The Book Corner: Το Πορτρέτο ενός Γάμου

9786180148749

Το Πορτρέτο ενός Γάμου της Μάγκι Ο’ Φάρελ μας ταξιδεύει στην Ιταλία του 1561, όπου η Λουκρητία της Φλωρεντίας, πλέον Δούκισσα της Φεράρας, ταξιδεύει με τον σύζυγο της για ένα απομακρυσμένο εξοχικό στην ιταλική ύπαιθρο. Το πρόβλημα είναι ένα. Ο άντρας της σκοπεύει να την σκοτώσει.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα μυστηρίου, εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα.

Μέσω δυο παράλληλων αφηγήσεων, μια στο παρελθόν και μια στο παρόν, μαθαίνουμε για τη ιστορία της Λουκρητίας, από την ανατροφή της στο φλωρεντιανό παλάτσο μέχρι το πως κατέληξε να κινδυνεύει η ζωή της ως Δούκισσα της αυλής της Φεράρα.

5FB39220-9684-49D1-9409-187A5D41C1B2

Με μετάφραση από τον Αύγουστο Κορτώ, το βιβλίο καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη με μόνο λίγες σελίδες. Είναι περιγραφικό χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη, κυλάει γρήγορα με αποτέλεσμα να έχεις διαβάσει τις 438 σελίδες του εντός λίγων ωρών.

Η βαθμολογία μου: 5/5 αστέρια.

Τα βιβλία μυστηρίου δεν είναι ένα είδος που συνηθίζω να διαβάζω, αλλά αυτό με τράβηξε όσο κανένα άλλο. Δεν ήταν βαρετό, ούτε τραβούσε την πλοκή παραπάνω από όσο χρειαζόταν. Το τέλος ήταν από τα καλύτερα κομμάτια του, αν και κάπως υπερβολικά ”αισιόδοξο” για την τότε εποχή (δεν θα μπω σε spoilers). Σίγουρα θα επιδιώξω να διαβάσω και τον ”Αμνετ”.