Μουσική Ανταρσία #43: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια – Οδηγός Επιβίωσης!

xmas

Πόσες φορές αγαπητέ αναγνώστη έχεις σιχαθεί τη ζωή σου, ακούγοντας για χιλιοστή φορά το Last Christmas των Wham και το All I want for Christmas is You της Mariah Carrey; Ή όταν ακούς ελληνικά μέτρια προς απαράδεκτα κομμάτια, όπως  εκείνα της Βανδή και της Καλομοίρας; Ή όταν προσπαθείς να αποφύγεις με κάθε τρόπο τις μουσικές τους, αλλά βομβαρδίζεσαι παντού από αυτές: Τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, εμπορικά καταστήματα;

Μη φοβάσαι όμως, γιατί εγώ είμαι εδώ, να σε προετοιμάσω ψυχολογικά για τις 20 περίπου μέρες που θα διαρκέσει αυτό το μαρτύριο!

Κλείσε τα fm (προσωρινά βρε)!

Για κάποιο λόγο οι παραδοσιακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν ένα περίεργο trigger response που ενεργοποιείται από τις 5 Νοεμβρίου, το οποίο διαρκεί μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου. Έτσι λοιπόν οι μεγάλες διάνοιες, αυτά τα τζιμάνια, οι Έλληνες μαρκετίστες των fm, σκέφτηκαν πως ο κατάλληλος τρόπος για να τραβήξουν κόσμο στα fm, είναι να επεκτείνουν το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και τα τέλη Γενάρη.

Εντάξει όμως αρκετά, δεν σε απασχολεί εσένα το νεκρό κουφάρι των fm, αλλά το πως να αποφύγεις το τραύμα ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΩ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ.

2p5us4

Ίσως λοιπόν η καλύτερη λύση είναι να κλείσεις τα fm προσωρινά και να βάλεις κάποιο playlist η podcast από το Mp3 σου! Δε θα σου πρότεινα να αλλάξεις σταθμό, γιατί σε κάποια γειτονική συχνότητα θα κρύβεται το “Jingle Bells Rock” ή το “White Christmas”! Δεν είναι να παίζεις με αυτά!

Κλείσε την τηλεόραση!

Χαχαχαχα έλα ντάξει αστειάκι! Ξέρουμε ότι την ανοίγεις για να δεις μόνο Next Top Model! Αλλά πίστεψε με, σε περίπτωση που κατά λάθος ανοίξει η τηλεόραση από μόνη, να γνωρίσεις πως σε κάποια σκοτεινή γωνιά θα κρύβεται το “Home Alone”, έτοιμο να σε τραβήξει στην κατάθλιψη!

Subscribe to Pewdiepie!

Είναι άσχετο, αλλά φέτος τα Χριστούγεννα πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο με τους T-Series!

Μοίρασε τρικάκια κατά του Άγιου Βασίλη! 

ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΑΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ! ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ 24 ΧΡΟΝΙΑ!

Κάνε τις παραγγελίες σου Online!

Το στιγνό καπιταλιστικό μοντέλο του μάρκετινγκ κατά την διάρκεια των εορτών επιβάλει τον βομβαρδισμό του αθώου σου μυαλού με διαφημιστικά μηνύματα, προκειμένου να σπαταλήσεις τα ωραία σου λεφτάκια (τα ποια;) σε πράγματα που πιθανώς δε χρειάζεσαι! Για αυτό και όλα τα εμπορικά παίζουν διαρκώς Χριστουγεννιάτικη μουσική!

Ή φόρα ακουστικά στα εμπορικά!

2p5uer

“Συγγνώμη πόσο είπατε ότι κάνει ο κεσές με το γιαούρτι;”

Γίνε αντικοινωνικός! 

Κλείσου στο σπίτι, άνοιξε το Netflix (όσο υπάρχει ακόμη), βάλε post rock μουσική να παίζει στο παρασκήνιο και πακέτωσε όλους τους φίλους σου! MERRY CHRISTMAS EVERYONE!

Άκου Χριστουγεννιάτικη Ροκ και Μέταλ!

2p5u7b

Όπως είχε πει και ο Νικόλας σε παλιότερο άρθρο, τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια έχουν καταντήσει πιο γραφικά κι από τα Άγραφα, οπότε το σουβλάκι στη Λειβαδιά μοιάζει τόσο-όχι-γραφικό.

Ο καλύτερος λοιπόν τρόπος για να αποφύγεις τις χαζομάρες είναι να στραφείς – που αλλού- στην αγαπημένη ροκ και μέταλ σκηνή, η οποία έχει αποδείξει πως μπορεί να παρουσιάσει ακόμη και θέματα ποπ κουλτούρας με καλύτερο τρόπο από την mainstream pop.

Βρε, κοίτα σύμπτωση! Τι κάνει εδώ ο σύνδεσμος για το Six Songs που μόλις σας ανέφερα;!

Προφανώς το άρθρο είναι χιουμοριστικό! Καλές γιορτές σε όλους!