The Movie Corner: Black Panther: Wakanda Forever

blackpantherwakandaforever_lob_mas_mob_03

Κυκλοφόρησε το Black Panther: Wakanda Forever στις αρχές Νοέμβρη, ωστόσο ο προγραμματισμός που έχουμε κάνει σε άλλα άρθρα της επικαιρότητας το φέρνει κοντά σας στα τέλη αυτού του μήνα. Αν και δεν προβλέπεται εξίσου ενθουσιώδης Δεκέμβρης με παλιότερα, αναμένουμε τις ταινίες που θα έρθουν από το 2023 με μεγάλη αγωνία!

Στέφανος

blackpantherwakanda0001

Στην μετά Chadwick Boseman εποχή και στο τέλος της μαρτυρικής 4ης φάσης του MCU, ο Ryan Coogler χάρισε ένα sequel φόρο τιμής στον φίλο του. Από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας, ο βασιλιάς T’Challa είναι κει. Η Marvel κατάφερε στην συγκεκριμένη ταινία να δώσει το καλύτερο της δημιούργημα μετά από αρκετά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για μια ταινία που στέκεται μόνη της, χωρίς την ανάγκη ενός continuity. Εισήγαγε τους χαρακτήρες που επιθυμούσε, όλοι με την δική τους ιστορία και για όλα τα γούστα.

Ο Namor μάλιστα είναι από τις λίγες φορές που νιώθεις ότι ο “κακός” της υπόθεσης είναι όντως απειλή για τους ήρωές μας. Υποκριτικά, όμως, δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στο επικό κουβάλημα της Angela Bassett. Η Βασιλομήτωρ μας άφησε για λίγο τον ρόλο της Athena από το 9-1-1 για να μας καθηλώσει ακόμα μια φορά. Ένα παραπονάκι που έχω για την σκηνοθεσία είναι ότι σε κάποιες στιγμές το slow motion ήταν αχρείαστο και προσπαθώντας να αποφύγω περαιτέρω spoilers (αφορά και το mid credit scene) η διαχείριση του T’Challa σεναριακά είναι τρομερά προβλεπόμενη στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.

blackpantherwakanda0002

Άλλωστε ήμουν υπέρ του recast του χαρακτήρα, αλλά αυτός δεν είναι σημαντικός λόγος για να το δω ως αρνητικό στην ταινία. Απλά το καταθέτω. Αν πιστεύετε ότι δεν θα κλάψετε, τότε τρέξτε να το δείτε. Αξίζει και δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο MCU στο μέλλον.

Νικόλας

blackpantherwakanda0005

Το συγκεκριμένο sequel είναι για μένα ένα από τα πιο δύσκολα, αν όχι το δυσκολότερο που έπρεπε να βγάλει η Marvel. Όχι μόνο έχασε έναν ηθοποιό που ενσάρκωνε έναν χαρακτήρα στον οποίο βάσιζε το μέλλον της, αλλά γενικότερα ο αιφνίδιος θάνατος του Chadwick Boseman επηρέασε όλη τη βιομηχανία. Χωρίς recasting, αλλά κοιτώντας την πραγματικότητα κατά πρόσωπο, ο Ryan Coogler παραδίδει ένα πραγματικά πάρα πολύ καλό sequel.

Η ταινία χειρίζεται τον θάνατο του Black Panther με σπουδαίο τρόπο και ταυτόχρονα τιμάει το legacy του, ενώ παραδίδει τα σκήπτρα στην Shuri. Η Angela Bassett παραδίδει μαθήματα υποκριτικής ως Ramonda, ενώ η εισαγωγή του Namor ως κακού είναι πραγματικά ενθουσιώδης και πιστεύω ότι η Marvel πρέπει να επενδύσει πολύ στον χαρακτήρα αυτόν.

blackpantherwakanda0006

Μου άρεσε πάρα πολύ που είδαμε το origin story του και απολαύσαμε και την καλή αλλά και την κακή πλευρά του, καθώς και το ότι δήλωσε ότι είναι μεταλλαγμένος, δίνοντας μας τα πρώτα ψήγματα από τον κόσμο των X-Men στο MCU. Γενικά η κόντρα Namor με τη Wakanda μπορώ να πω ότι χτίστηκε με πολύ ωραίο τρόπο.

Επίσης πρέπει να πω ότι λάτρεψα την Ironheart και την εμφάνιση της, περιμένω κάτι πολύ καλό από εκείνη μελλοντικά. Τα visuals είναι εξαιρετικά και οι σκηνές δράσης ήταν στο γνωστό, εξαιρετικό επίπεδο του MCU. Μόνο μου παράπονο είναι ότι πολλές σκηνές τη νύχτα δεν έκαναν διακριτή τη δράση και τι συνέβαινε στο προσκήνιο, καθώς και ότι μου φάνηκε αρκετά μεγάλη σε διάρκεια.

blackpantherwakanda0007

Είχε καλύτερη ροή μεν, αλλά ανά σημεία έκανε κοιλίτσα. Κατά τ’ άλλα μιλάμε για την ίσως καλύτερη ταινία της Phase 4 του MCU μετά το Spider-Man και την καλύτερη φετινή της Marvel. Σε σχέση με το πρώτο θα το έβαζα λίγο πιο κάτω, αλλά ναι γενικά αν σας άρεσε το Black Panther τότε αξίζει να δείτε κι αυτό.