Μουσική Σ. #1: To Rockwave που καταρρέει…

Προσοχή: Οι απόψεις στο παρών άρθρο είναι αποκλειστικά δικές μου και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις των υπολοίπων συντακτών του anthem.gr!

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα (δεν είμαι σίγουρος για το πότε ακριβώς, καθώς πλέον έχω χάσει την αίσθηση του χρόνου) ανακοινώθηκε το πρώτο όνομα του φετινού Rockwave Festival, το οποίο ήταν οι Black Keys. Αν και μεταλάς, εκτιμώ την ποιοτική ροκ. Η ανακοίνωση ενός τόσο ταλαντούχου σχήματος μου προκάλεσε ρίγος. Αμέσως είπα: «Ντάξει, το έμαθαν  το μάθημά τους με το περσινό φιάσκο, φέτος το Rockwave θα τα σπάει».

Έχουν υποσχεθεί ότι θα έρθει και ένα μεγάλο όνομα από το εξωτερικό. Τι μπορεί να πάει στραβά; Δε δάγκωνα τη γλώσσα μου;

Πάνω που ήμουν έτοιμος λοιπόν να πάω στα Ticket House για να τσιμπήσω το εισιτηριάκι μου, ανακοινώνεται το δεύτερο όνομα του  Festival: Robbie Williams.

Και αυτός κυρίες και κύριοι είναι ο λόγος που δεν πρέπει να αγοράζετε ποτέ εισιτήριο για κάποιο φεστιβάλ, πριν να ανακοινωθεί ολόκληρο το lineup.

Τι στο καλό; Μεταφερθήκαμε πίσω στο αναθεματισμένο 2000 και δεν το πήρα χαμπάρι; Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που θα φέρουν τον Robbie για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά τι σχέση ο τύπος με την ροκ; Πείτε μου! Δε θα μπορούσατε να διοργανώσετε ένα ξεχωριστό live για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη; Ή μήπως φοβάστε ότι δεν πρόκειται να τραβήξει κοινό μόνος του, οπότε είπατε να τον χώσετε στο Rockwave, χαντακώνοντας ότι έχει απομείνει από αυτό που πριν λίγα χρόνια αποκαλούσαμε θεσμό;

Δείτε λίγο το βίντεο, κυρίως στο 0:49-1:00 και σας παρακαλώ πολύ προσπαθήστε να μην κάνετε εμετό!

Περιμένετε κι εσείς να τρέξετε έτσι ανέμελα στις αλάνες του Rockwave πατώντας τις τουλίπες και κρατώντας χεράκια με τους υπόλοιπους ακροατές; ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ!

Μη με παρεξηγήσετε. Κανένα πρόβλημα δεν έχω με τον Robbie. Ίσα ίσα που είναι αξιόλογος καλλιτέχνης. Τη στιγμή όμως που τα rock openair festival γειτονικών χωρών (πχ Σόφια, Κωνσταντινούπολη) φέρνουν τεράστιους καλλιτέχνες της ροκ και της μέταλ σκηνής, στο μοναδικό εγχώριο openair του είδους τα τελευταία χρόνια είχαμε Lana Del Rey, Μποφίλιου και τώρα τον προαναφερθέντα. Πραγματικά πόσο καιρό νομίζετε ότι θα μας κοροϊδεύετε; Δε σας έφτανε που πέρσι γέλαγε μαζί σας όλη η Ελλάδα; Δε σας έφτανε που οι πωλήσεις εισιτηρίων ήταν χαμηλότερες από ποτέ; Θέλετε πραγματικά να φτάσετε στον πάτο της συνείδησης των Ελλήνων ροκάδων!

rockwave

Ξέρω ότι η παραπάνω φωτογραφία είναι από μία μεμονωμένη στιγμή του φεστιβάλ, είναι όμως αυτή εικόνα για το Rockwave;

Προφανώς η όλη κατάσταση είναι εσκεμμένη. Οι διοργανωτές επιθύμησαν να γεμίσουν τις τσέπες τους, οπότε προσπαθούν να αποτάξουν το ροκ στοιχείο από το φεστιβάλ. Επειδή όμως όταν ακούω και διαβάζω ROCKwave Festival, νιώθω ότι με εξαπατούν, θέλω να προτείνω τα εξής ονόματα στους διοργανωτές:

  1. Εντεχνολαϊκό/funk  Festival
  2. Not So Rockwave Festival
  3. Καρακατακαημένο Festival
  4. Μποφίλιου Fan Club Οφίτσιαλ Festival

Αχ… Black Keys... Its not meant to be! Ίσως έρθω να σας δω σε κάποια άλλο φεστιβάλ, πιθανότατα στη Βουλγαρία… Και πιο φθηνά θα μου βγει και πιο καλά θα περάσω! Όσο για το Rockwave, δεν νομίζω να το τιμήσω! ΠΑΛΙ!

Υ.Γ.: #Wall_Of_Death_Sto_Live_Tou_Williams
Υ.Γ. 2: Καλή χρονιά να έχουμε! Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει στον καθένα από εσάς ότι επιθυμεί!