Friday Night Specials: Ξένες σειρές που θα μπορούσαν να γίνουν ελληνικές σαπουνόπερες

Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα κανάλι να αναδημιουργεί τηλεοπτικές σειρές από άλλες χώρες με τα δικά του πρότυπα, και αυτό το γεγονός μπορεί να παρατηρηθεί αρκετά συχνά πλέον στην Ελληνική τηλεόραση.

Από την άλλη, οι περισσότερες σειρές στην Ελληνική τηλεόραση, ιδίως οι σαπουνόπερες, έχουν την ίδια θεματολογία. Δύο πρωταγωνιστές που η ζωή τους αλλάζει «εντελώς απότομα» (η αλλαγή διαρκεί μερικά επεισόδια), κυρίως λόγω λάθους στο μαιευτήριο, και σχεδόν πάντα ο φτωχός πρωταγωνιστής γίνεται πλούσιος και ο πλούσιος φτωχός. Η ποικιλία έχει χαθεί και για αυτό εμείς, οι συντελεστές του Anthem.gr, είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα τέλος, παρουσιάζοντας τις Ξένες σειρές που έχουν τις προοπτικές να γίνουν οι καλύτερες πρωτότυπες, για τα ελληνικά δεδομένα, σαπουνόπερες.

Τι κάνει όμως, μια σαπουνόπερα την επαναλαμβανόμενη σειρά που είναι; Σύμφωνα με τους ειδικούς του Anthem.gr, 3 πράγματα. Το κυριότερο στοιχείο μιας σαπουνόπερας, είναι να μπορεί να έχει συνέχεια μέσα στην εβδομάδα, χωρίς όμως να προχωράει τρομερά η πλοκή της σειράς. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με αρκετά μεγάλες συζητήσεις μεταξύ των χαρακτήρων, όπου η επανάληψη παλιών συζητήσεων προσφέρει αρκετά στο να καθυστερήσει την πλοκή. Φυσικά, το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι το Masterpiece του Νίκου Φώσκολου, η Λάμψη.

Προχωρώντας, δεν υφίσταται μια σαπουνόπερα, χωρίς ένα δυνατό cast. Οι χαρακτήρες της σειράς πρέπει να πέφτουν σε μία από τρεις κατηγορίες για να είναι αγαπητοί από το κοινό:

  1. Χαρακτήρες με τους οποίους μπορούν να ταυτιστούν.
  2. Πλούσιοι χαρακτήρες που όμως νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους.
  3. Αξιολάτρευτα καθάρματα.

Αν ένας χαρακτήρας δεν ανήκει σε κάποια από αυτές τις τρεις κατηγορίες, οι μέρες του στη σειρά είναι μετρημένες, και όλο και κάποιο «ατύχημα» θα γίνει για να φύγει. Ατυχήματα όπως ο θάνατος του Στέφανου στην Ζωή της Άλλης.

Τέλος, αποκλείεται μία σαπουνόπερα να αποκτήσει δεύτερη ή τρίτη σεζόν αν δεν υπάρχουν τρομερές ανατροπές τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, κατά προτίμηση μια Παρασκευή, ώστε να δημιουργηθεί «cliffhanger». Κάποιος από τους χαρακτήρες να «παίζει διπλό ταμπλό» να μην είναι αυτός που το κοινό περίμενε, να μην είναι νεκρός κάποιος από τους χαρακτήρες ενώ όλα τα στοιχεία έδειχναν το αντίθετο, ένας φάκελος φτάνει στα χέρια των πρωταγωνιστών αλλάζοντας όλα τα δεδομένα. Τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά σε αυτή την κατηγορία, που απλά θα δείξουμε αυτή την σκηνή και δεν θα πούμε τίποτα άλλο.

Οι σειρές που θα περάσουν σήμερα από το μικροσκόπιο πρέπει να τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις, για να έχουν την ευκαιρία να διαπρέψουν στην Ελληνική τηλεόραση. Κατά κύριον, πρέπει να έχουν αρκετό περιεχόμενο ώστε η σειρά να διαρκέσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια, εκπέμποντας καθημερινά. Έπειτα, η υπόθεση πρέπει να είναι φτιαγμένη ώστε να περιθώριο για αρκετές ανατροπές. Φυσικά απαιτείται ένα δυνατό cast για να μπορεί να στηρίξει την σειρά. Επίσης, λόγω των πολλών επεισοδίων, θα ήταν καλό να είναι σχετικά φθηνή η παραγωγή. Τέλος, η σειρά πρέπει να είναι «Ε.Σ.Ρ.-friendly», ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να κοπεί ξαφνικά η σειρά ή να υποστεί κάποιο πρόστιμο που δυσκολέψει την παραγωγή της.

Υποψήφιος Νο. 1: Supernatural/Υπερφυσικό (Πέτρος)

Το Supernatural είναι μια slasher, horror αμερικανικής παραγωγής, σειρά, όπου οι θεατές ακολουθούν τις περιπέτειες του Sam και του Dean, δυο αδελφών κυνηγών τεράτων, όπου οι ζωές τους καθώς προχωράει η σειρά γίνονται ολοένα και χειρότερες. Με 13 σεζόν πλέον, και 23 επεισόδια ανά σεζόν, το Υπερφυσικό είναι το νούμερο ένα υποψήφιος για να γίνει μια καταπληκτική-πρωτοποριακή σαπουνόπερα της Ελληνικής τηλεόρασης.

Περιεχόμενο: Όπως προαναφέρθηκε το Supernatural, έχει άπλετο περιεχόμενο που άνετα αναδημιουργείται κατά την διάρκεια ενός έτους. Η συγκεκριμένη σειρά έχει περάσει από κάθε λογής μυθολογία, και ακόμα συνεχίζει να βρίσκει τέρατα, θεούς και Δαίμονες για τους πρωταγωνιστές να αντιμετωπίσουν. Σαν σαπουνόπερα, θα δίνονταν η ευκαιρία στο Υπερφυσικό να αναπτυχθεί σε σημεία που η αμερικανική εκδοχή δεν κατάφερε ποτέ, λόγω χρόνου να ασχοληθεί.

Βαθμολογία: 9/10 Γιάγκοι Δράκοι

Περιθώριο Ανατροπών: Ένας λόγος που το Supernatural θα γνόταν εξαιρετική σαπουνόπερα είναι πως υπάρχουν παντού Ανατροπές. Χαρακτήρες πεθαίνουν συνέχεια και έρχονται πίσω από τους νεκρούς, ο ένας αδελφός προδίδει τον άλλο και μετά από μία δυο σεζόν όλα καλά, υπάρχουν μυστικά που ανατρέπουν τα πάντα, αλλά όλοι θυμούνται να τα αναφέρουν προς το τέλος της σεζόν. Αν δεν ξέραμε καλύτερα, θα λέγαμε ότι την σειρά την έχει γράψει ο Νίκος Φώσκολος, τόσο άνω κάτω που γίνονται τα πράγματα.

Βαθμολογία: 8 Γιάγκοι Δράκοι από 10 Γιάγκους Δράκους.

Cast: Για να ξεκινήσει δυνατά μια σειρά χρειάζεται τους κατάλληλους ηθοποιούς. Για τους ρόλους των Διονύση και Σταμάτη Καραμπίνας( Δεν γίνεται να έχουν ξένα ονόματα στην Ελληνική Τηλεόραση), θα τους έδινα στον Παναγιώτη Μπουγιούρη και τον Ορφέα Παπαδόπουλο, δυο ηθοποιοί πού έχουν ξαναπαίξει μαζί τα αδέλφια στα Κλεμμένα Όνειρα και ήταν αρεστοί στο κοινό. Στο ρόλο του Άγγελου Καστιήλ ταιριάζει απόλυτα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, αφού έχει ακριβώς το ίδιο ύφος με τον αντίστοιχο ηθοποιό από το Supernatural, Misha Collins.

Σαν δίδυμοι είναι, τρομερή ομοιότητα

Τώρα για ρόλο του Κρόουλι, υπάρχει μόνο ένας Έλληνας ηθοποιός που μπορεί να τον ερμηνεύσει, o Αλέξης Σταύρου, που έχει παίξει αρκετές φορές το κακό, όπως τον Δημήτρη Μαλτέζο από τα κλεμμένα όνειρα, αλλά και ρόλους όπως ο Αλέξης Δράκος από τη Λάμψη.

(Μέχρι και σαν δαίμονας ντύνεται, ήδη έτοιμος για τον ρόλο του)

Βαθμολογία: 7/10 Γιάγκοι Δράκοι

Budget: Το Supernatural είχε ξεκινήσει με ένα αρκετά χαμηλό budget, όμως είναι γεγονός ότι στην πρώτη σεζόν της σειράς υπήρχαν εξαιρετικά επεισόδια, όπου με απλά effects και εξαιρετικές ερμηνείες, κανείς δεν νοιάζονταν για την χαμηλή παραγωγή. Οπότε με ένα φυσιολογικό budget το Υπερφυσικό θα έφτιαχνε μερικά ενδιαφέρουσα επεισόδια.

Βαθμολογία: 9/10 Γιάγκοι Δράκοι

Ε.Σ.Ρ: Αν και η original αμερικάνικη σειρά έχει αρκετές προσβλητικές εκφράσεις και αρκετή βια σε κάθε επεισόδιο, με σωστή σκηνοθεσία και αρκετό edit, θα μπορούσαν αρκετά να μειωθούν τα ατυχήματα που θα έβαζαν σε εφαρμογή το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά του Υπερφυσικού. Αλλά και πάλι υπάρχει κάποιος κίνδυνος ασυμφωνίας με το Ε.Σ.Ρ., οπότε θα χρειαστεί αρκετή έξτρα δουλειά.
Βαθμολογία: 6/10 Γιάγκοι Δράκοι

Τελική ανάλυση: Υπάρχουν τρομερές προοπτικές για το Υπερφυσικό να γίνει μια ελληνική σαπουνόπερα, που θα επιτρέψει στο ελληνικό κοινό να δουν επιτέλους κάτι διαφορετικό, ακολουθώντας τις περιπέτειες των αδελφών Καραμπίνας. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους παραγωγούς να την μεταφέρουν στα ελληνικά πρότυπα, αλλά το τελικό προϊόν εκτιμάται κερδοφόρο.

Τελική Βαθμολογία: 7.8/10 Γιάγκοι Δράκοι

Υποψήφιος Νο. 2: Breaking Bad (Νικόλας)

Μία ακόμα επική ελληνική μετάφραση

Aka μία από τις καλύτερες σειρές που έχουν βγει στην τηλεόραση και κατ’ εμέ η καλύτερη, το Breaking Bad έσπασε καρδιές στις 5 σεζόν του με την ιστορία του καθηγητή Χημείας Walter White που διαγνώστηκε με καρκίνο και κατέφυγε στο να φτιάχνει την καλύτερη κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και να τα βάλει με τα μεξικάνικα καρτέλ.

Περιεχόμενο: Ο καθηγητής Χημείας Κλεομένης Ασπρούλιας σε λύκειο της νότιας Ορεστιάδας μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα και για να ζήσει την οικογένεια του και με τη βοήθεια του παλιού μαθητή του, Ιάσονα Ροζάριου φτιάχνει μεθαμφεταμίνη, αφού ρώτησε τον κουμπάρο του (που είναι στη Δίωξη Ναρκωτικών) για τη συνταγή του γνωστού ναρκωτικού μία μέρα που ο τελευταίος καυλάντιζε ως αξιωματικός υπηρεσίας. Θα συγκρουστεί με την αλβανική μαφία και το καρτέλ της Πελοποννήσου για τον έλεγχο της διανομής ναρκωτικών σε βόρεια και Στερεά Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να σώσει το γάμο του.

Βαθμολογία: 9/10 Γιάγκους Δράκους

Περιθώριο Ανατροπών: Αρκετά καλό! Το Breaking Bad δεν είχε τις απίστευτες ανατροπές σε κάθε δεύτερο επεισόδιο, αλλά σίγουρα υπήρξαν σκηνές και επεισόδια (Ozymandias) που ο κόσμος απλά πάγωσε με όσα εκτυλίχθηκαν. Ειδικότερα από τη στιγμή που στο έργο μας υπάρχει η Ελληνική Αστυνομία που θα μπορούσε ο Ασπρούλιας να περάσει από δίπλα της με 2 βαλίτσες να ξεχειλίζουν μεθαμφεταμίνη και να συλλαμβάνουν έναν πιτσιρικά που πουλούσε κουλούρια λίγο πιο δίπλα. Εκτός αυτού λόγω Ελλήνων σεναριογράφων θα έχουμε έμφαση στη σχέση της Skyler με έναν μεγαλοσουβλατζή της Ορεστιάδας και σκηνές όπου ο Ασπρούλιας θα ξεχνάει τη μαφία για να προτείνει στο σουβλατζή συνεργασία υπό τη μορφή «2 πίτα γύρο κρυσταλλική απ’ όλα». Για ελληνική σαπουνόπερα παραείναι πολλές οι ανατροπές.

Βαθμολογία: 6/10 Γιάγκους Δράκους

Cast: Αν και έχει φύγει από τη ζωή, ο Μηνάς Χατζησάββας θα ήταν αρκετά καλός Κλεομένης Ασπρούλιας, ενώ αν ήθελαν οι παραγωγοί έναν ηθοποιό που είχε παίξει σε κωμωδίες πριν τη σειρά (σαν τον Cranston), λόγω κώμης θα έλεγα Σεφερλή. Σαν δική μου επιλογή θα έλεγα τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη πιο γερασμένο, έχει λίγο psycho βλέμμα που ταιριάζει στο ρόλο.

Καλά, μόνο η καράφλα και το γυαλί του λείπει

Μεγάλα φαβορί για το ρόλο του Ιάσονα ο Άρης Σερβετάλης και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης. Σαν Skyler τη Σμαράγδα Καρύδη λόγω του ότι βγάζει ξινίλα ώρες ώρες, ως Hank τον Πέτρο Λαγούτη γιατί μάλλον έχει συμβόλαιο να παίζει σε όλες τις ελληνικές σειρές που έχουν βγει και ως Marie την Άβα Γαλανοπούλου, γιατί δεν υπήρξε σειρά που έπαιξε και να μη μου έσπασε τα νεύρα όπως και η Marie σε όλο το Breaking Bad.

Βαθμολογία: 7/10 Γιάγκους Δράκους

Budget: Χαμηλό μπάτζετ, πολλά πλάνα στην Ορεστιάδα, συνηθισμένοι Έλληνες ηθοποιοί και καλό σενάριο. Δε νομίζω γενικά ότι θα ήταν υπερπαραγωγή, αντίθετα θα έδινε έμφαση στο να γράφονται καλά επεισόδια και να είναι πιο δεμένο το στόρι όπως στο κανονικό Breaking Bad.

Βαθμολογία: 9/10 Γιάγκους Δράκους

Ε.Σ.Ρ: Αν έβγαινε στα 90s, στο πρώτο γραμμάριο μεθαμφεταμίνης που θα φαινόταν στην κάμερα, θα είχε κοπεί. Σήμερα, ωστόσο παρά την τάση φλωροποίησης κάθε προγράμματος, δε θα την έκοβαν τόσο γρήγορα, αντιθέτως θα αποτελούσε θέμα συζήτησης σε πολλά πάνελ για τα πρότυπα που προβάλλονται στα νέα παιδιά που θα έβλεπαν τη σειρά στις 11 το βράδυ. Τα κανάλια που φιλοξενούσαν αυτά τα πάνελ, θα έφτιαχναν την ίδια σειρά αλλάζοντας 2 γράμματα στον τίτλο και την υπόθεση να εκτυλίσσεται στη βόρεια Αιτωλοακαρνανία.

Βαθμολογία: 9/10 Γιάγκους Δράκους

Τελική ανάλυση: Έχει χορτάσει το ελληνικό νοικοκυριό από ερωτικά τρίγωνα και ταξίδι από τα Μετέωρα στην Αίγινα και το Λονδίνο μέσω διακτινισμού. Καιρός κύριοι να δείτε επιτέλους σειρά όπου ο Ασπρούλιας θα στοχεύει το μαφιόζο στα 2 μέτρα, θα πατάει τη σκανδάλη και χωρίς να φαίνεται ότι τον έχει πετύχει, ο μαφιόζος να πεθαίνει. Όταν τα έκανε ο Θεοχάρης, είχατε γίνει ένα με την πολυθρόνα μέχρι το νέο επεισόδιο, εδώ θα σας χαλάσει;

Τελική Βαθμολογία: 8/10 Γιάγκους Δράκους.

Υποψήφιος Νο. 3: Sons Of Anarchy / Ανομία (Τζανέτος)

Προσοχή! Ακολουθεί αντικειμενική αλήθεια: To Breaking Bad και το Supernatural δεν είναι οι καλύτερες τηλεοπτικές σειρές της ιστορίας! Το Sons Of Anarchy είναι! Κι αφήστε τον Νικόλα και τον Πέτρο να λένε άλλα!

Τώρα που το αφήσαμε αυτό πίσω μας μπορούμε να ασχοληθούμε με τη βλασφημία που σκαρφίστηκε ο Πέτρος και να μετατρέψουμε την κορυφαία σειρά σε δακρύβρεχτη απογευματινή σαπουνόπερα για τη γιαγιά μου. Αχ… Πάμε!

Το Sons Of Anarchy μας παρουσιάζει τη ζωή ενός εγκληματία χαρλεά, ο οποίος είναι ο νούμερο δύο στην ιεραρχία του μότο κλαμπ ενός χωριού στην Καλιφόρνια. Στην ουσία πρόκειται για ένα action drama εφτά σεζόν, όπου βλέπουμε την εξέλιξη του Τζάξ Τέλλερ, ο οποίος στην πορεία γίνεται αρχηγός του κλαμπ, βιώνει χαμούς των καλύτερων του φίλων, ακόμη και της γυναίκας του. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, ο Βασίλης Καΐλας της αμερικανικής συμμορίας προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ οικογενειάρχη το πρωί και αιμοδιψή δολοφόνου το βράδυ, ενώ το κλαμπ του ασχολείται ενεργά με το εμπόριο όπλων.

Μηχανόβιος Βασίλης Καΐλας

Ο ίδιος βιώνει διαρκώς την προδοσία και είναι αποφασισμένος να σκοτώσει περισσότερο κόσμο και από την πρώτη πανδημία χολέρας το 1817. Εντάξει να μην σας κάνω σπόιλερ τα πάντα, το νόημα το πιάσατε. Ο Τζαξ γίνεται το καθίκι που ίδιος προσπαθούσε να σκοτώσει!

Στην ελληνική TV η σειρά θα ονομάζεται Ανομία, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, οι Έλληνες δημιουργοί αγαπούν να βαφτίζουν τις σειρές τους με μία random λέξη που δε βγάζει νόημα. Η λέξη αναρχία δεν παίζει στο Ελλάντα, γιατί ως γνωστόν «μακριά από τα παιδιά μας αυτές οι ξενόφερτες μαλακίες». Συν ότι οι Έλληνες σεναριογράφοι συνειδητοποίησαν πως το αμερικανικό κλαμπ δεν είχε καμία σχέση με Αναρχικούς, αλλά μάλλον με Αναρχοκαπιταλιστές, κι αφού έχουν μπλέξει τα μπούτια τους κρατούν το «Ανομία». Safe bet lads.

Περιεχόμενο: Το κλαμπ αποτελείται από μία συμμορία ντελιβεράδων με 125άρια παπάκια, οι οποίοι πουλούν φαγητά χωρίς αποδείξεις. Με το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ να καραδοκεί σε κάθε κίνησή τους, οι ντελιβεράδες προσπαθούν να βγάλουν εύκολο χρήμα, ενώ βιώνουν την προδοσία μέσα από καταγγελίες του αφεντικού τους, που τους στέλνει διαρκώς σε παγίδες θανάτου (χοντρούς που στέλνουν πίσω τις παραγγελίες). Αρχηγός είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, γιατί μια φορά που είχε πέσει από το μηχανάκι του είχε σκιστεί η κοιλιά του. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά έχουν τα κράνη, τα οποία περήφανα κοσμούν τους αγκώνες των μελών της συμμορίας.

Βαθμολογία: 0/10 Γιάγκους Δράκους (Δεν τα εγκρίνει αυτά η Βίρνα)

Περιθώριο Ανατροπών: Όπως το Sons Of Anarchy, έτσι και η Ανομία θα είναι γεμάτη ανατροπές, με διαρκείς κόντρες στους δρόμους της Αθήνας, εκ δεξιών προσπεράσεις και καβγάδες σε κάθε φανάρι. Εμπόριο όπλων δεν παίζει. Μόνο παράνομης πίτσας.

Βαθμολογία: 7/10 Γιάγκους Δράκους

Cast: Για τους σωστούς ρόλους χρειαζόμαστε και τα κατάλληλα πρόσωπα. Στο ρόλο του Τζακ Αντεροβγάλτη (Τζακ Τέλλερ) θα βρίσκεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος γιατί έχει ήδη εμπειρία από την εγκληματική του δραστηριότητα στο «Με λένε Βαγγέλη».
Στο ρόλο του κακού αρχηγού της συμμορίας (Κλέι Μόροου) θα προσλάβουμε τον Αντώνη Καφετζόπουλο, γιατί ποιος άλλος καλύτερος για τη θέση από τον Ακάλυπτο; Και φυσικά στο ρόλο της γυναίκας του (Τζέμα) θα βάλουμε τη Μαρία Σολωμού. Αν και είναι τρομερή ηθοποιός, οι ρόλοι που ενσαρκώνει πάντοτε μου φαίνονται κακιασμένοι και καταλήγω να τους μισώ. Ασφαλής επιλογή και η Βάνα Μπάρμπα.
Κολλητός του Τζακ θα είναι ο Βασίλης Κούκουρας, ο οποίος είναι μεγάλο αλάνι, τιμά το στεφάνι του και θυσιάζεται για να μη πεθάνει ο φίλος του κατά τη διάρκεια μίας μάχης με άλλη συμμορία ντελιβεράδων.

Όταν δημιουργείς το υβρίδιο Μάνθου Φουστάνου – Νικόλα Βαρθακούλια aka Οινοχόου

Για το ρόλο της γυναίκας του Τζακ (Τάρα) δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Βρίσκομαι μεταξύ της Βάσως Λασκαράκη (διότι γνωρίζουμε πως κατέχει καλά το ρόλο της γυναίκας που κρατάει το σπίτι) και της Τζούλιας Αλεξανδράτου με μελαχρινή περούκα (σε περίπτωση που θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Τατουάζ. spoiler alert: τσόντα).
Εντάξει μην θέλετε κι άλλους. Θα χώσουμε καμιά δεκαριά κομπάρσους και όλα φίνα. Δε φθάνει το μπάτζετ για παραπάνω.

Βαθμολογία: 9/10 Γιάγκους Δράκους

Budget: Μόλις σας είπα βρε. Στην Ελλάδα της κρίσης ζούμε. Ότι μαζέψουμε από indie gogo και από κανέναν χορηγό κινητής τηλεφωνίας. Μη ζητάτε παραπάνω. Αχάριστοι!

Βαθμολογία: 1/10 Γιάγκους Δράκους

Ε.Σ.Ρ: Κανένα απολύτως θέμα με αυτή την ιερή ανεξάρτητη αρχή που έχει πάει τις ελληνικές σειρές δεκαετίες μπροστά με τις σοφές αποφάσεις της. Το θέμα του ονόματος το καλύψαμε, όπλα δεν παίζουν λόγω μπάτζετ και η σειρά θα προβάλλεται στη 1 το βράδυ για να προστατευθεί η εύπλαστη και ανώριμη ελληνική νεολαία που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την μυθοπλασία από την πραγματικότητα.

Βαθμολογία: 10/10 Γιάγκους Δράκους

Τελική Ανάλυση: Τύφλα να ‘χει ο Φώσκολος. Must watch! (kappa) 10/10 Γιάγκοι Δράκοι!

Και κάπως έτσι τελειώνει το πρώτο στα Χρονικά Friday Night Special, να ετοιμαστείτε την επόμενη βδομάδα για το δεύτερο μέρος των Ξένων σειρών που θα μπορούσαν να γίνουν τρομερές Σαπουνόπερες! Θα γίνει του Αστυνόμου Θεοχάρη!