Μουσική Ανταρσία #37: 10 τραγούδια για να υποδεχθούμε το φθινόπωρο!

sunset with childish gambino

Αχ καλοκαιράκι, έφυγες και δεν πρόλαβα να ανεβάσω ούτε μία φωτογραφία με τα πατουσάκια μου σε μία ξαπλώστρα τριτοτέταρτης ψαροταβέρνας κάπου στην Πελοπόννησο. Τουλάχιστον γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, κάναμε και μία βουτιά βρε αδερφέ και γυρίσαμε στην τσιμεντούπολη.

Χμμ… Τώρα που το λες, ψιλοκαταλαβαίνω γιατί οι κάτοικοι της πόλης είναι γεμάτοι “χαρά κι ενέργεια” μετά την επιστροφή τους (ΝΟΤ). Λίγο τα post “Back to base” στο facebook, λίγο η ζέστη που φθάνει τα επίπεδα του ένατου κύκλου της κολάσεως και λίγο η κίνηση στους δρόμους που “φέρνει” λίγο σε downtown Hong Kong… Ε δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος για να μελαγχολήσει!

Ωστόσο μπορεί ο χειμώνας να μας χτυπάει την πόρτα (λέμε τώρα), αλλά ο καλύτερος σύμμαχος μας είναι η μουσική. Έτσι λοιπόν, με πολλή αγάπη, σας προτείνουμε δέκα κομμάτια για να εμπλουτίσετε τις μουσικές σας λίστες αυτού του φθινοπώρου. Και ποιος ξέρει, ίσως ακούσουμε μερικά από αυτά και στην 5η σεζόν του Anthems Radio Show, το οποίο επιστρέφει και φέτος, κάθε Πέμπτη 8 με 10 μ.μ.!

Sunflower – Rex Orange County

Τα πνευστά είναι το δυνατό κομμάτι του κομματιού αυτού, που τόσο εύκολα μας μεταφέρει σε δεκαετίες που έχουν περάσει προ πολλού. Ευχάριστο και με τα απαραίτητα jazz vibes, ο Rex Orange County “περνάει” με επιτυχία το μήνυμα του: “sunflowers still grow at night (autumn in our case)”.

Childish Gambino – Feels Like Summer

“Αν ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι τότε είναι καλοκαίρι”!

Barns Courtney – 99

Fun facts: Το 1999 ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν περίπου 6 δισεκατομμύρια, κυκλοφόρησε το πρώτο Star Wars και το Matrix και η Manchester United έκανε Treble κατακτώντας το Champion’s League, το FA Cup και την Premiership! Damn, I feel old!

MISSIO – Bottom Of The Deep Blue Sea

Το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον βρίσκεται εκεί που έριξα το πρωτότυπο του “Δεν Έχω Γυρισμό” μαζί με τα όνειρα και τις ελπίδες μου! ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ! (Ας μην το αναφέρουμε ξανά αυτό! please!)

Machine Gun Kelly, X Ambassadors & Bebe Rexha – Home

Το να γυρνάς στο σπίτι σου έχει και τα θετικά του! Ώρα για binge watching στο Netflix!

Downstait – All In

Μπορεί το “All In” να έλαβε χώρα την 1η Σεπτέμβρη, ωστόσο ήδη διεκδικεί την θέση του καλύτερου φθινοπωρινού pro wrestling event. Το theme song που έγραψαν οι Downstait ξεπερνάει κάθε προσδοκία και εύκολα χωράει στο playlist όσων θέλουν να επιστρέψουν στο gym! 😉

Με την έναρξη της νέας ραδιοφωνικής σεζόν θα αναλύσουμε ενδελεχώς το συγκεκριμένο event.

Post Malone – Otherside

Αυτό το καλοκαίρι το πέρασα ακούγοντας ως επί το πλείστον Postie. Μπορεί η μουσική του αμφιλεγόμενου ράπερ να μην χωρά σε κάποια “παραδοσιακή” κατηγορία, ωστόσο χωράει σίγουρα στην καρδιά και τις playlist μας!

we’ve never met but can we have a coffee or something – In Love With A Ghost

Αν αυτή την περίοδο διαβάζεις για την εξεταστική, το extended version αυτού του χαλαρωτικού του κομματιού αυτού μπορεί να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς! Με μια ματιά στο κανάλι του “In Love With A Ghost” θα μπορέσεις να βρεις πολλά ακόμη διαμαντάκια!

Grandson – Blood // Water

Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει grandson μέχρι σήμερα, τι ακριβώς κάνεις με τη ζωή σου;

Fozzy – Burn Me Out

Είμαι σίγουρος πως κάποιοι από εσάς θα αναρωτιέστε γιατί δεν πρόσθεσα αρκετές ροκιές στη λίστα. Well shit, I guess… E… Ορίστε το πιο πρόσφατο τραγούδι των Fozzy (το οποίο έχουμε ήδη αγαπήσει)!

BLAST FROM THE PAST BONUS SONG

“Fuck the sun, I don’t need heat and vitamin D!”