Συνέντευξη “Sunlight”

14876378_10211095926253276_1623020763_o-large
Οι Sunlight, heavy/power metal συγκρότημα από την Αθήνα

Οι Sunlight είναι ένα συγκρότημα που συνδυάζει αρμονικότατα το heavy με το power metal. Λίγο καιρό λοιπόν μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου “My Own Truth” και λίγες μέρες πριν φύγουν για περιοδεία στην Ευρώπη, οι Sunlight ανοίγουν τα χαρτιά τους στο anthem.gr, μιλώντας μας για το πρόσφατό τους δίσκο, το πως είναι να περιοδεύεις εκτός Ελλάδας και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Πείτε μας 2 λόγια για τους Sunlight. Ποιο είναι το σημερινό line-up;

Οι Sunlight είναι ένα συγκρότημα με μελωδικό Heavy Metal ήχος. Ιδρύθηκαν το καλοκαίρι του 2009 στην Αθήνα και έπειτα από μερικές αλλαγές στο line up, η μπάντα σήμερα αποτελείται από τους:

Δημήτρη Γιαννακόπουλο – Φωνητικά
Μάκη Καπώνη – Κιθάρες/δεύτερα φωνητικά
Πάνο Αναστόπουλο – Πλήκτρα
Πάνο Μούρτζινο – Μπάσο/δεύτερα φωνητικά
Δημήτρη Καπουκάκη – Τύμπανα

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει ένα EP, ένα άλμπουμ ενώ μετράει πολλές εμφανίσεις σε clubs και φεστιβαλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πως προέκυψε το όνομα;

Τα πέντε αρχικά μέλη της μπάντας έμεναν στην Ηλιούπολη, οπότε θέλαμε ένα όνομα που να μας χαρακτηρίζει και να θυμίζει κάτι κοινό που είχαμε. Έτσι από το “Sun City” προέκυψε το “Sunlight”.

Ποιες είναι οι επιρροές σας ως συγκρότημα;

Όλοι μας έχουμε διάφορες επιρροές χωρίς να διαφέρουν βέβαια και πολύ μεταξύ τους. Συγκροτήματα με τα οποία μεγαλώσαμε και σίγουρα μας έχουν επηρεάσει στο ξεκίνημά μας θα λέγαμε πως είναι οι Deep Purple, Whitesnake, Queensryche, Iron Maiden, Helloween και άλλα.

Στις αρχές του 2015 κυκλοφορήσατε τον πρώτο σας full length δίσκο, το ομολογουμένως εξαιρετικό “My Own Truth”. Πείτε μας λίγα λόγια για τη διαδικασία ηχογράφησης και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκατε για την κυκλοφορία.

Ο χρόνος που μεσολάβησε από το πρώτο μας EP, μέχρι να ολοκληρωθούν οι ηχογραφήσεις και η κυκλοφορία για του “My Own Truth” ήταν αρκετός λόγω αλλαγών στο line-up και την εξεύρεση της κατάλληλης δισκογραφικής. Παρόλα αυτά είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Όλες οι ηχογραφήσεις, η μίξη και το mastering πραγματοποιήθηκαν από το γνωστό παραγωγό Διονύση Χριστοδουλάτο στο CFN Studio. Το άλμπουμ επίσης κυκλοφόρησε από τη μεγαλύτερη Ουκρανική Μέταλ δισκογραφική “Total Metal Records”.

Τι εμπειρίες σας άφησε η ηχογράφηση του δίσκου;

Σίγουρα περάσαμε ευχάριστες στιγμές στο στούντιο και το διασκεδάσαμε. Επίσης, αποκτήσαμε αρκετή εμπειρία για τη συνέχεια ως μπάντα. Πλέον νιώθουμε περισσότερο έτοιμοι για τον επόμενο δίσκο και για τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουμε, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο!

14875192_10211095920733138_1376953560_n-large

Από ποια θέματα είναι εμπνευσμένοι οι στίχοι του “My Own Truth”;

Το ομώνυμο τραγούδι My Own Truth περιγράφει μία κατάσταση ενός ανθρώπου, που ταλαιπωρείται από τα προβλήματα του και βυθίζεται στις σκέψεις του για να σταθεί όρθιος στο μέλλον, δίνοντας την εικόνα μιας ολόκληρης ημέρας προβληματισμού. Ακολουθεί η νύχτα, παραμένοντας στην ίδια κατάσταση, αλλά ξημερώνοντας, μία ελπίδα τον κατακλύζει, δείχνοντας του πως μετά από κάθε απογοήτευση, ίσως υπάρχουν λύσεις. Γενικά τώρα, μιας και αναφέραμε το κεντρικό concept του ομώνυμου τραγουδιού που έχει και άμεση σχέση με το εξώφυλλο, τα υπόλοιπα τραγούδια έχουν το καθένα από μία ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν. Κάποια μιλάνε για ερωτικές σχέσεις ή για μοναξιά. Έχουμε ακόμα τραγούδια που περιγράφουν συναισθήματα κ στόχους, άλλο περιγράφει μία συναυλία και άλλο περνάει κοινωνικό μήνυμα. Τα θέματα είναι βασισμένα στα βιώματα μας.

Σε όλα τα τραγούδια σας είστε τόσο heavy και δυναμικοί όσο και μελωδικοί. Σε ποιο είδος μουσικής θα κατατάσσατε τους Sunlight;

Ακριβώς, μας αρέσει ο σκληρός ήχος όσο και οι μελωδίες. Για το λόγο αυτό ο ήχος μας κινείται στο χώρο του μελωδικού Hard rock/Heavy Metal με στοιχεία Power. Αυτό φαίνεται όταν συνθέτουμε και τα δικά μας τραγούδια, στα οποία θα ακούσετε αρκετά τέτοια στοιχεία. Ο δεύτερος δίσκος μας, θα κυμαίνεται σε πιο Heavy/Power μονοπάτια αλλά όπως πάντα μελωδικός.

Σε πολύ λίγες εβδομάδες θα κάνετε tour στην Ευρώπη. Μιλήστε μας λίγο για το ποια μέρη θα επισκεφτείτε και το πώς είναι η εμπειρία των συναυλιών σε ξένες χώρες.

Είναι μεγάλη μας χαρά που μας δίνεται η δυνατότητα να επισκεφτούμε τόσες χώρες. Πριν από περίπου ένα χρόνο, κάναμε το πρώτο βήμα περιοδεύοντας στην Ουκρανία όπου εδρεύει η δισκογραφική μας. Πριν από μόλις μία βδομάδα γυρίσαμε από το Novi Sad της Σερβίας όπου συμμετείχαμε στο μεγαλύτερο μέταλ φεστιβάλ της πόλης. Τώρα ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Ο κόσμος μας υποδέχεται πολύ θερμά και κρατάμε επικοινωνία μαζί τους κυρίως μέσα από τα social media. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να δέχεσαι καθημερινά μηνύματα από αυτούς τους ανθρώπους και να ρωτάνε πότε θα έρθετε ξανά! Η εμπειρία είναι τρομερή, γνωρίζεις νέα μέρη και κάνεις πολλούς καινούριους φίλους.

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε μελλοντικά τόσο σε συναυλίες όσο και σε ηχογραφήσεις;

Δύσκολη ερώτηση γιατί θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ονόματα. Σίγουρα μία συνεργασία με κάποια από τις μπάντες που θαυμάζουμε και μας έχουν επηρεάσει θα ήταν το ιδανικό. Ποιος δε θα ήθελε να παίξει πλάι στους Iron Maiden, Helloween κτλ;

14805468_10211095927653311_269168010_n-large

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική underground σκηνή;

Σίγουρα υπάρχει πολύ ταλέντο και υπέροχες μπάντες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μπάντες του εξωτερικού. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει προώθηση ούτε από το κράτος αλλά ούτε και από τα μεγάλα ΜΜΕ. Ό,τι κάνουν από μόνες τους οι μπάντες σε συνδυασμό με την προώθηση που παρέχουν τα διαδικτυακά μέσα που βρίσκονται κοντά στην ελληνική σκήνη. Όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό και με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, δε δίνουν τη δυνατότητα σε ένα ελληνικό συγκρότημα να κάνει το παραπάνω βήμα.

Πως βρίσκετε τη στάση των ΜΜΕ απέναντι σε νέα μουσικά συγκροτήματα;

Όπως αναφέραμε παραπάνω η στάση των μεγάλων ΜΜΕ δεν είναι και η καλύτερη, διότι προωθούν κυρίως κάτι το οποίο είναι εμπορικό και πουλάει περισσότερο στη χώρα μας. Τα πρότυπα είναι διαφορετικά. Ευτυχώς υπάρχουν μερικά Webzines, ιστοσελίδες, blogs και διαδικτυακά ραδιόφωνα που βοηθούν με τις δυνατότητες του τη σκηνή.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Υπάρχει στο πλάνο κάποιο νέο full length album;

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας μας θα μπούμε κατευθείαν στο στούντιο. Βρισκόμαστε και δουλεύουμε ήδη πάνω στη σύνθεση του νέου μας υλικού. Αν όλα πάνε καλά πιστεύουμε ο δίσκος να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

Πως μπορεί ο κόσμος να μάθει νέα σας στα social media;

Στα παρακάτω link:
Website: http://www.sunlightband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/SunlightTheBand/
Twitter: https://twitter.com/SunlightTheBand
Youtube: https://www.youtube.com/user/SunlightTheBand
Spotify: https://open.spotify.com/album/2WXoVnLBVx0OQ7mIOd005B
Reverbnation: https://www.reverbnation.com/sunlighttheband

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για τη δουλειά σας και την προβολή μέσα από τη σελίδα σας. Στον κόσμο που διαβάζει τις στήλες σας, θα λέγαμε να στηρίζει, όσο μπορεί, την ελληνική Μέταλ σκηνή γιατί το αξίζει. Keep Rocking!

Κλείνουμε με το video clip των Sunlight για το “My Own Truth” από τον φοβερό ομώνυμο δίσκο!