Συνέντευξη “The Rockin’ Dead”

13940038_10209075903227419_1705519775_o

Πείτε μας 2 λόγια για το συγκρότημα και τα μέλη του.

Είμαστε οι The Rockin’ Dead και δημιουργηθήκαμε στα τέλη του 2012.
Αρχικά επρόκειτο για ένα μουσικό project που έστησε ο Κώστας Στριφτός,(παραγωγός, συνθέτης και τραγουδιστής του σχήματος), σε συνεργασία με τον συνθέτη και καθηγητή κιθάρας, Πάνο Μαλαχιά. Ο στόχος ήταν η δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων με αγγλόφωνο στίχο στα οποία θα συμμετείχαν διάφοροι guest μουσικοί.
Στα τέλη του Μάρτη 2013, κυκλοφόρησε το πρώτο single, “City Of Sin”, με την συμμετοχή του Κώστα Τουλαντά (Rabbit On The Roof) στα φωνητικά, του Theo Παπαχριστόπουλου (Kenny Freq) στο μπάσο και του Γιάννη Δημουλά (September Code) στα drums. Το καλοκαίρι του 2015, και ενώ ιδέες για την δημιουργία νέων συνθέσεων και ενός ολοκληρωμένου δίσκου είχαν αρχίσει να παίρνουν μορφή, το “City Of Sin” πήρε μια σημαντική διάκριση παγκοσμίου βεληνεκούς, καθώς βγήκε ανάμεσα στους Top 5 Finalists στην κατηγορία ROCK των American Songwriting Awards 2015.
Από εκείνη την στιγμή και μετά τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν και να προχωράνε πολύ πιο γρήγορα. Ο ερχομός της Άννας Οικονομοπούλου στα lead Vocals, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην μετάλλαξη των Rockin’ Dead από project σε συγκρότημα… Στη συνέχεια, η καθιέρωση στη θέση του μπασίστα ανέλαβε ο Theo και έτσι έδεσε ο πυρήνας της μπάντας.

Πως προέκυψε το όνομα «The Rockin’ Dead»; Είναι ελαφρώς επηρεασμένο από το όνομα της γνωστής σειράς «The Walking Dead»;

Το όνομα μας αποτελεί Statement! Αρκετοί διάσημοι της ροκ σκηνής έχουν αποκαλέσει το είδος της ροκ μουσικής ως ‘πεθαμένο’… (όπως ο Marilyn Manson στο “Rock Is Dead’, ο Lenny Kravitz με το “Rock & Roll Is Dead”, ενώ σε συνεντεύξεις ο Gene Simmons και ο Flea από Red Hot Chili Peppers είπαν ότι είχαν αντίστοιχες απόψεις), σκεφτήκαμε σαν ειρωνική απάντηση ότι για να ακούμε εμείς ακόμα ροκ, μάλλον είμαστε The Rockin’ Dead…
Να αναφέρουμε ότι σε σχέση με την σειρά είχαμε και την τιμή να γνωρίσουμε τον Charlie Adlard από κοντά (το ταλέντο πίσω από το comic στο οποίο έχει βασιστεί η σειρά The Walking Dead) όταν ήρθε στην Ελλάδα σαν guest artist στο Comicon 2016. Μπορούμε να πούμε ότι είναι φοβερό παλικάρι. Μας κίνησε το ενδιαφέρον αρκετά για να δούμε τη σειρά. Προς το παρόν δηλώνουμε GoT και Vinyl fans!

Ποιες είναι οι επιρροές σας ως συγκρότημα;

Ακούμε πολύ μουσική και διαφορετικά είδη, από κλασσικά μέχρι πιο μοντέρνα συγκροτήματα, οπότε υπάρχουν διάφορα στοιχεία αναμειγμένα στον ήχο μας, με βάση κυρίως το ροκ.
Κάποια παραδείγματα που μας έχουν επηρεάσει και σαν μπάντα αλλά και τον καθένα ξεχωριστά είναι: Guns N Roses, Tool, BRMC, Marilyn Manson, Deftones, The Pretty Reckless, sixx A.M, Nirvana, Rage Against the Machine, Manic Street Preachers, King Crimson, Muse, Primus, Bowie, Velvet Underground and The Rolling Stones.

Έχετε έναν ιδιαίτερο και όμορφο ήχο και τα τραγούδια σας παρουσιάζουν μια ενδιαφέρουσα ποικιλομορφία. Πως θα περιγράφατε εσείς τη μουσική σας;

Ευχαριστούμε πολύ!
Γενικά είμαστε της άποψης ότι η μουσική πρέπει να αφυπνίζει τις αισθήσεις, να τονώνει τα συναισθήματα και να δημιουργεί εικόνες – αυτό συμβαίνει όταν συνδυάζονται σωστά η μουσική, οι στίχοι και η ερμηνεία. Το κάθε κομμάτι έχει ένα συγκεκριμένο feeling και theme το οποίο υποστηρίζεται από τα υπόλοιπα κομμάτια. Για αυτό ακριβώς τον λόγο παρότι τα τραγούδια μας μουσικά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, δένουν απόλυτα μεταξύ τους. Όποιος το ψάξει περισσότερο ενδεχομένως να αντιληφθεί το back story που συνδέει τα περισσότερα από αυτά.
Η μουσική μας θεωρείται μάλλον Rock Alternative. Παρόλα αυτά, για μας είναι δύσκολο να βάλουμε ταμπέλα επειδή περιέχει στοιχεία από όλες τις επιρροές μας… Όπως παρατηρήσατε τα διαφορετικά ακούσματα μας έχουν δημιουργήσει έναν ήχο που είναι στα μέτρα μας.. Γενικά ήμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες, μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και κάπως έτσι…εξελισσόμαστε.

14002538_10209075902907411_913662934_o

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε τον πρώτο σας δίσκο με τίτλο «Here Comes The Darkness». Μιλήστε μας για τη διαδικασία ηχογράφησης και την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε οπότε η διαδικασία της ηχογράφησης ήταν smooth και straight forward. Άλλωστε είμαστε πάνω απ’όλα μια παρέα, και έτσι σαν ομάδα πραγματικά το απολαύσαμε, το διασκεδάσαμε όσο περισσότερο γινόταν!
Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα δίσκο που καταρχάς να μας εκφράζει και να μας αντιπροσωπεύει, να μπορεί να μας κάνει αίσθηση σαν ακροατές… Δώσαμε βάση λοιπόν σε όλα τα επίπεδα, από την σύλληψη και δημιουργία μέχρι και την τελευταία σελίδα του Booklet για να γίνει ολοκληρωμένη δουλειά!
Ακόμα και στο τεχνικό κομμάτι, ήμασταν προσεκτικοί μεν αλλά και πολύ τυχεροί! Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε είναι εξαιρετικοί… Η ηχογράφηση, και το μιξάρισμα έγιναν στο Studio 133 με τον πολυτάλαντο Ανδριανό Παπαμάρκου. Για το mastering βγήκαμε εκτός Ελλάδας και συνεργαστήκαμε με τον Brian Lucey από το Magic Garden Mastering, ο οποίος είναι απλά εκπληκτικός! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως Marilyn Manson, Black Keys, Arctic Monkeys, κλπ.. Με αυτή την τελευταία πινελιά δώσαμε στον ήχο μας το αποτέλεσμα που ακούτε σήμερα.
Για όσους θέλουν να αγοράσουν το CD, διατίθεται από το δίκτυο καταστημάτων Public και ψηφιακά μέσω των iTunes, Google Play, Amazon Music, από το e-shop της Rising Star Promotions (www.rsp.gr/en/discography/the-rockin-dead-here-comes-the-darkness-debut-album/) και το site μας (www.rockindead.com/shop/). Επίσης μπορεί όποιος θέλει να μας ακούσει και στο Spotify!

Από ποια θέματα αντλείται η στιχουργική σας θεματολογία;

Έμπνευση μπορεί να αποτελέσουν τα πάντα γύρω μας…γεγονότα, βιώματα, ταινίες, βιβλία, κλπ… και κάθε κομμάτι μπορεί να ερμηνευθεί με πολλαπλούς τρόπους.
Ένα παράδειγμα είναι το τραγούδι “She Kicks & Rocks”, το οποίο εμπνεύστηκε από την dark fantasy νουβέλα «LC DLVI» του εκπληκτικού και ανερχόμενου συγγραφέα, Γιώργου Μπελαούρη. Definitely Check it Out!
Επιπλέον, το γεγονός ότι υπάρχουν δύο φωνές και τα περισσότερα κομμάτια είναι ντουέτα μας δίνει μια παραπάνω δημιουργική ευελιξία να ‘μιλήσουν’ και τα γυναικεία αλλά και τα αντρικά συναισθήματα. Από κει και πέρα, θέλουμε οι θαυμαστές μας να νιώσουν τα κομμάτια σε προσωπικό επίπεδο και να δώσουν την δική τους ερμηνεία.

Πληροφορηθήκαμε από τη σελίδα σας στο Facebook ότι πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο σας. Θα μπορούσατε να μας δώσετε κάποια πληροφορία σχετικά με αυτό;

Φυσικά! Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί την 1η Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το official video clip για το κομμάτι μας Victory Or Death! Έχει πολύ ενέργεια, δυνατό μήνυμα, και είναι πολύ επίκαιρο! Τα γυρίσματα και το μοντάζ ανέλαβε για άλλη μια φορά ο αγαπητός φίλος και συνεργάτης Άγγελος Παπαδημητρίου από την MAS Productions.

Ποια είναι η άποψή σας για τη στήριξη των ΜΜΕ απέναντι σε νέα και ελπιδοφόρα σχήματα όπως εσείς; Ο κόσμος ανταποκρίνεται στο μουσικό σας κάλεσμα;

Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση που έχουμε από reviews και αντιδράσεις από όσους έχουν ακούσει τη μουσική μας. Φυσικά και είμαστε προσγειωμένοι και δεν αφήνουμε καλά λόγια να μας αποσπάνε την προσοχή από τον στόχο μας, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε. Ευελπιστούμε πως θα συνεχίσουν οι ευχάριστες αντιδράσεις και ότι θα έχουμε πολλούς νέους fans!
Ενώ υπάρχουν πολλά αξιόλογα σχήματα και καλλιτέχνες, με εκπληκτικές δουλειές τα τελευταία χρόνια, τα mainstream ΜΜΕ δεν τους υποστηρίξουν! Φαίνεται αν «στιγματιστείς» ως Ελληνικό συγκρότημα, βρίσκεις μπροστά σου κάτι σαν γυάλινο ταβάνι το οποίο σε εμποδίζει από το να προχωρήσεις με τους ίδιους ρυθμούς που παρουσιάζονται και προωθούνται οι μπάντες του εξωτερικού στην Ελλάδα. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κάτι σαν κάθαρση για να ευδοκιμήσει η κατάσταση, να σπάσουν οι κλίκες και να σπρωχτεί το εγχώριο ταλέντο – Κοινό υπάρχει να τους υποδεχτεί και το όφελος θα είναι μεγάλο για όλους τους – και δεν εννοούμε μόνο τους μουσικούς αλλά και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον χώρο (μαγαζιά, δισκοπωλεία, περιοδικά, κλπ.).
Εμείς εκτιμάμε ιδιαιτέρως προσπάθειες που γίνονται από ανεξάρτητες ιστοσελίδες, web radios, κλπ γιατί είναι προσπάθειες που γίνονται καθαρά από ανθρώπους που αγαπάνε ανιδιοτελώς την Rock μουσική και θέλουν πραγματικά να στηρίξουν τα νέα σχήματα και τους ευχαριστούμε όλους!

13987953_10209075903067415_749317786_o

Ποια είναι η άποψη σας για την ελληνική underground σκηνή;

Γενικότερα στηρίζουμε την εγχώρια μουσική σκηνή διότι πιστεύουμε ότι οι μουσικοί πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται. Η Ελλάδα γεννά φοβερούς καλλιτέχνες, και αυτή την στιγμή μας αρέσει να ακούμε Universe 217, Poem, We.Own.The.Sky, 10 Code, Tardive Dyskinesia, Blame the Trees και η λίστα μεγαλώνει συνεχώς.
Έχει πολύ ταλέντο η underground σκηνή και ενδεχομένως κάποια στιγμή να αναφερθεί στην ιστορία ότι σε αυτήν την εποχή της κρίσης, υπήρξαν πολλοί καλλιτέχνες και νέα σχήματα που κυκλοφόρησαν εξαιρετικές δουλειές, με ποιότητα εφάμιλλη συνθέσεων και παραγωγών του εξωτερικού, κρατώντας ταυτόχρονα το πρωτότυπο στυλ τους, σαν απάντηση σε όλο αυτό που συμβαίνει!
Αρκεί να φτάσει η μουσική πάρα έξω για να εκτιμηθεί πραγματικά ο αγώνας που κάνουν τα συγκροτήματα στη χώρα αυτή. Επομένως το μήνυμά μας είναι: Support your local bands!

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους «The Rockin’ Dead»; Ποια είναι τα σχέδια σας;

Έχουμε αρχίσει την προετοιμασία για το πρώτο μας live το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου. Γενικότερα στόχος είναι να κάνουμε μια σειρά εμφανίσεων, να δημιουργήσουμε ένα σταθερό κοινό και φυσικά να καταφέρουμε να σπρώξουμε την μουσική μας πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.
Μελλοντικά θα θέλαμε να καταφέρουμε να κάνουμε κάποια συνεργασία με κάποιο γνωστό όνομα του εξωτερικού, είτε σε επίπεδο συμμετοχής σε κάποιο τραγούδι, είτε να ανοίξουμε εμείς κάποιο live ενός μεγάλου καλλιτέχνη ή συγκροτήματος του εξωτερικού.

Που μπορεί το κοινό να μάθει νέα σας;

Καταρχάς στην ιστοσελίδα μας: www.rockindead.com.
Είμαστε πολύ ενεργοί στην σελίδα μας στο Facebook: http://facebook.com/rockindeadofficial
και λιγότερα στο Instagram: www.instagram.com/therockindead
Προς το παρόν δεν έχουμε Twitter – λέμε να απέχουμε και λίγο από όλες τις μορφές Social Media!

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη!
Προτείνουμε να ακούσουν την μουσική μας, να χαθούν στα τραγούδια μας, και να απολαύσουν το άλμπουμ όσο εμείς που το βγάλαμε!
Hope to see you all at in October!

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας!