Συνέντευξη “Gallows Pole”

14807857_801308290009434_1203025145_o

Λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Remedy Live Club, οι Gallows Pole παρουσιάζονται στο anthem.gr,

Πείτε μας δύο λόγια για το συγκρότημα. Ποιο είναι το σημερινό line-up;

Ξεκινήσαμε σαν ένα συγκρότημα φίλων κάπου το 2013. Κάναμε 2 live με διασκευές και μετά για 2 χρόνια αρχίσαμε να το βλέπουμε πιο σοβαρά και με μεγαλύτερους στόχους.
Το 2015 έχοντας μείνει δυο μέλη από το πρώτο line-up, συμπληρώσαμε τις θέσεις και τον προηγούμενο Μάιο κάναμε το πρώτο μας live στο Methodia. Έκτοτε συνεχίζουμε να προβάρουμε με δικό μας υλικό.

Το σημερινό line-up είναι:
Τάσος Αλεξίου – Guitars, Backing Vocals
Στέφανος Αβραμίδης – Lead Vocals
Ορφέας Κοφινάκος -Guitars, Backing Vocals
Ορφέας Κωσταντόπουλος – Bass
Αντρέας Καλογεράς –  Drums, Percussion

Δραστηριοποιήστε στο χώρο της thrash και της heavy metal. Ποιες θεωρείτε πως είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Αρκετές επιρροές όπως Metallica, Megadeth, Testament, Slayer, Exodus, Death, Anthrax, Motorhead κτλ.

Στιχουργικά με ποια θέματα καταπιάνεστε;

Δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη θεματολογία. Άλλα μιλάνε για ανθρώπινο φόβο, άλλα για πόλεμο και άλλα για την κοινωνία μας.

Στις 21 Οκτωβρίου πρόκειται να εμφανιστείτε στη σκηνή του Remedy μαζί με τους SOL# και τους Sin By Four. Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας;

Σίγουρα μια δυνατή και γεμάτη thrash εμφάνιση, με πολύ ενεργεία και πάθος. Ακόμα στην λίστα μας θα είναι και το 2ο μας κομμάτι.

14787520_801308373342759_1618853486_o

Υπάρχει στα σκαριά κάποιο album ή ep; Αν ναι, πότε να το περιμένουμε;

Ναι υπάρχει και ήδη τελειώνουμε με την σύνθεση. Αν όλα πάνε όπως τα σκεφτόμαστε κοντά στον Ιανουάριο να έχουμε βγάλει το πρώτο μας album.

Ποια η άποψη σας για την ελληνική underground σκηνή;

Υπάρχουν σίγουρα αρκετά metal και όχι μόνο ελληνικά συγκροτήματα που είναι παραπάνω από αξιόλογα. Σίγουρα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η ελληνική underground σκηνή έχει πρόσφορο έδαφος, και μέσα από αυτή μπορούν να αναδειχθούν εξαιρετικοί μουσικοί και συγκροτήματα.

Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, ποιον ή ποια θα επιλέγατε και γιατί;

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας μόνο καλλιτέχνης που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, καθώς ο κάθε καλλιτέχνης έχει διαφορετικά πράγματα να σου προσφέρει μέσα από τη συνεργασία σου με αυτόν. Το μόνο που είναι σίγουρο, είναι ότι προσδοκούμε σε συνεργασίες από όσους περισσότερους αξιόλογους καλλιτέχνες είναι δυνατό, πάντα γύρω από την περιοχή της thrash/heavy σκηνής.

Πως μπορεί το κοινό να ενημερωθεί σχετικά με τα νέα της μπάντας;

Από την official σελίδα στο facebook, https://www.facebook.com/gallowspoleband, όπου θα ανακοινώνονται όλα τα γεγονότα σχετικά με τη μπάντα, από lives μέχρι ηχογραφήσεις. Σύντομα θα δημιουργήσουμε και την επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας.

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Gallows Pole;

Σίγουρα φαντάζει δυνατό και γεμάτο δουλεία, καθώς μετά την πλήρη στελέχωση και παγίωση του lineup της μπάντας, είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο studio να ξεκινήσουμε το album.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ευχαριστούμε πολύ και get ready to thrash out with Gallows Pole!