Συνέντευξη “Sin By Four”

14800079_801308466676083_51912970_o

Πείτε μας δύο λόγια για τους Sin By Four. Ποιο είναι το σημερινό line-up;

Είμαστε μια νέα hard rock μπάντα η οποία δουλεύει σε δικό της υλικο, έχουμε έδρα την Αθήνα και μετά την προσθήκη της νέας μας τραγουδίστριας το lineup μας αποτελείται απο τη Stella στα φωνητικά, το SpyG στις κιθάρες, τον Dimi K στο μπάσο και τον Chris στα τύμπανα. Είμαστε μια ανεβασμένη μπάντα με πολλά γκάζια!!!

To 2015 είχατε συμμετάσχει στο Global Battle Of The Bands Greece ως “String Theory Project”. Τι κρατάτε από την εμφάνιση αυτή και γιατί προχωρήσατε σε αλλαγή του ονοματός σας;

Η αλήθεια είναι οτι στο G.B.O.B. είχαμε ήδη αλλάξει όνομα σε Sin By Four. Ο βασικος λόγος ηταν οτι το String Theory Project δε ταίριαζε τόσο πολύ με το ύφος της μουσικής μας και με την ιδιοσυγκρασία της μπάντας μας. Επίσης θέλαμε να τονίσουμε τη νέα περίοδο στην οποια έμπαινε το σχήμα.

Σε ότι αφορά το GBOB και εμάς, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, οτι ηταν ένα φεστιβάλ στο οποίο αποκτήσαμε μια πρώτη πολύ σημαντική εμπειρία συμμετοχής σε ένα τέτοιου είδους φεστιβάλ. Ενα φεστιβάλ εξαιρετικά οργανωμένο και ευχαριστο για όλους όσους συμμετείχαν σε βαθμό που σπάνια το συναντάς στη σκηνή που κινούμαστε. Το πιο βασικό μας όφελος ηταν πρώτα και πάνω απο όλα τα άλλα η γνωριμία με άλλα σχήματα και η κοινωνοικοποίηση του συγκροτήματος μας, που οδήγησε και στη συμμετοχή μας στην MMR.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια η θεματολογία των στίχων σας;

Οι μπάντες που μας έχουν επηρρεάσει είναι σχήματα απο hard rock παλιών δεκαετιών οπως οι Deep Purple μέχρι πιο πάνκ οπως οι New model army και μπάντες με progressive στοιχεία όπως οι Tool. Οι στίχοι μας αφορούν τον άνθρωπο, την καθημερινότητα του, τους προβληματισμούς του και τους στοχασμούς του.

Στις 21 Οκτωβρίου πρόκειται να στη σκηνή του Remedy μαζί με τους Gallows Pole και τους SOL#. Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας;

Αυτή είναι η πρώτη μας εμφάνιση με τη νέα μας τραγουδίστρια και για μας ειναι μια βραδυα που την περιμέναμε καιρό. Υπάρχει πολύ κέφι και διαθεση και περιμένουμε να σας δουμε απο κοντά για ένα δυναμικό live.

Πως προχωράει η συνεργασία με την Modern Metal Rebels;

H MMR είναι μια ένωση συγκροτημάτων απο διάφορα είδη μουσικής, με σκοπό την παραγωγή πολιτισμού και την ανάδειξη της Ελληνικής underground σκηνής σε πρώτη φάση. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία και αλληλουποστήριξη με όλα τα σχήματα που συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα (τεχνογνωσία, οργάνωση φεστιβαλ και πολλά πολλά άλλα) και πάνω απο όλα είμαστε μια ωραία παρέα. Το πιο ευχαριστο είναι οτι είναι μια ανοιχτή ένωση, στην οποία μπορεί να συμμετέχει κάθε σχήμα του το επιθυμεί, οποτε έχεις πάντα κάτι νέο να περιμένεις.

14803205_801308536676076_1722716553_o

Ποια η άποψη σας για την ελληνική underground σκηνή;

Η Ελληνική underground σκηνή έχει μια ξεχωριστή δυναμική και έχει πολλά να δώσει. Δυστυχώς οι καιροι είναι δύσκολοι, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει διάθεση και ανεβασμένο επίπεδο.

Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, ποιον ή ποια θα επιλέγατε και γιατί;

Απο κάθε καλλιτέχνη/σχήμα μπορείς να αποκτάς μια ξεχωριστή εμπειρία και να διδάσκεσαι, οποτε γουστάρουμε γενικά να συνεργαζόμαστε με όλους απο τον πιο γνωστό μέχρι τον πιο «άσημο».

Πως μπορεί το κοινό να ενημερωθεί σχετικά με τα νέα της μπάντας;

Μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα της μπάντας μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook η οποία είναι facebook.com/sinbyfour και για όσους twitάρουν στη σελίδα μας στο Twitter twitter.com/sinbyfour

Το μέλλον τι επιφυλάσσει για τους Sin By Four; Είναι στα άμεσα σχέδια σας κάποιο ep ή album;

Μέσα στο Νοέμβρη σχεδιάζουμε να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας single για να μοιραστούμε με τον κόσμο και υπάρχει περισσότερο υλικό πάνω στο οποίο δουλεύουμε ανελλειπώς, παράλληλα με τις εμφανίσεις που θα κάνουμε μέσα στη σεζόν.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα υποστήριξη, να ειστε έτοιμοι γιατι οι Sin By Four έρχονται δυνατά. Σας περιμένουμε όλους στο live μας στο Remedy club στις 21/10 !!!