Συνέντευξη “Erase”

14453941_1681334542185968_1779561659_o

Πείτε μας δύο λόγια για το συγκρότημα. Πώς προέκυψε το όνομά σας και ποιο είναι το σημερινό σας line-up;

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2009 όντας συνέχεια ενός project που είχε ξεκινήσει πίσω στο 2003. Το όνομα προέκυψε κάπως τυχαία, βλέποντας το Hellraiser του Clive Barker και σκεφτόμενος τον τίτλο μου κόλλησε το -raiser στο τέλος της λέξης, και απλά το έκανα Erase, και εγένετο το όνομα της μπάντας.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια η θεματολογία των στίχων σας; Από πού αντλείται περιεχόμενο;

Επιρροές πολλές και από πολλά είδη μουσικής καθότι όλοι μας πέρα από το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα προσπαθούμε και ακούμε οτιδήποτε πέσει στα χέρια μας και πιστεύουμε πως αξίζει. Οι στίχοι έχουν να κάνουν με ότι μας απασχολεί στην καθημερινότητα μας κυρίως, είναι εξωτερικά ερεθίσματα ατομικά η γενικά που δύσκολα μας περνάνε απαρατήρητα. Με τον στίχο εμπνέεσαι και εμπνέεις.

Η πρώτη σας κυκλοφορία ήρθε το 2011, με το demo “Heavy Metal Maniacs”. Έπειτα ακολούθησε το ep “Erase” (2014) και το split Easy Riders (2016). Πείτε μας δύο λόγια για τα εγχειρήματά σας αυτά.

Το πρώτο που θα παρατηρήσει κάποιος είναι πως μουσικά είναι τρεις διαφορετικές μπάντες και οχι μία, οι διαφορές δηλαδή είναι κάτι παραπάνω από εμφανής σε όλα τα επίπεδα. Οι λόγοι είναι αρκετοί, σίγουρα οι πιο προφανείς είναι πως μέσα από την ενασχόληση μας με αυτό ωριμάζουμε σαν μουσικοί αλλά και σαν άνθρωποι, καθώς επίσης και πως σε κάθε μας μουσικό εγχείρημα οι περιστάσεις είναι πολύ διαφορετικές. Φυσικά, είμαστε για όλες το ίδιο περήφανοι και φυσικά εξακολουθούμε να τις υποστηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία.

14454681_1681334085519347_1693887950_n

Υπάρχει στα άμεσα σχέδια σας κάποιο full-length album ή νέο ep; Αν ναι, τι να περιμένουμε και πότε;

Πιστεύουμε πλεον πως ήρθε η κατάλληλη στιμγή για εμάς να κάνουμε το επόμενο βήμα και να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας ουσιαστικά full-length δίσκο, συγκεκριμένα μόλις τελειώσαν οι ηχογραφήσεις των τυμπάνων και σιγά σιγά ένας ένας θα παίρνει σειρά από τα υπόλοιπα μέλη. Οι ηχογραφήσεις γίνονται στα Aspiotis Studios, όπου έγινε και η ηχογράφηση/παραγωγή του “Easy Riders”, και μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς μέσα σε πολύ ενθουσιασμό και πολύ καλή διάθεση για το καλύτερο. Τώρα το πότε θα κυκλοφορήσει παραμένει άγνωστο ακόμη και για εμάς διότι οι οικονομικοί παράγοντες είναι πάντα απρόβλεπτοι.

Σας έχω παρακολουθήσει live 2  φορές και οφείλω να ομολογήσω πως στη σκηνή έχετε χημεία σαν ομάδα, ενώ δίνετε πάντα τον καλύτερό σας εαυτό. Ωστόσο, ποια στιγμή κρατάτε εσείς ως τη σημαντικότερη από κάποια συναυλία σας;

Για εμάς κάθε στιγμή πάνω στην σκηνή είναι το ίδιο σημαντική εξίσου, είχαμε την τύχη να μοιραστούμε την σκηνή στο παρελθόν με πολύ αξιόλογα συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και κάθε μία από αυτές είχε και δικό της ξεχωριστό στίγμα για εμάς.

14467126_1681334718852617_1605517705_o

Ποια η ανταπόκριση του κοινού στο μουσικό σας κάλεσμα;

Μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση κοινού και τύπου. Πολλοί άνθρωποι είναι εκεί για εμάς και μας βοηθάνε ψυχολογικά σε κάθε μας βήμα, αλλά και οικονομικά αγοράζοντας ένα cd ή ένα μπλουζάκι της μπάντας σε κάθε ευκαιρία.

Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;

Προσωπικά θα διάλεγα τον Deyama Toshimitsu, τραγουδιστή των X-Japan, τον οποίο και θεωρώ άπιαστο σε απόδοση στις ζωντανές εμφανίσεις, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το “Kurenai” στην εμφάνιση τους από την συναυλία From Last Live. Η φωνή του έχει κάτι το ακούσια μελαγχολικό και μυστήριο το οποίο και με εξιτάρει πολύ εγκεφαλικά σε μουσικό επίπεδο.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα σύγχρονο μέταλ σχήμα να παρουσιάσει τη δουλειά του εν έτει 2016/2017;

Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο σε σχέση με κάποια χρόνια πριν. Το internet έχει δώσει την δυνατότητα σε πολλά νέα E-Zine & Web Radio να αναδυθούν, τα οποία σχεδόν τις περισσότερες φορές στηρίζουν την εγχώρια σκηνή πολύ περισσότερα από κάθε άλλον, δίνοντας έτσι το βήμα σε όλους εμάς χωρίς οικονομικές απολαβές ως αντάλλαγμα.

Πώς μπορεί να ενημερωθεί το κοινό για τα νέα του σχήματός σας;

Μπορείτε να βρείτε για εμάς σε κάποια από τις παρακάτω σελίδες στο internet:

[email protected]
www.reverbnation.com/erase3
www.youtube.com/erasegreece
www.facebook.com/erasegreece
www.twitter.com/Erasegreece
www.soundcloud.com/erase-heavy-metal-maniacs
www.erasegreece.bigcartel.com
www.erasegreece.bandcamp.com

Δύο λόγια για τους αναγνώστες του anthem.gr ;

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε όλους στις 23 Οκτωβρίου στο MODU club, όπου θα μοιραστούμε την σκηνή με δύο εξαιρετικά σχήματα της ελληνικής σκηνής, τους Bandemonic όπου μας έρχονται από τα Ιωάννινα & τους Αθηναίους Fyrecross. Η συναυλία ξεκινά στις 20:00 και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολύ νέο υλικό από την επερχόμενη δουλειά μας. Μέχρι τότε stay heavy..!!!