Έκθεση Τέχνης “Ανατροπή” @ MegART Gallery

ανατροπη

Η Ανατροπή κατέχει βασικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων. Ανατροπή μπορεί να είναι η ξαφνική αλλαγή των αντιλήψεών μας, μέχρι και οι ευθύνες που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας πριν από κάποια απόφαση. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι με ποιο τρόπο επέρχεται στις εικαστικές τέχνες.

Προτρέπουμε ,λοιπόν, όλους τους συμμετέχοντες, να πειραματιστούν με νέες εικαστικές πρακτικές και να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές πρώτες ύλες απ’ ότι συνήθως, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, δεν πρέπει να ξεχνούν πως ανατροπή είναι ο απεγκλωβισμός του ανθρώπου, η διαφυγή του από τη φυλακή της συνήθειας. Ανατροπή λοιπόν, δεν είναι μόνο η αλλαγή των δεδομένων, αλλά είναι και η επιθυμία να απελευθερωθούμε, η ανάγκη να ανακαλύψουμε την ίδια μας την ύπαρξη. Σκοπός της συγκεκριμένης έκθεσης, είναι να αποτελέσει την πηγή της καλλιτεχνικής έκφρασης των συμμετεχόντων, αλλά και να αναδείξει πως οι ίδιοι οι καλλιτέχνες πραγματεύονται την ανατροπή, μέσω του εικαστικού τους περιεχομένου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΑΠΕΡΓΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΦΙΟΝΙΣ ΟΛΙΒΙΑ
ΒΗΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΚΕΡΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΓΑΒΡΗΙΛ ΙΟΥΛΙΑ
ΔΑΛΑ ΟΛΓΑ
ΕΜΙΡΖΙΑΝ ΠΑΝΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ-ΡΑΧΙΩΤΗ ΑΡΙΑΔΝΗ
ΚΟΜΠΙΤΣΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ
ΚΟΥΝΑΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΑΡΤΙΝ ΝΤΕΗΒΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΝΑΡΙΤΖΟΓΛΟΥ
ΜΠΟΓΚΑΡΝΤ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΠΑΤΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΠΡΕΒΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΡΗΓΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΥΦΑΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΦΥΚΑΡΗ ΕΥΡΗΔΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΑΚΟΥ ΒΙΟΛΕΤΑ
ΧΡΗΣΤΑΚΟΥ ΧΑΡΑ

[Facebook event]

Ακούστε το νέο podcast του anthem.gr πατώντας εδώ.