Συνέντευξη “Deathcrop Valley”

deathcrop

Οι Deathcrop Valley είναι ένα  heavy/southern rock σχήμα, το οποίο έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον του underground κοινού εξαιτίας της ποιοτικής μουσικής τους. Οι Deatchcrop Valley θα συμμετάσχουν στο Anthem Festival Act 2 στις 7 Φεβρουαρίου.

Καλώς ορίσατε στο anthem.gr. Ας ξεκινήσουμε με δυο λόγια για την μπάντα.

Είμαστε οι Deathcrop Valley από την Αθήνα και παίζουμε heavy rock. Ανάμεσα σε άλλα, τα τραγούδια μας μιλάνε για τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές στη ζωή. Τα μέλη είναι Άρης Λάμπος φωνή, Άλεξ Καυκανιώτης κιθάρα, Άγγελος Μανάρας μπάσσο και πίσω από τα τύμπανα ο Κώστας Αμαργιανιτάκης.

 

Παίζετε Heavy Rock, από ποιες μπάντες του είδους είναι επηρεασμένη η μπάντα;

Οι επιρροές ξεκινούν από τους παλιούς μπλουζίστες, περνάνε από το desert και stoner rock των kyuss και των monster magnet στο δρόμο παίρνουν μερικά στοιχεία από heavy και doom metal, κάνουν μια μικρή στάση για μια εναλλακτική και λίγο funky ανάσα τύπου red hot chilli peppers, ώσπου στο τέλος καταλήγουν στην Deathcrop Valley.

 

Το πρώτο σας demo έχει όνομα «Gotta Go». Ποιες οι εμπειρίες σας από το στούνιο την στιγμή της ηχογράφησης;

Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόμασταν στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε. Δυστυχώς αντί να είμαστε μετρημένοι και ευγενικοί ο ένας απέναντι στον άλλον, κάναμε χαβαλέ και όπου κάποιος έκανε λάθος οι υπόλοιποι τον τρόλλαραν. Τουλάχιστον δημιουργήθηκε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Έτσι ενώ το ντέμο είναι προσεκτικά γραμμένο δεν έχει ¨σφιγμένο” παίξιμο. Κάτι που ταιριάζει και στη μουσική μας. Ελπίζουμε όσοι το ακούσουν, να το βάλουν τίγκα στο αμάξι και να πάνε ταξίδι για να αλλάξουν τη ζωή τους.

 

Και τώρα μια ερώτηση που βασανίζει πολύ κόσμο. Πιστεύετε ότι «το ροκ έχει πεθάνει»;

Όσο υπάρχει ανάγκη για να εκφράσουμε αυτά που ταλαιπωρούν εμάς και τους γύρω μας, ακόμα και να πεθάνει το ροκ, θα το νεκραναστήσουμε μπας και ακουστεί η φωνή μας.

 

Συνεχίζοντας από την προηγούμενη ερώτηση, πως βρίσκετε την κατάσταση της ελληνικής μουσικής σκηνής;

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από το κοινό είμαστε μουσικοί. Άρα ίσως να μην υπάρχει η αναμενόμενη υποστήριξη. Το καλό είναι ότι υπάρχουν συγκροτήματα που ακόμα και αν δεν το επιτρέπουν οι οικονομικές συγκυρίες, έχουν ξεπεράσει το στάδιο της προσπάθειας και κοιτούν κατάματα τη μουσική βιομηχανία του εξωτερικού. Θέλουμε να τους μοιάσουμε.

 

Στις 7 Φλεβάρη θα εμφανιστείτε στο anthem festival act II στην Death Disco. Τι να περιμένουμε από εσάς εκείνη την βραδιά;

Θα βάλουμε τα δυνατά μας να σας διασκεδάσουμε καταρχάς, παρόλο που ακόμα δεν ξέρετε τα κομμάτια μας.

 

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους «Deathcrop Valley» και τους θαυμαστές σας;

Αρχικά ελπίζουμε να αποκτήσουμε θαυμαστές. Εν συνεχεία ξεκινάμε εντατικά να προετοιμάζουμε τον πρώτο μας δίσκο καθώς υπάρχει έτοιμο πολύ υλικό που θέλουμε να το ηχογραφήσουμε.

 

Δυο λόγια για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Να μη στηρίζετε την τοπική σκηνή αν δεν το αξίζει. Αν το αξίζει όμως, να δώσετε το αίμα σας.