Συνέντευξη “Ascendant Path”

12592061_10206893536531424_1203455638_o

Οι Ascendant Path είναι ένα melodic death metal σχήμα από την Αθήνα, ενεργοί στον χώρο από το 2012. Με αφορμή λοιπόν την επικείμενη συμμετοχή τους στο Anthem Festival Act II στις 7 Φλεβάρη στην Death Disco βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την μπάντα για τα σχέδια της.

Καλωσήρθατε στο anthem.gr. Ας ξεκινήσουμε με δυο λόγια για την μπάντα. Από ποια μέλη αποτελείται το line-up;

Η μπάντα αποτελείται από τους:

Αντρέας Γαρύφαλλος – Φωνητικά, κιθάρα

Διαμαντής Δουρδούμας – Κιθάρα

Δημήτρης Ελευσινιώτης – Πλήκτρα

Δημήτρης Καλασκάνης – Μπάσο

Sevan Barsam – Ντραμς

Η μπάντα βρίσκεται στα «χωράφια» του melodic death metal. Ποιες οι κύριες επιρροές;

Κύριες μουσικές μας επιρροές απ’ το συγκεκριμένο είδος είναι μπάντες όπως οι Children of Bodom, οι At the Gates, οι Dark Tranquillity ακόμα και οι Septic Flesh οι οποίοι δε βρίσκονται εντός του melodic death αλλά το είδος τους δε μπορεί να καθοριστεί ακριβώς, όπως και το δικό μας. Το melodic death που παίζουμε κυμαίνεται κάπου ανάμεσα σε σουηδικά και φινλανδικά πλαίσια.
Ωστόσο, οι επιρροές πάνω στη μουσική που συνθέτουμε δεν βρίσκονται μόνο εκεί καθώς ακούμε αρκετά είδη μουσικής ο καθένας ξεχωριστά, γιαυτό και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς ότι παίζουμε melodic death, το λέμε προσδιοριστικά, διότι ανεξαρτήτως είδους riff και συνθέσεις αν μας αρέσουν τις ενσωματώνουμε πάνω στην μουσική μας.

Πιστεύετε ότι το είδος τραβάει την προσοχή που του αξίζει στο μέταλ ή και στο ευρύτερο κοινό;

Θεωρώ πως το είδος αυτό είναι απ’ τα πιο αδικημένα,καθώς πολλοί δεν αρέσκονται στα πλήκτρα και τις πολλές μελωδίες,ωστόσο πιστεύω πως αν έδιναν μια ευκαιρία να ”ψαχτούν” λίγο καλύτερα,ίσως άλλαζαν γνώμη.

12208465_934982069914882_7116442875102344067_n

Είναι στα σχέδια της μπάντας νέο υλικό μέχρι το anthem festival ή αργότερα;

Το πλάνο μας είναι να κυκλοφορήσει το πρώτο μας κομμάτι το οποίο ήδη ηχογραφούμε πριν το live. Μετά το live δεν έχει καθοριστεί τίποτα ακόμα, αλλά σίγουρα ένας από τους στόχους μας είναι στο σύντομο μέλλον να κυκλοφορήσουμε ένα δίσκο.

Στις 7 Φλεβάρη θα συμμετέχετε με τέσσερις ακόμα αξιόλογες μπάντες της ελληνικής σκηνής στο anthem festival. Ποια τα σχέδια σας για την βραδιά;

Σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε κυρίως δικό μας υλικό, με δυο νέα κομμάτια που γράψαμε αυτό τον καιρό και μια νέα διασκευή που θα ταρακουνήσει τη βραδιά νομίζω.

Με ποιους μουσικούς θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Δεν υπάρχει κάτι που να έχουμε σκεφτεί αναφορικά με αυτό, ωστόσο μελλοντικές live εμφανίσεις με μπάντες όπως αυτές που προανέφερα θα μας έκαναν πολύ χαρούμενους.

Ποια η θεματολογία των στίχων σας;

Δε θέλουμε να περιορίσουμε τη θεματολογία μας, αφού όλοι συμμετέχουν στο γράψιμο μουσικής και στίχων και όλες οι ιδέες είναι πάντα ευπρόσδεκτες, ωστόσο, κυμαινόμαστε πιο πολύ σε ατομικά ανθρώπινα θέματα που λίγο πολύ αναρωτιόμαστε, νιώθουμε, ζούμε όλοι. Θέματα, κοινωνικά, θρησκευτικά, ατομικά κ.ο.κ.

Ποια η αγαπημένη σας στιγμή από κάποια live εμφάνισης σας και γιατί;

Δε θυμάμαι συγκεκριμένη στιγμή, πέραν από μερικές φορές που κάποιος θα ακούσει το λάθος κάποιου άλλου και θα γελάσουμε μεταξύ μας με νοήματα και είναι ωραίο να τα παίρνεις στον χαβαλέ αυτά, γιατί έτσι περνάς πιο ωραία. Ωστόσο, σίγουρα όλοι μας θυμόμαστε πολύ έντονα ένα live που είχε γίνει στη μνήμη ενός φίλου μας που έφυγε εκείνο τον καιρό, καθώς, ήταν πολύ ιδιαίτερο, ταυτόχρονα δυνατό, ευαίσθητο και μέσα από την όλη θλίψη όλων χαρούμενο το κλίμα και μέσα στη μπάντα αλλά και στο κοινό, οπότε σίγουρα αυτό το live δεν μας έμεινε μόνο σαν «αγαπημένη» στιγμή μέσα στη μπάντα αλλά και σαν ανθρώπους τον καθένα ξεχωριστά.

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και περιμένουμε να σας δούμε στο live, υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας!

Links:
Facebook  https://www.facebook.com/AscendantPath