Underground Metal Classics #1: Borrowed Time by Diamond Head

cover
Album Title: Borrowed Time (Album)
Band Name: Diamond Head
Year:
Label:
Genre: NWOBHM

Favourite Song: Heat Of The Night, Call Me, Lightning To The Nations

 

Diamond Head, η μπάντα που έχει επηρεάσει πολλές μπάντες, κυρίως στον Ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και μία μπάντα που σήμερα έχει εξελιχθεί σε μεγαλη εταιρεια (βλέπε Metallica).

Οι Diamond Head ξεκίνησαν το 1976 με διάφορα demos και το 1982 αποφάσισαν να ηχογραφήσουν το 2ο αλμπουμ τους (αφού ακολούθησε το 1980 το Lightning To The Nations) με όνομα “Borrowed Time”.

Το συγκεκριμένο album περιέχει λίγα κομμάτια για τα δεδομένα ενός full length, αλλά βέβαια δεν σ’ αφήνουν σε ησυχία με τις μελωδικές και δη μεταλλικές στιγμές του Brian Tatler.

Ο δίσκος ξεκινάει δυναμικά με ένα από τα καλύτερα κομμάτια του new wave of british heavy metal,το υπερπιασάρικο  και μελωδικό Heat of the night.

Συνεχίζει με το εξίσου μελωδικοί “To Heaven From Hell” και σκάει στη συνέχεια με την καψούρα “Call Me”, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει κάποια pop στοιχεία.

Το τέταρτο κατά σειρά κομμάτι “Lightning To The Nations” υπάρχει και στο 1ο full length τους (μαζί με το “Am I Evil” που θα δουμε παρακατω) και δείχνει για μία ακόμη φορά την NWOBHM πλευρά του άλμπουμ.

Αμέσως μετά ακολουθεί το “Borrowed Time” με την εξαιρετική ρεφραίνα που βγάζει ιδιαίτερο πόνο (Im liviiiing on boooorrooowed tiiime).Ο πόνος συνεχίζεται με το υποτονικό hooky riff του “Don’t You Ever Leave Me” καθώς progιζει σε κάποια σημεία, αφού το κομμάτι είναι σχεδόν 8 λεπτά. Τέλος κλείνει με το επαναηχογραφημένο κλασσικό που ολοι ξερουμε και αγαπάμε, το “Am I Evil”, το οποίο βρίσκεται και θα βρίσκεται στο setlist της μπάντας για πολύ καιρό.
Διαχρονικό άλμπουμ και must για τους φαν της πιο μελωδικής πλευράς του NWOBHM. Έχει διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα όσον αφορά την τιμή σε σχέση
με το 1ο τους ,το οποίο σε βινύλιο είναι πανακριβο στις μέρες μας .

8/10