Συνέντευξη “Blacksun”

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι Blacksun δημοσίευσαν το πρώτο κομμάτι από τη νέα τους δουλειά που βρίσκεται στα σκαριά. Λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος τους από την επαναδραστηριοποίηση τους, οι Blacksun συστήνονται στο anthem.gr!

Πείτε μας 2 λόγια για τους Blacksun. Ποιο είναι το lineup;

Οι Blacksun δημιουργήθηκαν το 1994 και κινούνται στο χώρο του μελωδικού metal. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν αρκετές αλλαγές μελών καθώς και 7 κυκλοφορίες αυτοχρηματοδοτούμενες. Mετά από ένα διάστημα αποχής, το καλοκαίρι του 2013,η μπάντα επέστρεψε αρκετά δυναμικά, πραγματοποίησε αρκετές live εμφανίσεις και κυκλοφόρησε το 2015 την τελευταία δουλειά με τίτλο ‘’Symphonies Of The Damned’’. Αυτή την εποχή ετοιμάζουμε τη νέα μας δουλειά.

Το line-up της μπάντας είναι το εξής:

Κωνσταντίνος Μεράκος – Φωνητικά
Νίκος Κούλελης – Μπάσο
Βασίλης Βελιόπουλος – Κιθάρες
Δημήτρης Σταυρουλάκης – Τύμπανα
Μηνάς Παπαδόπουλος – Κιθάρες
Arnel Lagen – Πληκτρα

Blacksun ή στα ελληνικά «μαύρος ήλιος». Από που προέρχεται το όνομά σας;

Το όνομα μας προέρχεται από την Ελλ. Μυθολογία. Συγκεκριμένα από την μάχη των Θερμοπυλών. Είναι μια παράφραση από την έκφραση των Περσών ‘’θα ρίξουμε τόσα βέλη που θα σκεπάσουμε τον ήλιο’’ .Από εκεί σχηματίσαμε μια εικόνα κ προέκυψε το όνομα Blacksun.

Ποιες είναι οι επιρροές σας; Σε ποιο ιδίωμα της metal θα λέγατε ότι ανήκετε;

Κοίτα κάθε ένας στη μπάντα ακούει κ διαφορετικά πράγματα μέσα στο metal.Μας αρέσουν κ διαφορετικές μπάντες. Αυτό όμως που αναζητάμε όλοι κ σε αυτό που ακούμε άλλα και παίζουμε είναι η μελωδία που πηγάζει από τη μουσική.
Συνοψίζοντας λοιπόν θα σου έλεγα ότι οι Blacksun ανήκουν στο χώρο του μελωδικού heavy metal,αν χρειάζεται να μας κατηγοριοποιήσω κάπου.

Πρόσφατα δημοσιεύσατε το πρώτο σας κομμάτι με τίτλο «Pirates of the Sun», το οποίο θα εμπεριέχεται στο άλμπουμ σας που βρίσκεται σε φάση ηχογράφησης. Με ποιο θέμα έχουν να κάνουν οι στίχοι τόσο στο εν λόγω κομμάτι όσο και στα άλλα τραγούδια του δίσκου.

Ναι το συγκεκριμένο κομμάτι θα βρίσκεται μέσα στη νέα μας δουλειά. Οι στίχοι στο νέο άλμπουμ όπως και στο παρελθόν έχουν ως θεματολογία ότι μας αφορά, ότι αγαπάμε ή μας προβληματίζει γύρω μας. Σε κάποια τραγούδια, οι στίχοι είναι κοινωνικού περιεχομένου, σε άλλα ασχολούνται με την μυθολογία κ σε άλλα με προβληματισμούς του εκάστοτε στιχουργού. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση στη συγγραφή των στίχων.

Μιλήστε μας για τη διαδικασία ηχογράφησης του νέου σας δίσκου και τους ανθρώπους που συνεργάζεστε γι’ αυτό το εγχείρημα.

Η ηχογράφηση της νέας μας δουλειάς θα γίνει στα Orfeas Studios του Τάσου Ιωαννίδη. Είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος, έμπειρος στη δουλειά του, που τον εμπιστευόμαστε απόλυτα για να πραγματώσει όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε μέσα από την νέα μας δουλειά. Εκεί θα γίνει κ η μίξη κ το mastering.Είμαστε ανυπόμονοι να ξεκινήσουμε… Όσον αφορά το γραφιστικό κομμάτι, είμαστε ακόμα σε συζητήσεις κ επεξεργασίας ιδεών.

Ποια είναι η συνήθης διαδικασία σύνθεσης κομματιών; Σε ποια μουσικά μονοπάτια θα κινείται τα άλμπουμ;

Η πιο συνηθισμένη διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών είναι ο ερχομός μιας αρχικής ιδέας από κάποιο μέλος της μπάντας και η ιδέα αυτή δουλεύεται και αναπτύσσεται από όλη την μπάντα μέσα στο στούντιο μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.
Το νέο μας άλμπουμ θα κινείται στο χώρο του μελωδικού metal με ορισμένες progressive πινελιές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μελωδικότατο, δυνατό και με στοιχεία που θα μένουν στον ακροατή!

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική underground σκηνή;

Κοίταξε, νομίζω ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι μπάντες είναι πιο προσεκτικές κ πιο ‘’μελετημένες’’ σε ότι κάνουν και οργανώνονται καλύτερα. Έχουν κυκλοφορήσει εξαιρετικές δουλειές σε όλα τα είδη και συνεχίζουν να βγαίνουν. Σιγουρά καλύτερα από το παρελθόν και φυσικά σε αυτό βοηθά κ το διαδίκτυο σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά υπάρχουν ακόμα παθογένειες όπως πχ η προσέλευση του κόσμου στα live,η στάση των περισσότερων μαγαζιών που φιλοξενούν τα live,η νοοτροπία του κόσμου κτλ. Εύχομαι κ αυτά σιγά σιγά αν όχι να εξαλειφθούν να ελαχιστοποιηθούν.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βοηθούν μέσω προβολής νέες μπάντες όπως είστε εσείς;

Κάθε προβολή που έρχεται για κάθε μπάντα σίγουρα είναι ευπρόσδεκτη. Αυτό όμως έχει να κάνει κ με την μπάντα και πόσο το κυνηγάει αλλά και με τα Μέσα, πόσο το ψάχνουν και ενδιαφέρονται για τις μπάντες. Στον βαθμό που είναι στο εξωτερικό δεν είναι σίγουρα και η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια μας δείχνει ότι υπάρχουν Μέσα που κυνηγάνε και ασχολούνται με αγνές διαθέσεις με την σκηνή και άλλα που οι διαθέσεις τους δεν είναι τόσο ‘’αγνές΄΄ και γνήσιες…

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για τους Blacksun;

Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι σχεδόν επικεντρωμένα πάνω στην προετοιμασία της νέας μας δουλειάς. Να ολοκληρωθούν τα κομμάτια κ να ξεκινήσει η ηχογράφηση. Από εκεί κ πέρα η προώθηση κτλ. Φυσικά αν προκύψει κάποιο αξιόλογο live ενδιάμεσα, θα το εξετάσουμε και αναλόγως να πράξουμε.

Που μπορεί ο κόσμος να μάθει νέα σας στα social media;

Στη σελίδα μας στο facebook αλλά και στο κανάλι μας στο youtube.Παρακάτω ακολουθούν όλες οι διευθύνσεις. Η official σελίδα μας είναι υπό κατασκευή αλλά θα είναι σύντομα έτοιμη.

Facebook: https://www.facebook.com/BlacksunGreece/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCkmmRvNuetVjB30Vrjvag8Q
Website: http://www.blacksun.gr/

Ένα μήνυμα σας για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ευχαριστούμε καταρχήν το anthem.gr για το βήμα που μας δίνει και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εξαιρετική δουλειά που κάνει για να στηρίζει την σκηνή.
Ευχαριστούμε επίσης τους αναγνώστες της σελίδας που αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να διαβάσουν την συνέντευξη και ψάξουν για εμάς. Τους προτρέπουμε να επισκεφτούν την σελίδα μας, να μας ακούσουν και να μας στείλουν την γνώμη τους!
Τέλος να συνεχίζουν να στηρίζουν τις ελλ. μπάντες και τις σελίδες που ασχολούνται με τη σκηνή!

Κλείνουμε με το Pirates of the Sun από τον επερχόμενο δίσκο των Blacksun: