Συνέντευξη “Aeon Dust”

aeon2
Οι “Aeon Dust” σε διάρκεια συναυλίας τους.

Αυτή την Κυριακή 21/12, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μέρος του φεστιβάλ που διοργανώνει η σελίδα μας. Ένα από τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο “Anthem Festival (act 1) είναι οι Aeon Dust. Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνιση τους, μιλήσαμε με τον Σάββα και τον Κώστα, οι οποίοι μας προϊδέασαν με τον καλύτερο τρόπο για το τι να περιμένουμε.

Πείτε μου δυο λόγια για τους Aeon Dust; Ποιο είναι το line-up;

Σάββας: Οι Aeon Dust δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβρη του 2008, από τον Κώστα κι εμένα. Συζητούσαμε αρκετό καιρό πριν να φτιάξουμε κάτι δικό μας, ενώ παίζαμε ήδη μαζί σε μία άλλη μπάντα, μέχρι που προέκυψαν οι κατάλληλες συγκυρίες. Μετά από αρκετές αλλαγές τα προηγούμενα χρόνια, αυτή την στιγμή ο κύριος κορμός μας είναι: ο Κώστας στη φωνή, εγώ στην κιθάρα, ο Στέλιος στο μπάσο και ο Σεβάν στα ντραμς, καθώς και ο Δήμος, που μας βοηθάει στον ρόλο της δεύτερης κιθάρας.

Aeon Dust: Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον αυτό όνομα;

Σάββας: Το όνομα έχει ρίζες σε ένα video game, όπου υπάρχουν κάποια πλάσματα λεγόμενα Aeons. Ήταν αρκετά μαγικό το όλο σκηνικό και με ενέπνευσε γι΄ αυτό το όνομα, το οποίο μας κόλλησε κατευθείαν. Είναι ορισμός για κάτι εξωπραγματικό, κάτι τόσο δυνατό και έντονο που θρυμματίζει την διάσταση του χρόνου, πράγμα το οποίο θέλουμε να εκφράσουμε με τους στίχους μας και να πετύχουμε με την μουσική μας.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

Κώστας: Ξεκινώντας από τον χώρο του extreme metal, σίγουρα έχουμε επηρεαστεί από μπάντες όπως, Venom, Necromantia, Behemoth, Secrets of the moon. Επηρεαζόμαστε όμως και από οτιδήποτε ακούγεται ωραίο στο αυτί, ανεξαρτήτως είδους και προσπαθούμε να ενσωματώσουμε όσα περισσότερα μουσικά στοιχεία γίνεται, αρμονικά μεταξύ τους.

Και η θεματολογία των στίχων σας;

Κώστας: Οι στίχοι μας πραγματεύονται την σκοτεινή πλευρά του κόσμου, είτε ανθρώπινη, είτε κοσμική, προσπαθώντας να αποφύγουμε τα διάφορα κλισέ του είδους μας.

Το Rise Of The Fallen Ones ήταν ένα πολύ καλό άλμπουμ, ακούγοντας όμως το Liar, King, Messiah διαπίστωσα ότι το επίπεδο της μπάντας έχει ανέβει αρκετά. Ποια η εμπειρία σας από τις ηχογραφήσεις;

Σάββας: Ξεκινώντας να ηχογραφούμε νωρίς στην σταδιοδρομία του συγκροτήματος, πρώτα οι δύο μας και αργότερα με τα παιδιά, ο ήχος μας εξελισσόταν συνεχώς, τόσο από την προσπάθεια μας να ενσωματώσουμε περισσότερα στοιχεία στην μουσική μας, όσο και από την ανάγκη να εκφράσουμε καλύτερα τις ιδέες μας.

Κώστας: Στο Rise of the Fallen Ones, θέλαμε να πετύχουμε ένα κράμα δύναμης και ατμόσφαιρας, για ένα ισχυρό ντεμπούτο. Στο Up from his dust, επιδιώξαμε να γίνουμε ωμοί, πράγμα που οδήγησε και στο ξερό ηχητικό αποτέλεσμα. Έχουμε περάσει αρκετό χρόνο όλοι μαζί, συζητώντας για τις ανάγκες του ήχου μας και οι εμπειρίες μας στο στούντιο έχουν οδηγήσει σε αυτή την προφανή βελτίωση που παρουσιάζεται στο Liar, King, Messiah.

aeon 1
Το εξώφυλλο του “Liar, King, Messiah”.

 

Θέλω να παραμείνω στο Rise Of The Fallen Ones. Το συγκεκριμένο άλμπουμ μου έβγαζε έντονο το old-school death metal στοιχείο, ειδικά στο κομμάτι Wrath Of Hades. Είναι κάτι που θέλετε να το κρατήσετε στο μέλλον;

Κώστας: Κρατάμε στοιχεία που μας εμπνέουν και προσπαθούμε να τα προσαρμόσουμε την μουσική μας, όπου είναι εφικτό. Συνεπώς όπου θεωρούμε ότι δένει με την μουσική, σίγουρα θα το χρησιμοποιήσουμε. Δεν είναι στοιχείο το οποίο θα επικρατεί μόνιμα.

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Κώστας: Για αρχή, υπάρχουν αρκετές αξιόλογες μπάντες στην ελληνική σκηνή, όπως, οι Aenaon, οι Zemial, οι Inveracity, και οι Dead Congregation, με τις οποίες θα ήταν τιμή μας να μοιραστούμε την σκηνή. Όσο για τις πιο φιλόδοξες σκέψεις μας, οι Behemoth και οι Deicide είναι μόνο δύο από τα μεγάλα συγκροτήματα του εξωτερικού, με τα οποία θα θέλαμε να συνεργαστούμε.

Η ημέρα του Anthem Festival πλησιάζει. Τι μας ετοιμάζετε για την Κυριακή;

Σάββας: Σχετικά με το setlist μας, έχουμε ετοιμάσει κομμάτια παλιά, όσο και καινούρια, καθώς και ένα το οποίο θα ακουστεί πρώτη φορά ζωντανά. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να υποσχεθούμε πολλή ενέργεια και, αναμφίβολα, μια δυναμική βραδιά.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Aeon Dust;

Κώστας: Για αρχή, μια περίοδο στην οποία θα κινηθούμε πιο αργά, καθώς ο Σάββας κι εγώ μπαίνουμε στρατό μέσα στο 2015. Έπειτα, στοχεύουμε να βγάλουμε το πρώτο μας full-length μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσω κάποιας δισκογραφικής.

 Πως μπορεί το κοινό να προμηθευτεί τα cd και πως μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα νέα της μπάντας;

Σάββας: Στο Anthem Festival θα μπορεί, όποιος θέλει, να αποκτήσει το EP μας, Up from his dust. Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει να προμηθευτεί είτε το Rise of the Fallen Ones, είτε το EP, μπορεί με ένα προσωπικό μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook να μας ενημερώσει. Στην ίδια σελίδα, μπορεί το κοινό να ενημερωθεί για οποιαδήποτε ενέργειά μας.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Σάββας: Πρώτα ένα μεγάλο ευχαριστώ απ΄ όλους μας, για τον χρόνο που αφιερώσατε σε αυτή την συνέντευξη. Ελπίζουμε να κεντρίσει το ενδιαφέρον σας η μουσική μας και αν όχι, τότε να συνεχίσετε να ακούτε καλή μουσική. Ο κόσμος χρειάζεται ποιοτικά ακούσματα, αλλά και ποιοτικούς ακροατές.

Σας ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου για το χρόνο σας.

Εμείς ευχαριστούμε.