Πας σαν ένας απλός άνθρωπος να χαζέψεις, τρώγοντας το πρωινό σου, τι συμβαίνει στον κόσμο και πέφτεις πάνω στο #RIPTwitter. Εντάξει στην Ελλάδα τρεντάρει στο Twitter και το εκάστοτε σκάνδαλο του μήνα, κράξιμο για την ΚατΚαιν (χώστε κι άλλο), κράξιμο (ή αποθέωση) μια φορά την βδομάδα για το Νετφλιξικό πια Maestro κι άλλα τέτοια ωραία.
Ο Elon μάς κλείνει το Twitter
Χαμός σού λέει εκεί στο Αμέρικα με ειδήσεις που προκύπτουν ότι χαιρετάμε την αγαπημένη μας πλατφόρμα με το μπλε πουλί. Πανικός στους χρήστες, αμέσως τρεντάρει το Mastodon και το Tumblr. Ψυχραιμία διακρίνει πάντα το ανθρώπινο είδος. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο κάτοχος του Twitter, ο Elon Musk, ξεχνάει ποια είναι η θέση του και φτιάχνει memes για την κατάσταση. Θα μου πεις τόσο του κόβει, αυτά θα κάνει.
Κι επειδή κανείς δεν θέλει να γυρίσει στο Facebook, να διαβάζει καλημέρες απ’όλα τα σόγια, είμαστε εδώ ώστε να προτείνουμε πραγματικές λύσεις στο ζήτημα.
- Αρχικά μακριά από Instagram. Ή αν η ανάγκη σάς ωθήσει εκεί, μπλοκ όποιον ξεκινήσει και σας στέλνει ηχητικά. Αν είστε εσείς το άτομο που στέλνει ηχητικά μηνύματα, κρίμα…
- hi5, παλιά καλή εγγυημένη λύση. Φτιάχνεις το προφίλ σου, λες αυτά που θες να πεις για σένα, στέλνεις και κανένα αίτημα φιλίας στο τσακίρ κέφι. Απλά πραγματάκια φίλες και φίλοι.
- Tumblr παιδιά. Ας μην γελιόμαστε. Αν το κύριο social σου είναι το Twitter, τότε το πιο κοντινό είναι αυτό. Λίγο blog, λίγο memes, περνάει ωραία η ώρα. Να θυμηθούμε και τα νιάτα μας.
Πέρα από την πλάκα, δύσκολα θα κλείσει το social media της καρδιάς μας. Τουλάχιστον για την ώρα. Αλλά κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ζήσουμε. Έτσι συμβαίνει χρόνια τώρα με αρκετές πλατφόρμες που υπήρξαν δημοφιλείς και μεταπηδήσαμε στην επόμενη. Βέβαια το Twitter είναι ένα πιο σοβαρό κομμάτι της ιστορίας και της λειτουργίας του ίντερνετ, οπότε αν γίνει το κακό και κλείσει τότε πάμε σε άγνωστα νερά να κολυμπήσουμε.
Κατάρ, πιάσε μια μπύρα!
Προς έκπληξη όλου του κόσμου, ίσως και όχι, έρχονται ενδιαφέρουσες ειδήσεις από τον κόσμο του δημοκρατικού κρατιδίου του Κατάρ. Θα ακούσουμε πολλά ακόμα όσο περνάτε και οι μέρες λογικά. Μία σοβαρή είδηση ήταν η “επίθεση” που δέχθηκε δημοσιογράφος της Δανίας από ανθρώπους ασφαλείας γιατί έκανε ρεπορτάζ σε δημόσιο χώρο. Μέχρι και ότι θα του σπάσουν την κάμερα άκουσε ο άνθρωπος. Μετά τρέχανε να το μαζέψουν οι διοργανωτές και να ζητάνε συγγνώμη. Μέχρι το επόμενο περιστατικό.
Αντίστοιχα, οι 7 ομάδες που ήθελα να φορέσουν το περιβραχιόνιο με το One Love, πήραν μήνυμα λατρείας από την FIFA να μην το κάνουν αλλιώς οι αρχηγοί τους θα δεχτούν κίτρινη κάρτα. Τελικά πέρασε το δικό της. Τουλάχιστον οι Γερμανοί φωτογραφήθηκαν κλείνοντας το στόμα τους. Κάτι ήταν κι αυτό.
Το πιο αστείο περιστατικό όταν το βλέπεις απ’έξω, είναι η απόφαση του Κατάρ λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ να απαγορεύσει την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα. Η FIFA φυσικά και δεν έκανε κάτι γι’αυτό. Απλά ανακοίνωσε την απόφαση. Όμως, πως νιώθεις όταν είσαι η Budweiser, έχεις δώσει 75 εκατομμύρια να είσαι η βασική μπύρα της διοργάνωσης και τελικά 2 μέρες πριν τρως άκυρο; Κάπως έτσι μάλλον κι ας κατέβηκε μετά από λίγο.
Αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς ε ρε μηνύσεις που θα πέσουν!
Πάντως, επειδή γίνεται αρκετή κουβέντα για το τι γίνεται σε αυτή την χώρα, πως πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο, πόσους θανάτους εργαζομένων/σκλάβων είχαμε, τι αντιμετώπιση έχουν οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι κλπ, ας πω δύο λέξεις μιας κι έχω το βήμα. Πρώτον και κύριον, ό,τι και να λέμε είναι λίγο αργά. Για να μην παρεξηγηθώ, αργά για να αλλάξει κάτι ως προς την διεξαγωγή του τουρνουά. Να μιλάμε για τέτοια θέματα γενικότερα, δεν θα είναι ποτέ αργά. Ξέραμε, λοιπόν, τι είναι αυτή η χώρα πολύ πριν δοθεί εκεί. Οπότε, αφού κάποιοι χαρτογιακάδες το έδωσαν, δεν θα αλλάξει κάτι. Δεύτερον, είναι μια ιστορία που πολύ απλά επαναλαμβάνεται. Έγινε το 1934 στην Ιταλία, το 1978 στην Αργεντινή, ακόμα και το 2018 στην Ρωσία. Έγινε ξέπλυμα καθεστώτων κι εμείς απλά κοιτούσαμε.
Κι ύστερα από τα παραπάνω, φυσικό επακόλουθο είναι το τελευταίο που θέλω να πω για το ζήτημα. Πάντα από τότε σε ανάλογες περιπτώσεις αναδύεται η λέξη μποϊκοτάζ. Πάντα! Όμως, ποια είναι η πραγματική αξία αυτής της λέξης; Θέλω να πω αυτοί που είχαν την δύναμη να κάνουν κάτι, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δηλαδή, σφύριζαν κλέφτηκα όταν ανακοινώθηκε η ανάθεση. Τι περιμένουμε τώρα να γίνει; Όποιος θέλει να μην δει το Μουντιάλ, καλά θα κάνει. Να συνειδητοποιεί ταυτόχρονα βέβαια ότι είναι μια πράξη που κάνει τον εαυτό του να νιώθει καλύτερα. Δεν είναι λύση του προβλήματος. Δεν τους νοιάζει αν θα κάνει μικρότερη τηλεθέαση. Αποδεδειγμένα αυτό. Επίσης, δεν έχει το δικαίωμα όποιος κάνει μποϊκοτάζ, να κουνάει το δάκτυλο σε όποιον δεν θέλει να κάνει. Σε λάθος σημείο δείχνετε. Σόρρυ…
Αγαπητοί Εκουαδορένιοι!
Το Μουντιάλ είναι μέρος της ζωής μας τις τελευταίες μέρες καλώς ή κακώς. Ζούμε σπουδαίες ποδοσφαιρικές στιγμές, όπως η νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής που οδήγησε σε κήρυξη εθνικής αργίας στην αραβική χώρα. Αλλά επειδή στην Ελλαδίτσα τέτοια γεγονότα τα θεωρούμε βαρετά έχουμε να ασχοληθούμε με πιο σοβαρά θέματα. Όπως για παράδειγμα το βατερλό του Ant1 Plus. Δεν θα πω ότι έκλαψα και δεν θα πω ότι δεν το περίμενα. Τι έχει δουλέψει σωστά σε αυτή την χώρα; Μην ξεχνάμε το ιστορικό πλέον Alpha Digital, αλλά φυσικά και την μεγάλη στιγμή που ζήσαμε με την ύπαρξη του ΠΑΟΚ TV. Για τον Ant1 πάντως, μόνος του έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του. Τα είχαμε πει νωρίτερα.
Βλέπεις πρεμιέρα Κατάρ – Εκουαδόρ aka Ισημερινός. Οπότε έχεις τους Καταριανούς και ποιους άλλους; Σύμφωνα με τον τιτανομέγιστο Αλέξη Σπυρόπουλο, αν κατάγεσαι από το Εκουαδόρ είσαι Εκουαδορένιος. Φαντάζεσαι να είναι ο αντίστοιχος Μικρούτσικος να παρουσιάζει το Big Brother Ecuador Edition και να ξεκινάει το live με ΕΚΟΥΑΔΟΡΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΟΥΑΔΟΡΕΝΙΟΙ ΜΟΥ!!! ΚΟΖΜΕ ΜΟΥΥΥ!!!! Άκουσα βέβαια στο σπίτι μια εναλλακτική που κοντράρει άσχημα. Οι Εκουαδόροι. Δυνατό. Κι αν πάμε στην εναλλακτική του Ισημερινού για όνομα, έχουμε και τους Ισημερηνιώτες. Θα μπορούσε και Ισημεριανοί. Για όσους απορούν πάντως, το σωστό είναι Εκουαδοριανοί.
Περίεργοι Ιάπωνες από μια άλλη διάσταση.
Πάμε στην περίεργη χώρα που λέγεται Ιαπωνία. Έχουμε που λέτε το κλασικό σκηνικό που πάντα κάνει εντύπωση με Ιάπωνες φιλάθλους να καθαρίζουν τις κερκίδες φεύγοντας από το γήπεδο, ενώ παράλληλα οι ποδοσφαιριστές της χώρας αφήνουν πεντακάθαρα τα αποδυτήρια. Μεγάλο γεγονός φυσικά ήταν η νίκη-ανατροπή επί των Γερμανών. Σε όλα τα ελληνικά sites εμφανίστηκαν προφανώς όλα τα κλισέ όπως μεγάλη εμφάνιση των Μπλε Σαμουράι, ή χαρακίρι οι Γερμανοί. Που τα σκέφτηκαν τα σαΐνια απορώ. Καλά στις ειδήσεις του ANT1 δεν ντράπηκαν καθόλου και τα έβαλαν μαζί και τα δύο. Στο πια ενδιαφέροντα, φήμες λένε ότι ο προπονητής των Ιαπώνων, τους έβαλε την τελευταία ταινία του One Piece πριν το ματς για να πάρουν έμπνευση, ενώ οι εμφανίσεις των παικτών έγιναν σε συνεργασία με τον mangaka του Blue Lock. Το Blue Lock, για όποιον δεν το ξέρει, είναι ένα δημοφιλές manga με θέμα το ποδόσφαιρο όπου η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας ψάχνει να βρει τον καλύτερο επιθετικό που θα στείλουν στο Μουντιάλ. Λίγο προφητικό, λίγο λέμε τον καημό μας.
Από την άλλη μεριά, μεγάλη αγάπη στο Twitter υπήρξε για την ομάδα της Νότιας Κορέας. Είχαμε και την μεγάλη παικτάρα Son Heung-min να μας χαρίζει ίσως το καλύτερο meme template μέχρι τώρα. Οπότε, εμπνεύσεως επιτρέποντος, δεν μπορούσαν να μην δημιουργηθούν μερικά memes.
Σε περίπτωση που το ξεχάσατε παιδάκια, αυτή την Παρασκευή έχουμε Black Friday.
Ταυτόχρονα, πάντα θα έχουν σημασία τα αποτελέσματα του τουρνουά.
Γράψτε στερεοτυπικό τίτλο για ηθοποιό φωνής που έφυγε από την ζωή
Ήταν τελευταία μέρα του Οκτωβρίου, που στον συγκεκριμένο χώρο της δικής μας χώρας είχαμε μία απώλεια. Εκείνη του Ηλία Ζερβού (ένα ωραίο άρθρο γι’αυτό το γεγονός θα βρείτε εδώ). Ήταν 10 Νοεμβρίου όπου χάσαμε τον Kevin Conroy. Για μένα τουλάχιστον, τον καλύτερο Batman που είχαμε ποτέ. Παρέα με τον καλύτερο Joker που είχαμε, εκείνον του Mark Hamill, μας χάρισαν μεγάλες στιγμές είτε μέσω animation, είτε μέσω των video games. Εντάξει, ο Conroy έκανε και ένα guest στο Batgirl ως live action Batman. Με λίγα λόγια, όπου και να γυρίσεις να κοιτάξεις, θα τον βρεις. Είναι η φωνή που πάντα ταύτιζα και θα ταυτίζω με τον Σκοτεινό Ιππότη, όταν διαβάζω κάποιο κόμικ και δύσκολα θα φύγει λόγω της τεράστιας παρουσίας του.
Επειδή, όμως, με τρώνε πράγματα που ακούω από δω κι από κει ας σχολιάσω κάτι. Με τον θάνατο του Conroy ήταν φυσικό παγκοσμίως να γίνει ένας χαμός. Πλημμύρισε το Twitter από αναμνήσεις του κόσμου, είτε λόγω του Batman The Animated Series, είτε από εκθέσεις που τον συνάντησαν από κοντά. Μια βόλτα στα σόσιαλ εκείνη την μέρα και δεν γινόταν να μην συγκινηθείς. Μια ιστορία που προτείνω να ακούσετε οπωσδήποτε είναι αυτή από τους Δίδυμους Πύργους. Αυτά είναι τα όμορφα. Αλλά κοίτα να δεις που κάποιοι, ώστε να είναι μέσα στο trend, πετάνε τις μπαρουφίτσες τους. Να είσαι στην Ελλάδα, να λες ότι μεγάλωσες με την σειρά του Batman (οκ μέχρι εδώ) και ότι σε μεγάλωσε η φωνή του Conroy. ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ; Αφού μεταγλωττισμένο το έβλεπες. Δηλαδή κάπου κάπου να σκεφτόμαστε λίγο πριν μιλάμε…
Κλείνοντας μουσικά…
Για το κλείσιμο, θα επιστρέψουμε σε μουντιαλικά μονοπάτια. Λίγο πιο μουσικά αυτή την φορά. Ναι θα μπορούσα να βάλω το La Copa de la Vida αλλά…
Πρώτα θα πάμε λίγο ελληνικά…
κι επειδή είμαστε Σακιρικοί, μήνυμα στήριξης στην Κολομβιανή τραγουδίστρια!!
Αυτά τα ολίγα μέχρι την επόμενη φορά. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει Twitter μέχρι τότε!