Συνέντευξη “Mask Of Prospero”

10562771_543708732456479_8202736176898664127_o

Λίγες μέρες πριν από την εμφάνισή τους στο  Rainfest 2016, οι Mask Prospero παρουσιάζονται στο anthem.gr.

Πείτε μας δύο λόγια για τους Mask Of Prospero. Ποιες είναι οι μουσικές καταβολές σας και ποιο το σημερινό line-up;

Η μπάντα δημιουργήθηκε 2014 από τον Χρήστο και τον Πάνο έκτοτε ηχογραφήσαμε ένα EP με τίτλο «In Absence” το οποίο κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μόνο μορφή, τώρα βρισκόμαστε στις διαδικασίες ηχογράφησης του πρώτου μας δίσκου. Οι μουσικές καταβολές πιάνουν με τεράστια γκάμα ειδών που περιέχουν πολλά metal και ηλεκτρονικά είδη καθώς και πιο ακουστικά, ambient και post στοιχεία.
Το σημερινό lineup είναι:
Χρήστος Κοντούλης- Φωνητικά
Πάνος Κοτταράς- Κιθάρες
Γιωργος Θανάσογλου- Κιθάρες
Γιώργος Κολλάρος –Μπάσο
Νικήτας Μανδόλας- Τύμπανα
Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας και ποιες οι μουσικές σας επιρροές;

Οι στίχοι έχουν κυρίως κοινωνικό και ψυχολογικό περιεχόμενο. Μέσα από τα κομμάτια μας περιγράφουμε από τη δική μας σκοπιά κάποιες συμπεριφορές και καταστάσεις που παρατηρούμε στην κοινωνία μας καθώς και κάποια βιώματα μας. Όσον αφορά τις μουσικές επιρροές ,είμαστε λάτρεις του μοντέρνου ήχου και έχουμε επηρεαστεί από πολλές κυρίως σύγχρονες μπάντες και όπως Tesseract , Periphery, The Ocean, Leprous επίσης αρκετά σημαντικές επιρροές μας είναι οι Russian Circles και η Chelsea Wolfe.
Πριν από λίγο καιρό ανακοινώσατε πως εργάζεστε για το νέο σας άλμπουμ. Πείτε μας δύο λόγια για αυτό. Τι να περιμένουμε;

Ο δίσκος είναι έτοιμος συνθετικά και βρισκόμαστε σε διαδικασία ηχογράφησης του, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως ο δίσκος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχουμε παρουσιάσει μέχρι στιγμής, υπάρχουν αρκετά ατμοσφαιρικά και ηλεκτρονικά αλλά και αρκετά breakdowns και πιο heavy στοιχεία, γενικότερα υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που τον συνθέσαμε, και το πως θέλουμε να ακουστεί. Πιστεύουμε πάντως πως θα βγει κάτι αρκετά ιδιαίτερο.

 

Στις 15 Οκτωβρίου θα συμμετάσχετε στο Rainfest, όπου θα μοιραστείτε τη σκηνή μαζί με πολλές ακόμη ανερχόμενες μπάντες. Τι μας ετοιμάζετε για το φεστιβάλ;

Αρχικά να πούμε ότι είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετάσχουμε στο Rainfest, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με μπάντες που γουστάρουμε, που δεν γνωρίζουμε προσωπικά και θα έχουμε την χαρά να τις γνωρίσουμε. Για το φεστιβάλ θα παρουσιάσουμε το ΕΡ μας καθώς και ένα κομμάτι από τον επερχόμενο μας δίσκο.

 

Ποια θεωρείτε πως είναι η σημαντικότερη ζωντανή εμφάνισή σας μέχρι σήμερα και γιατί;

Η σημαντικότερη μας ζωντανή εμφάνιση ήταν σίγουρα το live που κάναμε στη Θεσσαλονίκη φέτος το Δεκέμβριο, ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε εκτός της πόλης μας, υπήρξαν δυσκολίες που μας έδεσαν. Τέλος γνωρίσαμε τρομερά άτομα και γενικότερα υπήρξε άψογη οργάνωση και ανταπόκριση από τον κόσμο εκεί.

12779130_543709192456433_1169722518855411064_o

 

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε και γιατί;

Από ελληνικές μπάντες θα θέλαμε πολύ να συνεργαστούμε με μπάντες όπως οι Tardive Dyskinesia, οι Firewind, οι Need, οι Mother of Millions καθώς είναι από τις αγαπημένες μας. Όσον αφορά συγκροτήματα του εξωτερικού, σίγουρα θα θέλαμε να παίξουμε με όσες μπάντες μας έχουν επηρεάσει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ποια η άποψη σας για την ελληνική underground σκηνή; Υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των συγκροτημάτων;

Θα λέγαμε πως υπάρχουν πάρα πολλές καλές μπάντες στην underground σκηνή, τόσο συνθετικά όσο και από άποψη παραγωγής. Το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια κατά την άποψη μας, πιστεύουμε πως υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στα συγκροτήματα αλλά σίγουρα μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο περισσότερο, διότι αυτό είναι κάτι που όλες οι μπάντες το έχουν ανάγκη.

 

Ποια η ανταπόκριση του κόσμου στο μουσικό σας κάλεσμα;

Η αλήθεια είναι πως η ανταπόκριση του κόσμου αρχικά δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά όσο περνάει ο καιρός και έπειτα από κάποια lives διαρκώς μεγαλώνει.

 

Θεωρείτε πως ένα ανερχόμενο συγκρότημα όπως εσείς έχει την απαραίτητη υποστήριξη και προβολή από τα media;

Δυστυχώς όχι όσο θα έπρεπε πιστεύουμε, ειδικά στη χώρα μας καλό θα ήταν τα media να προβάλλουν περισσότερο την ελληνική σκηνή γιατί το αξίζει και το χρειάζεται.

 

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Mask Of Prospero;

Πέρα από το Album που ετοιμάζουμε, θα γίνει ένα video clip και ένα Lyric Video για 2 κομμάτια από αυτό. Στη συνέχεια θα στραφούμε στην εύρεση δισκογραφικής για την κυκλοφορία του και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αρκετά lives και ίσως κάποιο tour.

 

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία, σας περιμένουμε όλους στο Bums στις 15.10. Take care!