Underground Metal Classics #3: Devil Takes The High Road by Traitor’s Gate

cover
Album Title: Devil Takes The High Road (EP)
Band Name: Traitor's Gate
Year: 1985
Label:
Genre: NWOBHM

Favourite Song: όλα

Σχεδόν όλοι οι φάνς του N.W.O.B.H.M γνωρίζουν αυτό τον μικρό θησαυρό από το Portypool της Ουαλίας. Λίγα ονόματα μου έρχονται στο μυαλό από Ουαλία όπως τα θρυλικά εφταράκια από Talan (spellbinder του ’90), Stormqueen (Come silent the world του ’82) οι Samurai και οι Tredegar.

Κοιτώντας κανείς το εξώφυλλο για πρώτη φορά θα περιμένει έναν ορμητικό δίσκο, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με την μελωδική hard rock πλευρά του N.W.O.B.H.M, καθώς κυκλοφόρησε το ’85 (η χεβιμεταλική εποχή του). Το πρώτο κομμάτι ξεκινάει ατμοσφαιρικά και μπαίνει υμνικά με την σαγηνευτική φωνή του Hugh Jones να σε μαγεύει. Οι επιθετικές κιθάρες
και οι εμπνευσμένοι στίχοι χαρακτηρίζουν το “Devil takes the high road“. Αποτελεί επίσης και το τραγούδι-επιτυχία της μπάντας, καθώς με το που αναφέρεσαι στους Traitor’s Gate σου σκάει αμέσως αυτό το κομμάτι στο μυαλό.

Επόμενο τραγούδι το “Love after midnight” και ο μίνι δίσκος περνάει σε μια πιο ευαίσθητη μελωδική πλευρά. Πολύ όμορφο κομμάτι το οποίο θέτει τα θεμέλια το “Shoot to kill“. Πιο speed-άτο αυτή τη φορά με εξαιρετικό riffing και φοβερό ξεσηκωτικό ρεφραίν.

Αγαπημένος δίσκος ο οποίος λατρεύεται από κλασσικούς μεταλάδες και όχι αποκλειστικά από N.W.O.B.H.M μανιακούς. Η επανακυκλοφορία του είναι γεγονός εδώ και 2-3 χρόνια με 3 bonus tracks από το demo που είχαν το όνομα “Quest“. Έπίσης ανακοινώθηκε και η συμμετοχή τους στο φετινό Keep It True festival, ύστερα από 31 χρόνια ανενεργίας. Τυχεροί όσοι τους δούνε.

8/10

Support the bands by buying their albums!