Συνέντευξη “Hearken To Their Agony”

IMG_0669edit

Για όσους δεν τους γνωρίζουν, οι Hearken To Their Agony είναι ένα ανερχόμενο metalcore/deathcore συγκρότημα από την Αθήνα. Με αφορμή λοιπόν την εμφάνιση τους στο Anthem Festival Act II στις 7 Φλεβάρη στην Death Disco, βρήκαμε την ευκαιρία να τους ρωτήσουμε δύο-τρία πράγματα για το μέλλον (και όχι μόνο) της μπάντας.

Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο anthem.gr. Πείτε μας δυο λόγια για την μπάντα. Ποιο είναι το σημερινό line-up;

Είμαστε οι Hearken To Their Agony, μια πενταμελής μπάντα από την Αθήνα που υπάρχει από τον Μάιο του 2015. Το είδος μας είναι το Metalcore/Deathcore και αποτελούμαστε από τον Ari στα φωνητικά, George στο μπάσο, Chris και Jim στις κιθάρες και George στα drums.

Δραστηριοποιήστε στον χώρο του metalcore/deathcore. Ποιες είναι οι βασικές επιρροές της μπάντας;

Κάποια γνωστά ονόματα είναι οι Architects, Parkway Drive, Whitechapel, Northlane. Οι επιρροές μας από αυτά τα είδη είναι ποικίλες και πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να μας εμπνέει, ώστε να κάνουμε πράξη τις δικές μας ιδέες και να καθορίσουμε τον δικό μας ήχο.

Πριν μερικούς μήνες κυκλοφορήσατε το πρώτο σας single με τίτλο “E.R.A”. Πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος στο άκουσμα του;

Αν και υπάρχουμε μόλις λίγους μήνες σαν μπάντα, λάβαμε διάφορες απόψεις για το “E.R.A” . Υπήρξαν πολύ καλά σχόλια και για το στιχουργικό μέρος καθώς και για την σύνθεση και ενορχήστρωση του. Η θετική ανταπόκριση του κόσμου μας έδωσε το κίνητρο για να προσπαθήσουμε περισσότερο για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, που σύντομα θα μπορούμε να σας το παρουσιάσουμε.

Ποια θέματα θίγετε στιχουργικά;

Τα θέματα μας είναι κυρίως κοινωνικά. Μέσο αντίληψης των διάφορων καταστάσεων και προσωπικών εμπειριών προσπαθούμε να δώσουμε μια εικόνα από την καθημερινότητα, πιο αληθινή, ίσως και ωμή ορισμένες φορές, προσπαθώντας κάθε φορά να περάσουμε ένα μήνυμα στον ακροατή.

Υπάρχει κάποια μπάντα, εγχώρια και μη, με την οποία θα θέλατε να συνεργαστείτε ή και να μοιραστείτε την σκηνή στο μέλλον;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη. Θα ήταν το ίδιο ευχάριστο να μοιραστούμε την σκηνή με οποιαδήποτε μπάντα του είδους μας και πάνω από όλα μια ωραία εμπειρία και για εμάς αλλά και για το κοινό.

IMG_1311

Πρόσφατα δημοσιεύσατε ένα βίντεο από τις ηχογραφήσεις του νέου σας τραγουδιού με τίτλο “Broken Honor”. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να δώσει ελπίδες στους φανς σας για ένα full-length ή κάποιο EP στο κοντινό μέλλον;

Το Broken Honor είναι ένα από τα κομμάτια του επερχόμενου E.P μας που μέσα στο 2016 αναμένεται να ανακοινωθεί, να ολοκληρωθεί και να αποτελέσει την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά. Για την ώρα, συνθέτουμε τα υπόλοιπα κομμάτια αυτού του E.P και σύντομα θα υπάρχει το πρώτο μας video clip, για το Broken Honor.

Στις 7 Φλεβάρη θα συμμετάσχετε μαζί με τέσσερις ακόμη μπάντες στο anthem festival. Τι να περιμένουμε;

Μια δυνατή εμφάνιση, με τον καλύτερο μας εαυτό που ελπίζουμε να σας αρέσει και να σας ικανοποιήσει.

Πως μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο υλικό σας;

Προς το παρόν μέσο της official σελίδας μας στο Facebook, όπου μπορείτε να μαθαίνετε άμεσα για οτιδήποτε νεότερο καθώς και στο YouTube channel μας για να παρακολουθήσετε και να ακούσετε το υλικό μας. Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το υλικό μας μπορούν μέσο της Bandcamp σελίδας μας.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ελπίζουμε η μουσική μας να σας ικανοποιήσει, να σας ενθαρρύνει και να δώσει ένα κίνητρο για να συνεχίσετε να προσπαθείτε για το καλύτερο. Stay true.

Links:
Facebook page: https://www.facebook.com/HearkenToTheirAgony
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCkxLf0TH0uCqDeMqxB80S2Q
Bandcamp page: https://hearkentotheiragony.bandcamp.com