Συνέντευξη “Ghost Season”

Πείτε μας δύο λόγια για τους Ghost Season. Ποιες οι μουσικές καταβολές σας και ποιο το σημερινό lineup;

Οι Ghost Season δημιουργήθηκαν το 2013 και σκοπός ήταν εξαρχής το original υλικό. Δεν υπήρχε κάποια επιθυμία για κάτι άλλο. Τα μονοπάτια που επιλέξαμε ήταν αυτά του Alternative Metal, δηλαδή καταβολές από Αμερική. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μπάντες όπως Three Days Grace, Shinedown, Stone Sour και άλλες.

Από το αρχικό line up παρών είναι ο Dorian Gates (μπάσο) που ουσιαστικά άρχισε το σχήμα και ο Nick Christolis (κιθάρα) που ήρθε λίγο μετά. Υπήρξε ο ερχομός του Hercules Zotos στα φωνητικά τον Σεπτέμβρη του 2015 και προσφάτως της Helen Nota στα τύμπανα και αυτό είναι το τελικό line up!

Στις 27 Ιανουαρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει το “Like Stars in a Neon Sky”. Πείτε μας λίγα λόγια για το εγχείρημά σας αυτό.

Όλοι αυτό περιμένουμε!!! Έχει πέσει πολύς κόπος στην συγκεκριμένη δουλειά και ανυπομονούμε. Ουσιαστικά η αρχή έγινε με το singleBreak My Chains” τον Δεκέμβρη του 2015 και από τότε μέχρι και το καλοκαίρι του 2016 ήμασταν στο στούντιο και ηχογραφούσαμε.
Όταν λέω κόπος, εννοώ ότι το CD είναι δική μας δημιουργία στο κάθε τι του. Το εξώφυλλο είναι από τον Dorian και την όλη παραγωγή την έχει αναλάβει ο κιθαρίστας μας Nick. Αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλο το εγχείρημα έχει βοηθήσει και ο J Loren, τραγουδιστής των Αμερικάνων HURT που είναι μπαντάρα στο Alternative Metal. Πραγματικά είναι τιμή μας όταν ένας τέτοιος καλλιτέχνης δέχεται να δουλέψει μαζί μας!
10 κομμάτια λοιπόν και με μία διασκευή έκπληξη από Savage Garden!!! Το ποιο κομμάτι, θα το αφήσουμε για έκπληξη.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας και ποια η θεματολογία των στίχων σας;

Οι επιρροές είναι καθαρά το Alternative Metal της Αμερικάνικης σχολής. Είπαμε και συγκροτήματα παραπάνω που θαυμάζουμε όχι μόνο μουσικά αλλά και για όλο το στήσιμο που έχουν σαν οντότητα. Ως προς την θεματολογία, οι στίχοι αναφέρονται στην αγάπη και αυτό γίνεται σε ποικίλες μορφές, είτε πρόκειται για μία γυναίκα, είτε για την ζωή, είτε ακόμη και για… αίμα!

Στις 14 Οκτωβρίου πρόκειται να συμμετάσχετε στο Rainfest. Πείτε μας δύο λόγια για την επερχόμενη εμφάνισή σας στο φεστιβάλ.

Είναι χαρά μας να παίξουμε σε αυτό το φεστιβάλ στο Bums στα Εξάρχεια. Είναι μία όμορφη προσπάθεια του φίλου Phil Roussos από τους Simplefast που έχει καταφέρει να μαζέψει 21 μπάντες σε ένα τριήμερο event. Η Ελληνική σκηνή δεν είχε ποτέ κάτι αντιπροσωπευτικό για το Alternative Metal οπότε ευελπιστώ ότι το φεστιβάλ θα έχει και συνέχεια.
Από εμάς θα ακούσετε κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ μας όπως και από το EP που είναι η πρώτη δουλειά των Ghost Season. Γενικά σκοπός είναι να περάσουμε όμορφο και έτσι θα γίνει.

Ghost Season
Photo by Lina Koshka

Έχετε συμμετάσχει σε αρκετά underground live. Ποια εμφάνισή σας θεωρείτε ότι είναι η σημαντικότερη και γιατί;

Χμμμ… Μάλλον είναι το πρώτο live με το line up όπως είναι τώρα. Αυτό είχε γίνει πάλι στο Bums. Ο λόγος; Ίσως είναι η ηρεμία που έχουμε πως αυτό είναι! Αυτή είναι η μπάντα και όλοι μας είμαστε οικογένεια με τον καθέναν να ασχολείται σε αυτό που είναι καλύτερος. Οπότε όταν σκας στο stage με αυτή την «οικογένεια» νιώθεις μία πληρότητα που δεν είχες πριν.

Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, ποιον ή ποια θα επιλέγατε και γιατί;

Avenged Sevenfold!! Παιδικοί φίλοι, που φτιάξανε μία μπάντα, προχωρήσανε, κατακτήσανε τον κόσμο στο είδος τους και ακόμη διαπρέπουν παρόλο που έχασαν τον ντράμερ τους πριν λίγα χρόνια. Βασικά είναι παράδειγμα στο πως πρέπει να κινείται μία μπάντα. Γιατί το να είσαι παιδικός φίλος μπορεί να είναι ευχή και κατάρα. Στους Avenged Sevefold είναι ευχή.

Ποια η άποψη για την ελληνική underground σκηνή;

Πονεμένη ιστορία. Γιατί ρωτάμε κάτι τέτοιο; Χαχαχαχαχα
Δεν υπάρχει underground σκηνή… Στην Ελλάδα έχει εντελώς διαφορετικό νόημα το underground. Underground για πολλούς είναι ότι δεν είναι mainstream αλλά αυτό είναι λάθος λογική ή ας πούμε χρυσώνουμε το χάπι όταν κάτι δεν είναι αρκετά καλό για παραπάνω.
Έτσι λοιπόν θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει underground σκηνή. Υπάρχουν μπάντες, πολλές με αξιόλογο υλικό αλλά ούτε η μουσική παράδοση αυτής της χώρας ευνοεί, ούτε το κλίμα βοηθάει όταν ένας μουσικός είναι καταδικασμένος να πεινάει. Σε άλλες χώρες είσαι μουσικός και παίρνεις επίδομα από το κράτος, τι να λέμε…

Πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος στο μουσικό σας κάλεσμα;

Είναι φανταστικό αυτό που συμβαίνει. Γενικά το υλικό είναι εύηχο αλλά στα live βλέπεις ανθρώπους που δεν έχουν λόγο να σου μιλήσουν, δεν υπάρχει η ανάγκη να σε πλησιάσουν… Και όμως παίρνουν θάρρος, έρχονται και λένε μπράβο και ότι γουστάρανε!! Οπότε υπάρχει ανταπόκριση που μας δίνει χαρά για την συνέχεια!

Ghost Season
Photo by Lina Koshka

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Ghost Season;

Έχει πράγμα η φάση χαχαχαχαχα! Έχουμε αρκετά live μέχρι και τον Δεκέμβρη, μετά 27 Ιανουαρίου είναι η επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ μας και μαζί θα κυκλοφορήσει και το βίντεοκλιπ του κομματιού «Fade Away». Οπότε είμαι σε αυξημένη εγρήγορση.
Αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα ανακοινωθεί και Ευρωπαϊκή περιοδεία.

Πώς μπορεί ο κόσμος να ενημερωθεί σχετικά με τα νέα της μπάντας;

Από κάθε social media! Σαν millennials και εμείς, είμαστε δικτυωμένοι:

Websitehttp://www.ghostseason.com

Facebook – https://facebook.com/GhostSeasonMusic

Twitter – https://twitter.com/GhostSeasonBand

Instagram – https://instagram.com/ghostseasonmusic

Youtube – https://youtube.com/GhostSeasonBand

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Να είστε καλά ρε παιδιά και ακούστε Ghost Season!
Ευχαριστούμε πολύ.