Συνέντευξη “Fourgiven”

babaa

Λίγες μέρες πριν από την εμφάνισή τους στο  Rainfest 2016, οι Fourgiven παρουσιάζονται στο anthem.gr.

Πείτε μας δύο λόγια για τους Fourgiven. Ποιες οι μουσικές καταβολές σας και ποιο το σημερινό line-up;

Οι Fourgiven είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε τον Μάιο του 2015 από τον Λευτέρη (Lead Vocals & Rhythm Guitar), από τον Νίκο (Lead Guitar), και τον Δημήτρη (Drums). Έπειτα από σχεδόν μισό χρόνο, προστέθηκε στο line up και ο Πάνος (Bass Guitar & Backing Vocals), και έτσι άρχισε η ουσιαστική σταδιοδρομία της μπάντας.

Το φετινό καλοκαίρι ολοκληρώσατε την τις ηχογραφήσεις του ep σας και παράλληλα ανακοινώσετε πως θα κυκλοφορήσει εντός του φθινοπώρου. Τι να περιμένουμε και πότε θα το έχουμε στα χέρια μας;

Οι ηχογραφήσεις είχαν τελειώσει στα μέσα Ιουλίου αλλά αποφασίσαμε πρίν λίγο καιρό να ξαναμπούμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε κάποια πράγματα καλύτερα, όπως κάποιες φωνές, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχοντας μπροστά μας διάφορα στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά, σαν το mixing και το mastering, πιστεύουμε ότι το EP στo τέλος του 2016 θα είναι διαθέσιμο. Επίσης, ελπίζουμε ότι θα προλάβουμε να ανεβάσουμε ένα πρώτο single στα μέσα του επόμενου μήνα!

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας και ποια η θεματολογία των στίχων σας;

Οι επιρροές της μπάντας είναι ποικίλες. Ο καθένας μας έχει διαφορετικά ακούσματα και γούστα με αποτέλεσμα τα τραγούδια που γράφουμε να περιέχουν πολλά στοιχεία από διάφορα είδη μουσικής. Το πιο συναρπαστικό όμως, είναι ότι τα έχουμε ταιριάξει όλα και έχει βγεί ένα ξεχωριστό και δικό μας μίγμα. Μερικές από τις επιρροές μας είναι οι Bullet For My Valentine, Three Days Grace και In Flames, μέχρι και πιο progressive μπάντες όπως Tool και Periphery. Όσο για τους στίχους μας, τους οποίους έχει γράψει ο Λευτέρης, μιλάνε για διάφορες φάσεις που περνάει ένας άνθρωπος στην ζωή του, είτε με το «εγώ» του, είτε με κάποιον άνθρωπο που αγαπάει και για τον οποίο νοιάζεται.

Στις 15 Οκτωβρίου πρόκειται να συμμετάσχετε στο  Rainfest. Πείτε μας δύο λόγια για την επερχόμενη εμφάνισή σας στο φεστιβάλ.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευγνώμονες που θα συμμετάσχουμε στο festival αυτό! Είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε μέρος σε ένα τέτοιο event και θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Φίλιππο Ρούσσο που μας έδωσε αυτήν την ευκαιρία! Θα είναι η μεγαλύτερη συναυλία που έχουμε κάνει προς το παρόν.

babab

Ασχολείστε ήδη με νέα κομμάτια; Υπάρχει κάποια συνεργασία ή κάποιο full-length στα σκαριά;

Ασχολούμαστε ήδη με νέα κομμάτια και έχουμε αρκετό υλικό και ιδέες για σύνθεση με σκόπο να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας full length album μέσα στο 2017. Δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι έτοιμο, πάντως στοχεύουμε σε αυτό. Αυτήν την στιγμή συνεργαζόμαστε με τον Όμηρο Κομνηνό, ο οποίος εκτός του ότι έχει αναλάβει την παραγωγή κι ηχογράφηση του EP μας, θα συμμετάσχει και σε ένα κομμάτι μας μουσικά!

Έχετε συμμετάσχει σε αρκετά underground lives. Ποια εμφάνισή σας θεωρείτε ότι είναι η σημαντικότερη και γιατί;

Θεωρούμε σημαντικότερες τις εμφάνισεις μας στο F*ck School Festival τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2016, οι οποίες ήταν οι πρώτες μας συναυλίες. Προκριθήκαμε στον τελικό του festival και κατακτήσαμε την 3η θέση! Πέρα από την αναγνώριση που είχαμε από το κοινό, όπου το θεωρούμε τιμή μας που μας ψήφισε και μας είπε τόσα καλά λόγια, το ηθικό μας έχει ανεβεί ακόμα περισσότερο.  Ήταν πραγματικά μια φανταστική εμπειρία!

Αν μπορούσατε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, ποιος ή ποια θα ήταν και γιατί θα τον επιλέγατε;

Αυτή είναι μια ερώτηση που είναι αδύνατο να απαντηθεί από εμάς ως σύνολο. Ο καθένας μας έχει διαφορετικά μουσικά είδωλα, οπότε είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά!

babac

Ποια η άποψη για την ελληνική underground σκηνή;

Η ελληνική underground σκηνή δείχνει μια σημαντική άνοδο τον τελευταίο καιρό. Όλο και περισσότερος κόσμος ανταποκρίνεται. Πέρα από αυτό, επικρατεί και μια οικειότητα μεταξύ μπάντας και κοινού στην Ελλάδα, η οποία δεν παρατηρείται σε άλλες χώρες τόσο έντονα.

Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος στο μουσικό σας κάλεσμα;

Έχουμε παρατηρήσει ότι αρέσει στον κόσμο η μουσική που παίζουμε, έχοντας δεχτεί θετικές κριτικές για τα τραγούδια μας, ιδιαίτερα για το “Calypso,” ένα από τα κομμάτια που συμπεριλαμβάνεται στο ερχόμενο EP μας.

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Fourgiven;

Περισσότερη μουσική και συναυλίες φυσικά!

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Καταρχήν να ευχαριστήσουμε το ίδιο το anthem.gr για την φιλοξενία/συνέντευξη ευχόμενοι τα καλύτερα σε αυτό και τους αναγνώστες του! Συνεχίστε να στηρίζετε την μουσική σκηνή και τις εγχώριες μπάντες!