Συνέντευξη “The Loose Ties Band”

Ποιοι είναι οι “Loose Ties Band” και τι είδος μουσικής παίζετε;

Οι Loose Ties είναι οι Άρτεμις Κούτση στη φωνή, ο Πέτρος Πρίντεζης στη κιθάρα, ο Παντελής Βαρβάκης στα πλήκτρα, ο Ντίνος Παπαδόπουλος στο μπάσο και η Έλενα Χατζηπαναγιώτη στα τύμπανα. Κινούμαστε σε funk, blues και rock n roll ήχους κυρίως και παίζουμε διασκευές που τις διασκευάζουμε αρκετά αλλά και δικά μας κομμάτια.

Πως ακριβώς δημιουργήθηκε η μπάντα;

Η Άρτεμις και ο Ντίνος είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν σε ένα σχήμα πριν κάποιο καιρό. Έτσι όταν είχαν ξαναβρεθεί 4 χρόνια μετά αποφάσισαν να φτιάξουν μια μπάντα που να κινείται σε αυτά τα μουσικά στυλ. Έβαλαν αγγελία και έτσι βρήκαν τα υπόλοιπα μέλη τα οποία κούμπωσαν κατευθείαν.

Ποιο είναι το νόημα πίσω από την ονομασία “Loose Ties Band”;

Θα θέλαμε να πούμε ότι πρόκειται για κάποιο ψαγμένο όνομα που συμβολίζει τη σοβαρότητα μας απέναντι στη μουσική αλλά και την ελευθερία που νιώθουμε να δίνουμε το δικό μας ύφος στα κομμάτια που παίζουμε.
Η πραγματικότητα είναι βέβαια πιο πεζή. Ο Ντίνος είχε έρθει μια φορά καλοντυμένος σε πρόβα (γιατί είναι τόσο νούμερο) και δεν μπορούσε να δέσει τη γραβάτα του εξού και το όνομα. Το να βρεις το όνομα ίσως είναι απ’ τα δυσκολότερα πράγματα σε μια μπάντα.

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές της μπάντας;

Όλοι έχουμε διαφορετικά ακούσματα σαν άτομα αλλά συγκλίναμε στα είδη που προαναφέραμε. Νομίζω ότι αν έπρεπε να χαρακτηρίσω τον ήχο μας θα έλεγα ότι είναι μουσικές απ’ τα 50s, τα 60s και τα 70s παιγμένα με μια πιο σύγχρονη λογική και αισθητική. Δεν έχει νόημα να πω ονόματα, όποιος μπορούσε να κάνει τον κόσμο να χορέψει αυτές τις δεκαετίες, μας έχει “δανείσει” πράγματα.

Ποια θεωρείται ότι είναι η ανταπόκριση του κοινού για τους “Loose Ties Band”;

Είχαμε τη χαρά να παίξουμε σε διάφορους χώρους μέσα σ’ αυτό τον χρόνο και η ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ θετική. Ο κόσμος πηγαίνει να ακούσει συγκροτήματα σαν και μας για να περάσει καλά και νομίζω πως περνάει καλά στα live μας (αν και μάλλον πρέπει να ρωτήσετε εκείνους που έρχονται). Αυτό ξεκινάει απ’ το γεγονός ότι μες τη μπάντα βρήκαμε τη λεπτή ισορροπία μεταξύ επαγγελματισμού και διασκέδασης. Έτσι μπορούμε να βγάζουμε ένα καλό αποτέλεσμα μουσικά και συγχρόνως να περνάμε καλά και αυτό είναι κάτι που μεταδίδουμε στον κόσμο.

Πολύ σύντομα θα γιορτάσετε τον 1 χρόνο από την ίδρυση της μπάντας παίζοντας ζωντανά στο Architecture Rock Cafe. Πως πιστεύετε ότι έχουν εξελιχθεί οι “Loose Ties Band” μέσα σε αυτό το χρόνο;

Κατ’ αρχάς έχουν δέσει μουσικά. Όσο περνάει ο καιρός είναι πιο εύκολο για τους μουσικούς να “μιλάνε με τα μάτια” και να ξέρουν τι να περιμένουν ο ένας απ’ τον άλλο όταν παίζουν ένα κομμάτι και γενικά ο ήχος που βγαίνει είναι πιο “στρογγυλεμένος”.
Έπειτα έχουν δέσει σαν άτομα. Το κακό χιούμορ είναι ο κοινός παρανομαστής της μπάντας και πλέον σχεδόν γίνεται διαγωνισμός για το ποιος θα πει το χειρότερο αστείο μες τη πρόβα. Πέρα απ’ την πλάκα είναι αρκετά δύσκολο να βρεις άτομα που θα ταιριάζεις μουσικά και θα υπάρχει και κατανόηση οπότε νιώθουμε πολύ τυχεροί γι αυτό.
Συνολικά, κάνοντας μια ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς καταφέραμε να κάνουμε πράγματα αλλά είμαστε τύποι που πάντα σκέφτονται ότι θα μπορούσαμε να χούμε κάνει περισσότερα, και μας δίνει κίνητρο για το μέλλον.

Ποιες είναι οι καλύτερες εμπειρίες που έχετε μέχρι στιγμής από τις προηγούμενες συναυλίες σας;

Όμορφη εμπειρία που ζούμε αρκετά συχνά σε live είναι να βλέπουμε τον κόσμο να χορεύει, εκεί ξέρουμε ότι κάτι κάνουμε καλά. Όπως επίσης είναι αστείο όταν φίλοι μας που μας ακούνε για πρώτη φορά μας λένε ότι δεν περίμεναν να είμαστε τόσο καλοί, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό στην πραγματικότητα. Νομίζω κρατάμε σαν ωραία ανάμνηση όταν παίξαμε στο Athens Retro festival που μας έπιασε βροχή αλλά εμείς συνεχίσαμε να παίζουμε και καταφέραμε να βγάλουμε όλη τη setlist μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας;

Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαστε με δικά μας κομμάτια τα οποία και θα παρουσιάσουμε στο επετειακό μας live, οπότε λογικά θα μπούμε σε διαδικασία ηχογράφησης κάποια στιγμή στο μέλλον. Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις συναυλίες σε μαγαζιά της Αθήνας.

Με τι άλλο ασχολείστε πέρα από την μπάντα;

Η μουσική δυστυχώς δεν μπορεί να αποτελέσει σταθερή πηγή εισοδήματος (εκτός αν παίζεις στα μπουζούκια) οπότε όλοι έχουμε και τις “κανονικές” μας δουλείες. Παρ’ όλα αυτά δε θα σας τις αποκαλύψουμε, προτιμάμε να συστηνόμαστε ως μουσικοί.

Στείλτε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Anthem.gr

Δείτε το mindhunter είναι εξαιρετική σειρά..
Α και ελάτε στο live μας στην Αρχιτεκτονική στου Ζωγράφου το Σάββατο στις 18/11 να πιείτε, να χορέψετε και να γιορτάσετε μαζί μας!
Ευχαριστούμε πολύ!