Συνέντευξη “Simplefast (2016)”

14632549_10202180708316743_1165924119_oΛίγο πριν την μεγάλη underground διοργάνωση του Rainfest, οι Simplefast ανοίγουν τα χαρτιά τους στο anthem.gr.

Πόσα έχουν αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια που έχουμε να τα πούμε; Ποιοι είναι σήμερα οι Simplefast;

Καλησπέρα! Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά όχι σε μέλη. Είμαστε με σταθερό line-up που αποτελείται από τον Φίλιππο Ρούσσο στα φωνητικά, τον Έκτορα Σταύρακα και το Νίκο Μαντά στις κιθάρες, το Νικόλα Τζαναβάρα στο μπάσο και το Στράτο Μηδέλια στα ντραμς.

Είστε ένα από τα πιο ενεργά σχήματα της underground σκηνής και συμμετέχετε διαρκώς σε φεστιβάλ και συναυλίες. Ποια η εμπειρία σας από τις συμμετοχές αυτές; Τι κρατάτε και τι αφήνετε πίσω;

Η αλήθεια είναι ότι το κυνηγάμε πολύ για να συμμετέχουμε σε μεγάλα φεστιβάλ και συναυλίες με ωραία συγκροτήματα και ευτυχώς είμαστε ευλογημένοι μέσα από τις εμφανίσεις μας να γνωρίζουμε και πολλούς σημαντικούς και καλούς μουσικούς. Τα κρατάμε όλα. Ακόμα και εμπειρίες που δεν πήγαν όπως θα θέλαμε τις κρατάμε για να βελτιωθούμε στο μέλλον.

Πριν από λίγο καιρό πληροφορηθήκαμε πως θα συμμετάσχετε στο Rainfest. Τι να περιμένουμε από την επερχόμενη εμφάνισή σας;

Να περιμένετε μια εκρηκτική εμφάνιση. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητές μας.

14632560_10202180709436771_645942387_o

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το EP σας Cursed. Πείτε μας δύο λόγια για το πρόσφατο αυτό εγχείρημά σας.

Αυτό το cd έχει αγαπηθεί πολύ περισσότερο από ότι περιμέναμε από το κόσμο και ευτυχώς χάρη στην AMAdea Records ξανακυκλοφορήσαμε το Μάιο αυτή τη φορά και επίσημα το Cursed και αυτή τη φορά σε όλες τις χώρες του κόσμου. Αυτό το cd μας άνοιξε πολλούς δρόμους κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα και έχει προετοιμάσει για τα καλά το έδαφος για τον “διάδοχο”.

Πώς εξελίσσεται η συνεργασία σας με την Amadea Records;

Όλα πάνε μια χαρά. Έχουμε μια ομάδα ατόμων που μας συμβουλεύουν για το πως να προωθήσουμε το cd, καθώς μας βοηθούν και στο πλάνο για το επόμενο άλμπουμ μας.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσατε στο facebook πως σύντομα έρχεται νέα μουσική; Τι  μας ετοιμάζεται; Είναι κάποιο full-length album στα σκαριά;

Είναι σχεδόν έτοιμα όλα. Σε λίγες βδομάδες θα μπούμε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις και αν όλα πάνε καλά αρχές του 2017 θα κυκλοφορήσει το full length άλμπουμ μας. Πάντως πλησιάζει και είναι πολύ δυνατό το αποτέλεσμα.

Σήμερα ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο μουσικό σας κάλεσμα;

Είμαστε αν θες από τις τυχερές μπάντες. Ο κόσμος μας ακολουθεί σε όλα τα λαιβ μας και αυτό μας δίνει πολύ δύναμη και στις συναυλίες. Ακόμα και στη Πάτρα που παίξαμε πρώτη φορά φέτος, παίξαμε σε γεμάτο χώρο και υπήρχαν άτομα από το κοινό που τραγούδαγαν τα κομμάτια μας. Είναι λίγο τρελό για μια νέα ουσιαστικά μπάντα.

14642964_10202180710556799_2080865815_n

Ποια είναι η άποψη σας για την ελληνική underground σκηνή; Υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των συγκροτημάτων;

Σίγουρα υπάρχει. Αλλά όχι όλα τα συγκροτήματα μεταξύ τους. Δυστυχώς υπάρχουν άτομα που το βλέπουν σαν ένα διαγωνισμό και ενδιαφέρονται περισσότερο για το πως να βγάλουν τα μάτια του διπλανού παρά να φτιάξουν μουσική. Ωστόσο υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες και καλλιτέχνες που είναι ευτυχία να παίζεις μαζί τους και να μιλάτε.

Πώς μπορούν οι αναγνώστες να ενημερώνονται σχετικά με τα νέα του συγκροτήματός σας;

Μπορούν μέσω τις ιστοσελίδας μας www.simplefast-official.com αλλά και από Facebook,Twitter, Youtube, Instagram, Spotify…Όπου θέλει ο καθένας μπορεί να μας βρει. Έχουμε παντού σελίδες που τις ενημερώνουμε συνεχώς.

Τι άλλο επιφυλάσσει το μέλλον για τους Simplefast;

Όπως είπαμε σε λίγο καιρό έρχεται το νέο άλμπουμ αλλά θα συνοδευτεί και από το απαραίτητο tour και με κάποιες σπουδαίες συναυλίες με μερικά από τα μεγαλύτερα σχήματα στην Ελλάδα!

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Να στηρίζετε την Ελληνική σκηνή, σας έχει ανάγκη. Στο χώρο υπάρχει πολύ ταλέντο που αξίζει τη προσοχή και τη στήριξή σας.