7 λόγοι για να αγαπήσεις το Athens Retro Festival!

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως η Αθήνα είναι μία άσχημη πόλη που τους εγκλωβίζει. Ο γιγαντιαίος και κακοδομημένος αστικός της πυρήνας ίσως να “πνίγει” μερικούς κατοίκους που σκέφτονται πως και πως τις θερινές του αποδράσεις. Αυτός ο αστικός πυρήνας, με τα ελαττώματα του και τις ιδιαιτερότητές του, είναι τα σπλάχνα μίας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, μίας πόλης που γιορτάζει τη ζωή σε κάθε ευκαιρία, μίας πόλης που τιμάει τις αναμνήσεις των κατοίκων της.

Τα φεστιβάλ της Αθήνας, ειδικά το καλοκαίρι, αποτελούν μία υπέροχη απόδραση που δοξάζει όσα αναφέραμε νωρίτερα. Και το ομορφότερο φεστιβάλ που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια είναι αναμφίβολα το Athens Retro Festival.

Το φεστιβάλ ξεκινάει αυτή την Πέμπτη 27 Ιουνίου και θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, 30 του μηνός. Τόπος διεξαγωγής το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, σημείο που έχει φιλοξενήσει μερικές από τις ωραιότερες εκδηλώσεις που θυμόμαστε με χαρά.

αφίσα του athens retro festival

Ένας συγκινητικός στόχος

Το Athens Retro Festival δημιουργήθηκε και διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Aστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Φροντίζουμε για τον Συνάνθρωπό μας“! Στόχος τους φέτος είναι η αγορά ενός ειδικού οχήματος, με το οποίο θα μπορούν φροντιστές και ασθενείς να πηγαίνουν στα διάφορα νοσοκομεία για τις εξετάσεις, διευκολύνοντας έστω και με αυτόν τον τρόπο

Φροντιστής θεωρείτε το άτομο που είναι είτε συγγενής είτε κάποιος από το οικείο περιβάλλον και έχει τη μόνιμη φροντίδα ενός ατόμου συνήθως με προχωρημένο στάδιο Άνοιας, Αναπηρίας, ΑΜΕΑ, ατόμου με νεοπλασματικές ασθένειες, ατόμου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ατόμου με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας.

Πίσω από την κύρια και νοσταλγική εικόνα του γεστιβάλ, βλέπουμε μία δεμένη ομάδα που θέλει να διευκολύνει συνανθρώπους μας στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Μία ομάδα που αγωνίζεται και έχει απώτερο σκοπό να προσφέρει. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη διοργανώτρια εταιρία πατώντας εδώ.

Εκθέσεις retro οχημάτων

έκθεση retro οχημάτων

Είναι κοινό μυστικό πως όλα τα μέλη της ομάδας είναι φανς ρετρό οχημάτων. Στο Athens Retro Festival δεν θα υπάρχει μόνο μία, αλλά 3(!) διαφορετικές εκθέσεις μοτοσυκλετών. Θα υπάρχουν παρουσιάσεις από το Hellenic Classic Motorcycle Club, το Athens Vespa Club και φυσικά οι Vintage Bicycles, με μια παρουσίαση της μοτοσυκλέτας στην πρώιμη μορφή της, το ποδήλατο.

Arcade και Retro Games

Όπως είπαμε πάρα πολλές φορές στην εκπομπή, αναμένουμε πως και πως να διασκεδάσουμε και να θυμηθούμε τα videogames που μας προσέφεραν ατελείωτες ώρες χαράς στο παρελθόν. Άλλωστε, δεν νοείται Retro χωρίς παλιά παιχνίδια, και το Φεστιβάλ έχει φροντίσει να μας καλύψει απόλυτα. Προσωπικά, εδώ έχουμε μια παλιά κόντρα στο Street Fighter IΙ, αλλά βέβαια μπορείτε ελεύθερα να μας προκαλέσετε σε μάχη!

arcade και retro παιχνίδια

Ατελείωτη μουσική, χορός και θέατρο

Από country και swing μέχρι tango και disco pop! Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε ρέτρο χορούς. να απολαύσουν dj sets και να παρακολουθήσουν συναυλίες από αγαπημένα και ανερχόμενα μουσικά σχήματα της σκηνής μας: Johnny Vavouras and the Cadillacs, Dirty Athens Brass Band, Vanilla Swing και πολλοί άλλοι.

Φυσικά αναμένουμε πως και πως τη θεατρική ομάδα που θα μας χαρίσει κομμάτια παλιού καλού κινηματογράφου!

Παροχές για όλα τα γούστα

Κάθε μέρα, από τις 18 30 μέχρι τις 21 00, θα υπάρχουν 4 διαφορετικά Booths, οπού θα μπορεί όποιος θέλει να αλλάξει κούρεμα, ξύρισμα, ή να δοκιμάσει Retro Make- up. Επίσης ετοιμάζονται και φέτος πανέμορφα σκηνικά, όπου θα μπορείτε να φωτογραφηθείτε, είτε μόνοι σας είτε με την παρέα σας! Θα πάρει φωτιά το Instagram!

4 ημέρες Retro Shopping Therapy

Για να μείνει η νοσταλγία και μετά το Φεστιβάλ πρέπει να κρατήσουμε και κάποια αναμνηστικά! Στο Athens Retro Festival, θα υπάρχουν μπόλικα μαγαζιά για να ψωνίσει το κοινό, από ρούχα και αξεσουάρ μέχρι διακοσμητικά για το σπίτι!

Φαγητό – Μπύρες ΦΙΞ – Γλυκά – Κοκτέιλς

Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; 🙂

Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί και τις τέσσερις μέρες του φεστιβάλ, ενώ και η τελευταία εκπομπή της σεζόν θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7-9! Θα χαρούμε να σας δούμε κι εσάς, να κοντραριστούμε στο Street Fighter, να συζητήσουμε και να πούμε αστεία για το έντεχνο και τις σειρές του CW! See you there!

πρόγραμμα

27 – 30 Ιουνίου 2019 , κάθε μέρα από τις 16:00 έως τις 01:00

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά το  πρόγραμμα κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Προπώληση Εισιτηρίων: Viva.gr  ή κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ