Συνέντευξη “Above Us The Waves”

above_us_the_waves_01

Με το νέο τους δίσκο “Rough on High Seas” και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του An Club, οι Above Us The Waves συστήνονται στο anthem.gr.

Πως δημιουργήθηκαν οι Above Us the Waves και από ποιους αποτελούνται σήμερα;

Έχω άγχος και δεν ήταν στη sos ύλη να πάω στην τέταρτη κατευθείαν;

Από που εμπνευστήκατε το όνομά σας;

Από την ομώνυμη ταινία. Δείτε και την συνέντευξη στο rockinathens που το εξηγούμε πιο αναλυτικά!

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές ως συγκρότημα;

Έλα ερώτηση παγίδα. Ξέρεις ότι οι Above Us The Waves ξεπατικώνουν In Flames και August Burns Red. Έλα, όλοι το λένε ρε!

Σε ποιο μουσικό είδος θα κατατάσσατε τη μουσική σας;

Ο drummer μας (Στράτος) νομίζει ότι παιζουμε power metal και παίζει και σε πανηγύρια. Ο ένας κιθαρίστας μας (Βασίλης Τσάνταλης) κλέβει ριφ από το 2004 groove metal γιατί αυτά είναι μοντέρνα ρε παιδιά, ο άλλος (Γιώργος Ασλάνης) είναι πολύ cool για μουσική φάση. Ο τραγουδιστής μας (Βαγγέλης Παπαβασίλείου) νομίζει ότι έχει καλή φωνή και λέει ότι αντιγράφει μπάντες που είναι πολύ προχώ ενώ απλά δεν ξέρει να τραγουδήσει. Ο μπατίστας μας είμαι εγώ (Ντίνος Κοντέλας)*.

Από ποια θέματα εμπνέεστε για τη στιχουργική σας θεματολογία;

Διαβάστε όλους τους στίχους Blind Guardian! Το ακριβώς αντίθετο.

Πριν από περίπου έξι χρόνια κυκλοφόρησε ο πρώτος σας δίσκος, το “Anchors Aweigh”. Πείτε μας 2 λόγια για τη διαδικασία ηχογράφησής και παραγωγής του και τους ανθρώπους που συνεργαστήκατε.

Μαν έχεις χάσει έναν δίσκο! Δώσαμε πόσα λεφτά, φάγαμε σχεδόν δυο χρόνια να τον γράψουμε έλιωσε στο στούντιο ο καημένος ο Jim Siou, στην Αμερική έφτασε η χάρη μας για να μιξαριστεί και ένα μήνα πρήζαμε τον Jay Maas να διορθώσει κάθε τρεις και λίγο τα τσικ και τα τσακ μέχρι που μας είπε παιξτε punk ρε βρωμομεταλλαδες και τον ακούσαμε, καθόταν ο Μάνθος μερόνυχτα και ζωγράφιζε στο χέρι το artwork. Και με ρωτάς για Anchors Aweigh τσ τσ τσ πρωτοδισκάκια!

Τι εμπειρίες σας άφησε η ηχογράφηση του;

Σχεδόν δεν θέλω να γράψω άλλον. Τι ανακαλυψάρα το autotune!

above_us_the_waves_02

Αυτό το Σάββατο 19 Ιανουαρίου θα ανεβείτε στη σκηνή του An Club. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την εμφάνιση σας;

Το βασικό είναι να ανέβεις. Θα επικεντρωθούμε σε αυτό. Μετά να δουλέψουν τα πάντα από τον εξοπλισμό και να είναι καλός ο ήχος. Επίσης θα βοηθήσει να έρθετε νωρίς πριν βγουν οι Malignant και να πιείτε αρκετά από την αρχή και συνεχόμενα. Βοηθάει πολύ στην ποιότητα της μουσικής μας.

Το 2018 κυκλοφόρησε ο νέος σας δίσκος, το “Rough on High Seas”. Ποια τραγούδια από αυτόν το δίσκο παίζετε συνήθως τα live και ποια θα ακούσουμε στο An;

Θα παίξουμε όλο το δίσκο και αρκετά από τον παλιό!

Θα θέλαμε να μας πείτε τη γνώμη σας σχετικά με την ελληνική μουσική σκηνή, ειδικά στο χώρο του melodic death metal και post-hardcore που κινείστε μουσικά.

Η φάση είναι στόουνερ. Και δεν κάνω πλάκα οι μπάντες αυτές διαχειρίστηκαν τέλεια αυτό που είχαν και το γιγάντωσαν. Εμείς κάτι End Cycle, κάτι Kin Beneath Chorus, που να πάει μπροστά η φάση;

Ποια είναι η άποψή σας για τη στήριξη των ΜΜΕ σε συγκροτήματα του underground χώρου;

Τα ΜΜΕ στηρίζουν ρε παιδί μου επειδή μπορείς να πάρεις μετρό ξέρω γω ή αστικό να πας να δεις ένα λαιβάκι να σαπορτάρεις underground.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το συγκρότημα; Υπάρχει στα σκαριά ένας νέος δίσκος;

Στην Καβάλα θα τον γράψουμε πάλι όχι στα σκαριά. αλλά μπορεί να το σκεφτούμε για σκαριά τώρα που το λες καλή φάση;

Που μπορεί ο κόσμος να σας βρει στα social media;

Κυρίως myspace δουλεύουμε!

Facebook: facebook.com/autwband

Bandcamp: autw.bandcamp.com

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Ελάτε το Σάββατο να στηρίξετε 3 αξιολόγοτατες υπερμπάντες (Malignant, Meet the Maker, Once Them Edens) και μετά μείνετε και για εμάς! Μην κάνετε σαν τον κλασσικό ξάδερφο που θα έρθει σίγουρα και με παρέα, αλλά τελικά έφαγε πολύ και την έπεσε. Ε ρε μαλάκα έβρεχε κιόλας, με έπρηζε και η Μαρία. Την άλλη φορά σίγουρα ρε ξαδερφάκι είστε γαμώ ρε για Σουηδία είστε ρε αφού σου το λέω!

*Δεν είμαι ο Ντίνος ο Βαγγέλης είμαι

Μπορείτε να ακούσετε τους Above Us The Waves, αυτό το Σάββατο στο An Club.