Συνέντευξη “Astrial Nouvelle”

Οι Astrial Nouvelle είναι ένα δυνατό ροκ συγκρότημα από την Αθήνα. Είχαμε τη χαρά να επικοινωνήσουμε με τα μέλη του σχήματος, που απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας!

Ποιο είναι το σημερινό lineup των Astrial Nouvelle;

Το σημερινό Line Up των Astrial Nouvelle αποτελείται από τον Γιάννη Ζαφείρη στα φωνητικά, τον Πάνο Χρυσομέρη στις κιθάρες, τον Alfonso Nuzzolo στο μπάσο και τον Θόδωρο Πέρρο στα Τύμπανα.

Πώς εμπνευστήκατε το ενδιαφέρον αυτό όνομα;

Πρέπει να σε πάω πίσω στην άνοιξη του 2008, λίγες μέρες πριν το πρώτο μας Live. Υπήρχαν κάποιες συμπτώσεις στην μουσική πορεία των τότε μελών του συγκροτήματος, που μας ένωναν: Ο Κώστας, ο πρώτος κιθαρίστας μας, είχε κάνει το πρώτο μάθημα κιθάρας την ημέρα που ο Γιάννης γεννήθηκε. Και όταν ο Κώστας έβαλε αγγελία για να βρει άτομα για το συγκρότημα, ο Γιάννης ήταν ο πρώτος που απάντησε. Ο Αλφόνσο έπαιζε σε δικά του ακουστικά live ένα τραγούδι του Γιάννη, χωρίς να γνωρίζει τον Γιάννη. Επίσης και τα αρχικά του ονόματος του τυχαίνει να είναι Α.Ν.., και πάει λέγοντας. Μας ήρθε φυσικό να το ονομάσουμε έτσι. Το Αστρικό νέο. Μας συνδέει καρμικά. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η περίεργη παράδοση συνεχίζεται και με τα νεότερα μέλη της μπάντας. Ο Θοδωρής για παράδειγμα ήταν fan της μπάντας από τότε.

Το project επανεκινήθηκε το περασμένο διάστημα και πρόσϕατα παίξατε σε ένα δυνατό live, για το οποίο ακούστηκαν θετικά λόγια.

Μιλάς για το live στο Κόμιξ, στο Νέο Ηράκλειο. Ναι, ήταν δυνατό για πρώτο ακουστικό live, και από θέμα ρεπερτορίου, αλλά και στο εκτελεστικό κομμάτι. Μετά συμμετείχαμε και στο χριστουγεννιάτικο Party ραδιοφωνικού σταθμού, πάλι σε acoustic version, όπου αφήσαμε πολύ καλές εντυπώσεις. Η Full Electric version, δοκιμάστηκε για πρώτη φορά live στο Ghost House, πριν από μερικές μέρες, όπου ανοίξαμε το καθιερωμένο Jam Night In The Heart Of The City. Και εκεί αφήσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν η πρώτη φορά, μας είπαν, που δεν ήθελαν η μπάντα να κατέβει από το stage, για να ξεκινήσει το Jam.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και που κινείστε στιχουργικά;

Οι επιρροές ποικίλουν, διότι ποικίλουν και οι ηλικίες. Ο Θόδωρος ακούει περισσότερο Metal, ως πιο μικρός. Ενώ ο Πάνος, παρ’ όλο την μικρή ηλικία του, έχει στραφεί στο Glam των 80’s και τις πιο κλασσικές μορφές της Rock & Metal σκηνής. Αγαπάει τους Europe, τους Deep Purple και τους κλασσικούς Black Sabbath (επί Ozzy). Ο Γιάννης και εγώ έχουμε μία πιο σφαιρική άποψη και, πέρα από τους αγαπημένους μας AC/DC, Aerosmith, Guns n Roses, Bon Jovi, κλπ, μας αρέσουν και πιο swing και Rock n Roll, όπως Elvis Prestley, Little Richard, Frank Sinatra και πολλά άλλα. Στιχουργικά κινούμαστε στο Αγγλικό, από άποψη περισσότερο. Θέλουμε να ταξιδέψουμε τη μουσική μας παντού και σε αυτό τα Αγγλικά βοηθούν περισσότερο.

 

Puttin’ on the ritz: Πρόσϕατα είδαμε μία ενδιαφέρουσα διασκευή σας στο Youtube. Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κομμάτι και πόσο σας αντιπροσωπεύει ηχητικά;

Το επιλέξαμε επειδή μας αρέσει και αρέσει και στον κόσμο. Και παραδόξως, παρ’ όλο των γνωστών διασκευών που έχουν γίνει κατά καιρούς, από γνωστούς καλλιτέχνες, δεν είναι από τα κομμάτια που προτιμούν να διασκευάσουν οι νέες μπάντες, ακόμα και τα πιο Jazz συγκροτήματα. Φυσικά και μας αντιπροσωπεύει ως κομμάτι, για αυτό και το επιλέξαμε. Ηχητικά το διαμορφώσαμε, έτσι ώστε να γίνει ένα Astrial Nouvelle κομμάτι.

Είναι στα άμεσα σχέδια σας κάποιο album ή ep;

Είναι στα σχέδια μας και μάλιστα δουλεύουμε σε νέα τραγούδια, αλλά και σε πιο παλιά του συγκροτήματος, δίνοντάς τους, ίσως, μία πιο φρέσκια αισθητική. Κάποια στιγμή θα έρθει και το Album, και το Ep, και το Single. Όλα θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει. Ελπίζω σύντομα.

Με ποιους μουσικούς ή καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους όσους θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας.

Μέχρι στιγμής, ποια η ανταπόκριση του κόσμου στο μουσικό σας κάλεσμα;

Πολύ καλή θα ‘λεγα. Τουλάχιστον αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα. Η μπάντα αρέσει, αρέσει και ο ήχος και η ενέργεια που δίνει.

Η άποψη σας για την underground μουσική σκηνή;

Κακά τα ψέμματα, έχουμε πολύ καλή σκηνή στην Ελλάδα, με φοβερούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες. Ξέρεις πολύ καλά ότι την παρακολουθώ από πολύ κοντά. Το πρόβλημα της ξέρουμε καλά όλοι μας ποιο είναι. Δεν χρειάζεται να αναπαράγουμε τα γνωστά παράπονα. Σημασία έχει εμείς να δουλεύουμε καλά και να το σπρώξουμε όσο μπορούμε, γιατί στο τέλος, εμείς ότι κάνουμε….

Εκτός από το συγκρότημα, με ποια άλλα projects ασχολείστε;

Εγώ είμαι και ραδιοφωνικός παραγωγός. Η εκπομπή μου ασχολείται με συνεντεύξεις ανερχομένων και όχι μόνο, Rock καλλιτεχνών και είναι στην τρίτη της σεζόν. Κατά καιρούς έχω ασχοληθεί και με τη αρθρογραφία, κάτι το οποίο αναγκάστηκα να αφήσω για λίγο καιρό.

Τι επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον για τους Astrial Nouvelle?

Ελπίζω μόνο καλά πράγματα. Συνεργασίες, Festival και γιατί όχι, ένα πολύ δυνατό Come Back Live. Όλα θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Να συνεχίσετε να διαβάσετε Anthem και να ενημερώνεστε για το τι κυκλοφορεί εκεί έξω από νέους καλλιτέχνες. Το Anthem, όπως και άλλα περιοδικά του είδους, προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο, για να στηρίξουν την αληθινή μουσική, αυτή που βγαίνει από την ψυχή των δημιουργών της και όχι αυτή που βγαίνει από τα διάφορα πουλημένα reality . Και μιλάω για όλα τα είδη μουσικής, όχι μόνο για τη Rock.

Κρατάτε γερά παιδιά. Συνεχίστε την υπέροχη δουλειά που κάνετε.