Μουσική Ανταρσία #38: The art of keeping your mouth shut!

6 αγαπημένα instrumental κομμάτια για στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης! Γιατί ποιος χρειάζεται στίχους όταν η μουσική μιλάει από μόνη της;

Γεια! Μόλις ενεργοποιήσαμε ξανά τα σχόλια στη σελίδα μας! Άφησε μας τη γνώμη σου για το άρθρο ή για το ποια τραγούδια έπρεπε να προσθέσουμε και παραλείψαμε. 

Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση. Στο τέλος μίας γεμάτης μέρας, μετά από άπειρες ώρες εργασίας ή διαβάσματος, να γυρνάμε στο σπίτι μας και να μη θέλουμε να ακούσουμε κιχ. Ούτε καν να μπούμε στη διαδικασία να ανοίξουμε το Netflix βρε αδερφέ. Να αράξουμε απλά στο κρεβατάκι μας και να κοιτάμε το ταβάνι με τις ώρες. Έλα όμως που η υπερένταση χτυπάει κόκκινο και εκεί που χάζευες το ταβάνι, καταλήγεις να μετράς πόσες αράχνες έχουν πλέξει ιστούς στις τέσσερις γωνίες του τοίχου.

Όταν λοιπόν δεν θες να ακούσεις τον παραμικρό ψίθυρο και αποζητάς την απομόνωση περισσότερο κι από την επανένωση των FFC, τότε είναι η ώρα απλά να ανοίξεις το Youtube ή τις λίστες σου και να παίξεις σωστή instrumental μουσική. Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, τίποτα δεν εξάπτει περισσότερο τη φαντασία από ένα επικό instrumental τραγούδι.

Koresma – Bridges

Αν μπορούσε ένα μαγικό κουμπί να διώξει όλα τα προβλήματα σου*, τότε αυτό θα ήταν το play στο συγκεκριμένο κομμάτι. Γιατί από την πρώτη κιόλας νότα καταλαβαίνεις πως εδώ κάτι γίνεται. Βρε μήπως τελικά έχω αράξει σε κάποια αιώρα στον Αμαζόνιο;

*Δεν ενδείκνυται για να κρατά μακριά τα κουνούπια, τους vegans ή την ανάπτυξη που έρχεται τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια.

il:lo – Marta

Τι πιο ωραίο από τα ταξίδια του νου; Από αυτά βρε αδερφέ που κλείνεις τα μάτια σου κι ενώ εξερευνούσες το Μουζάκι Καρδίτσας, καταλήγεις να αιωρείσαι στο Άλφα Κενταύρου. Ένα τραγούδι υπέροχο που ενδείκνυται για άπειρες ώρες χαλάρωσης, ενώ μπορεί να σε βοηθήσει να ξεχάσεις πως η Γαλλία σήκωσε το μουντιάλ. (After all this time… sigh…)

Emancipator – Goodness

Υπόσχομαι πως θα είναι το τελευταίο κομμάτι που έχω επιλέξει από χαλάκια της εκπομπής. Αλλά η αλήθεια είναι μία με τα καλά instrumental trip hop κομμάτια: είναι κατάλληλα για όλες τις περιστάσεις!

Θες να πιεις ποτάκι στο μπαλκόνι παρέα με το Μαράκι; ✔
Θες να απλά να χαλαρώσεις βυθισμένος στο απόλυτο σκοτάδι; ✔
Θες κάτι χαλαρό για άπειρες ώρες Dungeons and Dragons στο υπόγειο dungeon του κολλητού σου; ✔
Θες να ξεχάσεις το Μαράκι που σε παράτησε γιατί αφιέρωνες περισσότερο χρόνο στα rpg παρά σε εκείνη; ✔

Rotting Christ – Ten Miles High

Μα το ιερό μακαρόνι, πρέπει να ακούσεις το συγκεκριμένο κομμάτι έστω μία φορά στη ζωή σου για να γνωρίσεις την απόλυτη γαλήνη. Ένα από τα αγαπημένα μου instrumental κομμάτια, με gothic vibes, εξαιρετικό buildup και ατμοσφαιρικά πλήκτρα. Θαρρώ πως δεν χρειάζεται να τονίσω ότι προέρχεται από το Dead Poem, έναν από τους ποιοτικότερους δίσκους που κυκλοφόρησε ποτέ η μπάντα!

Bonus points κάθε φορά που το ακούς στο αεροπλάνο! 

Deep Purple – Son of Alarik

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό και διαχρονικό από τις κιθάρες του Ritchie Blackmore στο Perfect Strangers! Πραγματικά απορώ, πως γίνεται το google να εμφανίζει τους Jonas Brothers σε κάθε αναζήτηση, αντί για αυτόν τον άρτιο δίσκο!

Ε ρε Ευρωπαϊκή Ένωση που σας χρειάζεται!

Διάφανα Κρίνα – Παράξενα νέα από κάποιο άλλο άστρο

Τελικά υπάρχει ζωή σε κάποιον άλλον πλανήτη;

*literraly listens to this song and wonders about aliens until death’s cold embrace*