Friday Night Specials: Η ζωή μετά το άρθρο 13!

Αθήνα, 2021: Το ίντερνετ όπως το ξέραμε παύει να υπάρχει. Επικρατεί παντού λογοκρισία, τα αγαπημένα μας site έχουν κλείσει, οι αγαπημένοι μας content creators μπήκαν στο δημόσιο, οι influencers έμειναν άνεργοι, το επάγγελμα του Youtuber δεν μπήκε στον επαγγελματικό προγραμματισμό και οι πρώην χρήστες (του ίντερνετ) αναγκάζονται πλέον να βγαίνουν βόλτες και να κάνουν παρέα μεταξύ τους! (Είναι πράγματα αυτά;)

Στα αγαπημένα μας στέκια της Αθήνας, επικρατούν ακόμη φήμες για ένα webzine, που δεν άντεξε κάτω από το βάρος των μηνύσεων και της λογοκρισίας. Παλαιοί μας φίλοι και αναγνώστες αποφασίζουν να αναζητήσουν στο google το domain “anthem.gr”. Μάταια. Error 404 – Η σελίδα δεν βρέθηκε. Απογοητευμένοι κλείνουν τον περιηγητή και συνεχίζουν αμέριμνοι την κουβέντα τους.

Ωπα, ώπα! Μισό λεπτό! Τι είναι αυτό που κρύβεται στις σκιές;

a13c

Σαν άλλοι δοκιμασμένοι, ταλαιπωρημένοι και edgy σκοτεινοί ήρωες της DC, οι αρθογράφοι του anthem κρύβονται σε σκοτεινές γωνίες, βυθισμένοι στην κατάθλιψη. Ωστόσο υπάρχει σωτηρία! Με την οξεία εξυπνάδα που διακατέχει το φαλλοκρατικό team του webzine, εφευρίσκουν τα παρακάτω σχέδια για την επόμενη μέρα μετά την εφαρμογή της οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Έτσι θα σωθεί το site την επόμενη μέρα!

Άρθρα με σήματα καπνού! – Τ.

Οι σοφοί Ινδιάνοι είχαν καθιερώσει ίσως έναν από τους πιο έξυπνους τρόπους επικοινωνίας. Σαν άλλα “Χαμογελαστά βόδια κάτω από τον ηλιόλουστο ήλιο της Νεβάδα“, θα κλέψουμε τον υπέροχο αυτό τρόπο επικοινωνίας για να σας παρουσιάσουμε τα καλύτερα άρθρα των 20s!

a13d

Άρθρα με σήματα μορς, stand up comedy και νοηματική. – Ν.

Και στην τελική γιατί να μην εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο κι άλλες υπάρχουσες τέχνες; Π.χ. διοργανώνεις μία βραδιά στο Death Disco ή και σε μια πλατεία για να σε απολαύσει περισσότερος κόσμος. Ανεβαίνεις που λες σε ένα παγκάκι και ως μία νέα μίξη Περικλή και Λάμπρου Φισφή κάνεις stand up comedy όπου διαβάζεις πάνω κάτω το άρθρο.

Εναλλακτικά το κάνεις με σήματα μορς ή νοηματική, μπας και γλυτώσεις copyright claims από κανέναν κανονικό κωμικό. Στα σημεία που το άρθρο έχει τραγούδι και επειδή η φάση είναι χίπστερ, φέρνεις αγαπημένο καλλιτέχνη όπως η Bofeelyou για να κάνει διασκευή (παραφρασμένη, γιατί θα γίνει κάνα copyright claim) και φυσικά αντί για memes φέρνεις ηθοποιούς από Οικογενειακές Ιστορίες να αυτοσχεδιάσουν.

Θα γυρίσουμε πίσω στο χρόνο για να ακυρώσουμε την σύνταξη του άρθρου 13. – Τ.

Ναι καλά φανταστήκατε! “Δανειστήκαμε” το TARDIS από τον Doctor, για να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να ακυρώσουμε τη σύνταξη του άρθρου 13. Ακόμη καλύτερα, θα ακυρώσουμε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ώπα, τι εννοείς πως η κρίση του 2008 δεν έγινε ποτέ; Τι; Δεν υπήρξε ποτέ το anthem;

tardis
Οι αρθρογράφοι του anthem.gr, κατά τη διάρκεια χρονοταξιδιού σε αγαπημένο αθηναϊκό convention. Ο Πέτρος (αριστέρα) και ο Νικόλας (δεξιά), εμφανώς ζαλισμένοι από τις χρονικές ανωμαλίες που εντόπισαν. – Αθήνα, Δεκέμβριος του 2018.

Θα εντάξουμε εμβόλιμα άρθρα σε κουλτουριάρικες ταινίες! – Ν.

Τι πιο απλό; Παίρνεις φοιτητή που σπουδάζει σκηνοθεσία και νομίζει ότι θα γίνει εναλλακτικός filmmaker και φτιάχνεις ενδιαφέρουσες κοινωνικές ταινίες. Με καλύτερο μπάτζετ τις κάνεις μπλοκμπαστεριές. Σε άκυρες φάσεις στην ταινία, πετάγονται οι αρθρογράφοι του anthem και μιλάνε για το νέο άρθρο.

Φανταστείτε Νικόλα με κιθάρα σε άκυρο καφέ-εστιατόριο-κρασάδικο της Πλάκας να τραγουδάει το νέο Unstable Show, ενώ οι ήρωες συνομιλούν. Φαντάσου Τζανέτο να μιλάει για Μουσική Ανταρσία σε μονόλογο σε μία πλατεία στο Παγκράτι με το πλάνο να δείχνει πολυκατοικίες. Ή ο πρωταγωνιστής να ανοίγει την τηλεόραση και να πετάγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Πέτρος και να φωνάζει: “ΔΕΣ JOJO!!!!”.

Meme Creator_1553878966910

Θα μεταφερθούμε στο deep web! – T.

Εντάξει όλοι έχουμε ακούσει τρομακτικές ιστορίες για το deep web και το φρικτό περιεχόμενο που κρύβεται σε αυτό. Χμμμμ, ή μήπως ήταν το dark web; Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Θα μεταφέρουμε τα άρθρα μας εκεί, προκειμένου να μπορούμε να γράφουμε χωρίς φόβο και πάθος. Ούτε copyright claims, ούτε upload filters, ούτε αναγνώστες! Checkmate European Union!

a13a

Θα διαβάσετε μελοποιημένα άρθρα από τους αδερφούς Καβαλιώτη. – Ν.

Απλό και δίκαιο. Από τη στιγμή που δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μουσική και τραγούδια, παραφράζεις όποιο θες να χρησιμοποιήσεις στο εκάστοτε άρθρο, βάζοντας να το μετατρέψει σε ποίημα ο Πέτρος Καβαλιώτης. Ταυτόχρονα το μελοποιείς με σπανιόλικο μπιτάκι από τον Τζανέτο και έχεις μία νέα σύγχρονη εκδοχή των Κατσάμπα! Και επειδή ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός έχει την τιμητική του στα memes στο σάιτ (τα οποία πλέον απαγορεύονται), έχεις και προώθηση από Χάρη Ρώμα που λατρεύει Κατσαμπάκια. Και εννοείται ότι με τη μελοποιημένη ποίηση έχεις και στήριξη από εκπομπές του Radioalchemy ΚΑΙ κάνεις copyright claims χωρίς να είσαι μεγάλη εταιρεία.

Meme Creator_1553878119552

Κλείνετε το anthems, κλείνετε και τον τάφο σας! Θα σας ρίξουμε τα copyright claims βροχή!

BONUS MEME:

a13b

Disclaimer: Τα παραπάνω memes είναι ιδέες της ομάδας του anthem.gr! Προσοχή διότι θα σας κάνουμε μηνύσεις αν τα αποθηκεύσετε. Μπορεί και όχι! Προχωράμε!

Friday Night Specials:

Η στήλη που (συνηθίζουμε να) ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Καμμένα άρθρα, ιδέες και σκέψεις όλων των συντακτών του anthem.gr δίνοντας έμφαση στη μουσική, τις σειρές, τα παιχνίδια και φυσικά στο να σατιρίσουμε συνομωσιολόγους!