές ή ακόμα και πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από αρκετούς καλλιτέχνες. Πέρυσι εγώ και ο Τζανέτος σας παραθέσαμε 5 τραγούδια ο καθένας, στο σημερινό Six Songs θα παραθέσω άλλα 6 τραγούδια για να απολαύσετε όσοι έχετε χάσει τα all time classics.

1. Christopher Lee – A Heavy Metal Christmas

Το είχα πει και πέρυσι. Άπειρος σεβασμός στον προσφάτως αποθανόντα Christopher Lee, ο οποίος στις heavy metal διασκευές του σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια δίνει πραγματικά ρέστα. Τον φαντάζεσαι να τα τραγουδάει με κιθάρα ντυμένος Σάρουμαν στην κορυφή του Isengard και πωρώνεσαι περισσότερο!

Saruman-Guitar

Ό,τι και να λέμε, ο μεγάλος ηθοποιός διασκευάζει υπέροχα τον Μικρό Τυμπανιστή και την Άγια Νύχτα στο video που παραθέτω και μπορείτε να βρείτε κι άλλες διασκευές του με λίγο ψάξιμο. Α και Μικρέ Τυμπανιστή…ΓΑΜΩ ΤΟ ΡΑ ΠΑ ΠΑΜ ΠΑΜ ΣΟΥ!

2. Happy Xmas (War is over) – Shinedown

Προσωπικά γουστάρω άπειρα Shinedown και επειδή είναι μία πολύ όμορφη διασκευή, την παραθέτω αντί του αυθεντικού κομματιού του John Lennon. Αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία σε αυτό το συγκρότημα και τη μαγική φωνή του Brent Smith να σε ταξιδέψουν όπως το μεγάλο Σκαθάρι.

3. Alice Cooper – Santa Claus Is Coming To Town

Το συγκεκριμένο είναι από το δίσκο We Wish You a Metal Xmas and a Headbanging New Year που είχα αναφέρει και πέρυσι και στον οποίο συμμετέχουν πάρα πολλοί γνωστοί metal μουσικοί και στο παραπάνω συνεργάζονται οι Alice Cooper, John 5, Billy Sheehan και Vinny Appice. Αποτέλεσμα μία φοβερή διασκευή του κλασσικού τραγουδιού με πολύ ωραίο σόλο προς το τέλος. Απόλαυση!

4. Twisted Sister – Let it Snow

Στην πέρσινη λίστα του Τζανέτου υπάρχει τραγούδι από τον χριστουγεννιάτικο δίσκο “A Twisted Christmas” των Twisted Sister, ωστόσο θα προτιμήσω την πολύ καλή διασκευή στο υπερκλασσικό Let It Snow που τα έχει όλα. Ωραία φωνητικά, καλό σόλο, χριστουγεννιάτικη ηρεμία, metal έκρηξη! Ω ναι, έτσι μου αρέσουν τα Χριστούγεννά μου! Μεγάλο bonus η εισαγωγή που θυμίζει Children of the Grave από Black Sabbath.

5. KoRn – Jingle Balls

Αν από την άλλη θες τα Χριστούγεννά σου πιο μαύρα, αυτό συστήνεται ανεπιφύλακτα. Παραμορφωμένη εκτέλεση του Jingle Bells στην εισαγωγή, βαρύ κι ασήκωτο μπάσο να οδηγεί τη σύνθεση, κιθάρες μπουκωμένες και ένα Jonathan να κάνει ίσως τα πιο βαριά φωνητικά που θυμάμαι σε τραγούδι των Korn. Στην αρχή νόμιζα ότι δεν είναι καν δικό τους μέχρι που το έψαξα και είδα πως ισχύει. Όπως και να κάνει, για φίλους που σιχαίνονται τα Χριστούγεννα, αυτό το τραγούδι αποτελεί ίσως το πιο ευθύ “κράξιμο” στο Jingle Bells 😛

6. AC/DC-Mistress for Christmas

Κλείνω με AC/DC και Mistress for Christmas. Ναι δε νιώθεις πολύ χριστουγεννιάτικο πνεύμα, αλλά είναι AC/DC την τρέλα μου και ό,τι τραγούδι και να γράψουν με στίχους για τα Χριστούγεννα θα είναι φοβερό. Και μόνο από τον τίτλο επίσης καταλαβαίνεις τι παίζει με τους στίχους 😉

Bonus: Corey Taylor – X-M@$

Ναι το είχα ποστάρει και πέρυσι, αλλά είναι μακράν το πιο αγαπημένο για αυτούς τους στίχους:

Now I’m no wiccan commie or nothing
But there’s one damn holiday that I can’t stand
It ain’t Halloween or Thanksgiving or even April Fools
But it’ll surely make a fool out of every man

If I ain’t drunk then it ain’t Christmas
You know where to stick those jingle bells
If I ain’t hammered it ain’t hanukkah
And all you motherfuckers go to hell

Το Six Songs με τα mashups θα είναι το επόμενο τελικώς.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους 😉