Σημαντική ανακοίνωση του anthem.gr

anthem-new-logo

Το anthem.gr δημιουργήθηκε από μία ομάδα φίλων, οι οποίοι είχαν απηυδήσει με όσα συνέβαιναν στην ελληνική μουσική σκηνή. Στόχος μας ήταν να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας και να δώσουμε βήμα σε νέους μουσικούς, οι οποίοι έχουν κάτι όμορφο να μας παρουσιάσουν.

Στην πορεία το webzine μας εξελίχθηκε και απλώθηκε σε όλο το φάσμα της underground σκηνής.

Θέλοντας λοιπόν να σατιρίσουμε τα απογοητευτικά μουσικά δρώμενα, δημιουργήσαμε δύο σατιρικές-opinion στήλες, τη “Μουσική Σχιζοφρένεια” και το “Unstable Madness”. Δίχως όμως να το καταλάβουμε, ίσως άθελά μας πληγώσαμε ορισμένους ανθρώπους που υποφέρουν από ψυχικά νοσήματα.

Παρατηρήσαμε λοιπόν κατά τη διάρκεια μίας κουβέντας με φίλους μας που είναι και αναγνώστες του webzine, ότι άθελα μας οι ονομασίες αυτές προωθούν το κοινωνικό στίγμα εις βάρος των ανθρώπων που υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές.

Όντας όλοι μας πολέμιοι του ρατσισμού και των κοινωνικών διακρίσεων, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τις ονομασίες αυτές, καθώς δε θα ήταν σωστό να διατηρήσουμε τα 2 ονόματα που προωθούν ένα παντελώς λανθασμένο κοινωνικό μήνυμα έστω και άθελα μας.

Οι στήλες θα αλλάξουν άμεσα ονομασία και παράλληλα ζητούμε από τις σελίδες που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς τα άρθρα μας να αντικαταστήσουν τους παλιούς τίτλους. Οι νέες ονομασίες θα ανακοινωθούν λίαν συντόμως. Δε θα αλλοιωθεί το περιεχόμενο και ο σατιρικός χαρακτήρας των κειμένων.

Ζητούμε συγνώμη αν πληγώσαμε κάποιον άθελα μας. Δεν ήταν ποτέ αυτός ο στόχος μας.

Ο ρατσισμός νικιέται μόνο με θάρρος και ειλικρίνεια.

Η συντακτική ομάδα του anthem.gr.