Συνέντευξη “Sediment Bruise”

sedimentbruise03

Με τον τρίτο τους δίσκο, το “In-Between” να έχει κυκλοφορήσει από τις αρχές του 2019, οι Sediment Bruise έδειξαν για ακόμα μία φορά ότι εξελίσσονται και ότι γράφουν ακατάπαυστα πολύ ωραία μουσική. Συνομιλήσαμε για το τελευταίο τους πόνημα, αλλά και για το συγκρότημα γενικότερα με τον τραγουδιστή τους Vag Mood, ο οποίος απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις.

Πως σχηματίστηκαν οι Sediment Bruise; Ποιο είναι το σημερινό line-up;

Βασικά ο Νίκος και εγώ καθόμασταν στο ίδιο θρανίο στο Λύκειο. Ο Νίκος με τον μικρότερο αδερφό του, το Μιχάλη, είχαν μόλις σχηματίσει μια μπάντα και μου πρότεινε να κάνω join σαν lead singer. Στην παρέα προστέθηκαν ο Σωτήρης στο βιολί και αργότερα ο Γιώργος στα τύμπανα. Πολύ αργότερα όταν λόγω απόστασης χωρίσαμε δρόμους με τον Γιώργο Τσαγκαράκη, στην παρέα έκανε join o Παναγιώτης στο μπάσο, ολοκληρώνοντας το σημερινό line-up:

Vag Mood – Lead singer
Nick Nikolaidis – guitars
Michael-Angelo Nikolaidis – keyboards, guitars, samples, backing vocals
Sotiris Fotinitsoglou – violin
George Moukos – drums
Panagiotis Giannoudis – bass

Πως σκεφτήκατε το όνομά σας;

To όνομα το σκαρφίστηκε ο «ποιητής» της παρέας, ο Νίκος, σε μια φάση που νόμιζε ότι ήταν πεσιμιστής.

Ποιοι καλλιτέχνες έχουν αποτελέσει πρωταρχικές επιρροές σας;

Μάλλον οι Radiohead και οι dEUS στην αρχή. Αλλά γενικότερα όλη η κιθαριστική σκηνή στα τέλη των 90’s – αρχές 00’s. Μετέπειτα νομίζω μας την “έπεσε” λίγο η post σκηνή. Ακούμε εντελώς διαφορετικά πράματα ο καθένας μας, οπότε καταλαβαίνεις…

Η μουσική σας εμπεριέχει τόσο alternative όσο και pop στοιχεία. Πως θα χαρακτηρίζατε την εξέλιξή της με την πάροδο του χρόνου;

Απολύτως φυσική. Αν και δεν μας ενοχλεί καθόλου το pop ως έννοια, τείνει να έχει όλο και λιγότερο μερίδιο στα τραγούδια μας. Χωρίς να γίνεται συνειδητά εννοείται. Με τα χρόνια κατασταλάξαμε σε ένα ας το πούμε “ύφος” alternative με pop πινελιές.

Πριν από περίπου ένα μήνα κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος σας, το “In-Between”. Θα ήθελα να μας μιλήσετε λίγο για τη διαδικασία ηχογράφησης του και το με ποιους ανθρώπους συνεργαστήκατε;

Ιδέες από τα ίδια μέλη (Sediment Bruise). Παραγωγή από τον ίδιο παραγωγό (Clive Martin), στην ίδια υπόγα στον πεζόδρομο της Ικτίνου (Revolver Recording Studio).

sedimentbruise01

Τι διαφορετικό έχει αυτός ο δίσκος σε σχέση με τα προηγούμενα αλμπουμ σας, “A New Disease” και “Sediment Bruise”;

Έχω την εντύπωση πως υπάρχει μεγαλύτερο δέσιμο μεταξύ των κομματιών. Βγαίνει ένας ενιαίος χαρακτήρας κάτι που ειδικά στον πρώτο δίσκο δεν το είχαμε καταφέρει. Μάλλον η πάροδος των χρόνων βοήθησε σε αυτήν την μουσική προσωπικότητα.

Με ποια θέματα καταπιάνονται οι στίχοι στο “In-Between”;

Μοναξιά – πόνο – ψυχική επανεκκίνηση – αισιοδοξία.

Ποια είναι η συνήθης διαδικασία συγγραφής νέων κομματιών;

Συνήθως καμιά καταλάθος κιθαριστική πενιά. Ένα μικρό θεματάκι στο πιάνο. Ένα μουρμουρητό. Και μετά αρχίζει το χτίσιμο. Και όπου βγάλει. Σπάνια έρχεται στο studio ένα έτοιμο κομμάτι…

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που ξεχωρίσατε από τον τελευταίο δίσκο ή κάποιο που σας αρέσει περισσότερο να παίζετε σε live εμφανίσεις;

Τα αγαπάω όλα το ίδιο σαν επρόκειτο για τα παιδιά μου (Λευτέρης Πανταζής, 1998). Σοβαρά τώρα, No Bonds Between Us.

Υπάρχει κάποιος Έλληνας ή ξένος καλλιτέχνης που θα θέλατε να συνεργαστείτε σε κάποια επόμενη δισκογραφική δουλειά;

Δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ αυτό αλλά πραγματικά θα ήθελα κάποιον να ερμήνευε ένα κομμάτι μας στο μέλλον. Αν με ρωτούσες ποιος…Vasilis Ntokakis από τους no clear mind.

sedimentbruise02

Ποια είναι η γνώμη σας για τη στήριξη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε συγκροτήματα του ευρύτερου rock χώρου;

Δεν μπορεί κανείς να έχει γνώμη σε κάτι που δεν υπάρχει. Πέθαναν αυτά. Μια ανάρτηση. Ένα σχόλιο και πάμε παρακάτω. Τρέχει πολύ γρήγορα το όλο θέμα για να επενδύσει κανείς χρόνο ή χρήμα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μερικές εμφανίσεις στην Ελλάδα (Πάτρα – Αθήνα – Λάρισα – Σέρρες – Θεσσαλονίκη)  και αν μας κάτσει μια καλή φάση πακετάρουμε για Ελβετία.

Που μπορεί να σας βρει ο κόσμος στα social media;

Website: http://sedimentbruise.com/

Bandcamp: https://sedimentbruise1.bandcamp.com/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDPBbfiPiZo0i7sLT1-zBpg

Spotify: https://open.spotify.com/artist/6p56McUQgfQ5y7RcdgrerC

Facebook: https://www.facebook.com/sedimentbruise/

Twitter: https://twitter.com/sedimentbruise

Instagram: https://www.instagram.com/sedimentbruiseband/

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Do it your way!!!

Κλείνουμε με το State of Mind από τον τελευταίο δίσκο των Sediment Bruise: