Συνέντευξη “Sevengill”

14657761_10209023539740173_753709633_n1

Λίγο πριν από την εμφάνισή τους στο Rainfest 2016, οι Sevengill παρουσιάζονται στο anthem.gr.

Καλησπέρα παιδιά. Πείτε μας δύο λόγια για τη μπάντα σας και το line-up.

Καλησπέρα. Είμαστε οι Sevengill, ο Αλέξης Τσιτσιμπής (κιθάρα), ο Αντώνης Μαντής (μπάσο) και ο Γιώργος Γκοτζαμάνης (drums), φίλοι και «συμπαίκτες» πάνω από 6 χρόνια και ο Ηλίας Γιωτίτσας (φωνητικά), προσθήκη που ολοκλήρωσε το line-up μας μόλις τον περασμένο Γενάρη. Επικεντρωθήκαμε εξ αρχής στη σύνθεση δικών μας κομματιών, κινούμενοι κυρίως στο χώρο της post και progressive metal.

Πρόσφατα ανακοινώσατε την αλλαγή στο όνομα σας καθώς τα προηγούμενα χρόνια ονομαζόσασταν Innosaints. Για ποιο λόγο θελήσατε να αλλάξετε το όνομα; Σας εκφράζει καλύτερα η σημερινή ονομασία; Το κοινό πως αντέδρασε;

Η αλλαγή του ονόματος είναι κάτι που σκεφτόμασταν και συζητούσαμε καιρό. Θεωρούμε ότι το Sevengill αντιπροσωπεύει περισσότερο τη μουσική μας και χαιρόμαστε που οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Υπάρχουν βέβαια άτομα που μας γνωρίζουν χρόνια και ξαφνιάστηκαν με την αλλαγή, ωστόσο στήριξαν την επιλογή μας.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;

Καθένας μας έχει διαφορετικά ακούσματα και επιρροές. Από τα 80’s, 90’s metal του Ηλία και τα 70’s prog/classic rock του Αντώνη ως τις έντονες 00’s metal και post επιρροές του Αλέξη και του Γιώργου. Σίγουρα όμως μοιραζόμαστε την αγάπη μας για μπάντες όπως οι S.O.A.D., οι ISIS, οι Tool, οι Mastodon, οι Alice in Chains κ.ά.

14642664_1213316315393075_2142796016_n

Από που αντλείτε τη θεματολογία των στίχων σας;

Ο προβληματισμός μας είναι κυρίως υπαρξιακός. Βασικά μοτίβα είναι για παράδειγμα οι διαπροσωπικές σχέσεις, ο θάνατος, η μοναξιά ή ο ευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Έχετε κυκλοφορήσει κάποιο demo ή ep; Υπάρχει κάποια δουλειά στα σκαριά;

Παρόλο που έχουμε έτοιμο αρκετό δικό μας υλικό, δεν έχουμε μπει ακόμα σε αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, είναι στα άμεσα σχέδιά μας.

Συμμετέχετε ενεργά το τελευταίο διάστημα σε αρκετά underground lives και φεστιβάλ. Τι να περιμένουμε από την επερχόμενη εμφάνισή σας στο Rainfest;

Θεωρούμε το Rainfest ως μια ακόμη ευκαρία να ακουστεί η μουσική μας και να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Το πρόγραμμά μας θα είναι δυναμικό και θα περιλαμβάνει τις πιο πρόσφατες συνθέσεις μας. Σκοπεύουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως και σε κάθε άλλο live.

Ποια στιγμή κρατάτε ως σημαντικότερη από τα live σας μέχρι σήμερα;

Σίγουρα όχι σημαντικότερη αλλά μια φάση που μας στιγμάτισε ήταν όταν το Μάιο ξεκίνησε να βρέχει λίγο πριν βγούμε επί ανοιχτής σκηνής σε live που περιμέναμε με ανυπομονησία. Γενικά με τη βροχή έχουμε και άλλες ατυχίες στο παρελθόν, φαντάζεσαι λοιπόν την αντίδρασή μας όταν μάθαμε ότι θα παίξουμε στο Rainfest!

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον και γιατί;

Σε έναν ιδανικό κόσμο οι Sevengill ανοίγουν τους Giant Squid και τους Isis σε παγκόσμια περιοδεία.

Θεωρείτε πώς έχει μέλλον η ελληνική underground σκηνή;

Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην ελληνική underground σκήνη και ταυτόχρονα πολλές διοργανώσεις και ηλεκτρονικά μέσα που δίνουν τη δυνατότητα στον κόσμο να έρθει σε επαφή με αυτή. Ανάμεσα στο υλικό που κυκλοφορεί έχουμε ακούσει πολλές ελπιδοφόρες συνθέσεις και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν κι άλλες που δεν έχουν έρθει ακόμα στ’ αυτιά μας.

14699844_10209023539780174_1713362488_n1

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Sevengill;

Έχουμε ήδη μια προγραμματισμένη εμφάνιση στο White Noise στις 3 Νοέμβρη,όπου θα παρουσιάσουμε ολόκληρο το υλικό μας. Έπειτα θα επικεντρωθούμε στην ηχογράφηση των κομματιών μας με απώτερο σκοπό τη δημιουργία του πρώτου μας δίσκου.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Συνεχίστε να στηρίζετε την ελληνική underground σκηνή. Θα τα πούμε από κοντά στο Rainfest.