The Book Corner: Ο Λανφέστ του Τρόυ 4 – Ο Ιππότης της Έκμουλ

LANFEUST_0004

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος για τον πρώτο κύκλο του Λανφέστ, την τρομερή σειρά κόμικ που εκδίδει η Λέσχη Φίλων Κόμικς κυκλοφόρησε πριν κάποιους μήνες και όπως πάντα το anthem.gr καλύπτει με αναλυτική κριτική κάθε νέο άλμπουμ!

Που είχαμε μείνει στην ιστορία

_0001.jpg.4699ae0dd51aa631e4307a22f1d71a1f

Η παρέα μας έχει ουσιαστικά φύγει από το Χρυσογάλανο Κάστρο και κατευθύνεται προς το μεγάλο τουρνουά του Κουλχεϊγκ όπου συγκεντρώνονται όλοι οι βαρόνοι και ιππότες και μονομαχούν. Στόχος τους να προλάβουν να πάρουν το σπαθί του Χρυσογάλανου πριν τον Θάνο, ο οποίος όμως λόγω της πιο γρήγορης μεταφοράς του διαθέτει σαφές προβάδισμα. Επίσης ο Νικολίδης ξέρει περισσότερα σχετικά με τη δύναμη του Μαγοχάμοθ και το πως μπορεί να την εκμεταλλευτεί ο Λανφέστ.

Ο πρώτος κύκλος κλείνει με ένα επικό φινάλε

_0002.jpg.dadb11b539915af3d930c70084da0d78

Από που μπορείς να αρχίσεις και που να τελειώσεις όταν μιλάς για τα άλμπουμ του Λανφέστ; Είχα στο νου μου ότι θα έχουμε μια επική τελική μάχη, αλλά αυτό ήταν απίστευτο. Αρχικά όπως συνηθίζει στα άλμπουμ του, ο Arleston σπάει την ιστορία σε δύο διακριτά κομμάτια και εδώ το ένα είναι η μεταφορά των Λανφέστ, Σίξι, Σιάν, Χέμπους και Νικολίδη προς το Κουλχεϊγκ με μια μεγάλη βάρκα, στην οποία όμως θα περάσουν πολλές περιπέτειες καθώς ένας ευγενής επιχειρεί να πάρει για γυναίκα του τη Σιάν με τον Λανφέστ να σταματάει την απόπειρα σε μια σεκάνς με μπόλικη δράση και πολύ δυνατές μάχες.

Το δεύτερο μέρος και φινάλε του πρώτου κύκλου διαδραματίζεται στο περίφημο τουρνουά όπου επιτέλους βλέπουμε μαζί Λανφέστ, Θάνος και Χρυσογάλανο. Αρχικά ο Θάνος έχει πάρει τη θέση άλλου ευγενή στην προσπάθεια του να βρει τον Χρυσογάλανο και εν τέλει τον βρίσκει σχεδόν ταυτόχρονα με την παρέα του Λανφέστ. Εκεί έχουμε μια εντυπωσιακή μάχη και (επίσης επιτέλους) βλέπουμε τον Χέμπους να γυρίζει ξανά στην κανονική του, μη φιλική κατάσταση και να προσπαθεί να βλάψει τους ήρωές μας.

_0003.jpg.2e04265aa65a9955c008186abeb37319

Η κορύφωση έρχεται στην τελική μάχη στο τουρνουά όπου μιμούμενοι άλλους ευγενείς, οι Λανφέστ και Θάνος επιχειρούν να μάθουν μαζί τους το μαγικό σπαθί και τελικά έχουμε μια εντυπωσιακή τελευταία σκηνή με αρκετά πιο overpowered δυνάμεις εξαιτίας και της υπερφυσικής δύναμης που έχει το σπαθί και για τους δύο. Εδώ πρέπει να πω ότι ήταν το μόνο στοιχείο που δε μου άρεσε κάπως στη σειρά ως τώρα, γιατί θεωρώ ότι ο Λανφέστ έπρεπε να κερδίσει πιο εμφατικά και πιο αποφασιστικά την τελική μάχη. Ενδέχεται αυτό παρακάτω να αλλάζει και εγώ προσωπικά να λανθάνω, αλλά περίμενα ένα πιο καθοριστικό φινάλε για τον πρωταγωνιστή μας.

Αυτό το άλμπουμ περιέχει μια αναμενόμενη κορύφωση που οι Arleston και Tarquin έχτιζαν υπομονετικά στα τρία προηγούμενα. Πολλά ερωτήματα σχετικά με τις ιδιότητες της δύναμης του Μαγοχάμοθ λύνονται, οι χαρακτήρες εξελίσσονται, οι μάχες είναι υπερβολικά πολλές και δε μας χαλάει καθόλου και γενικά αποτελεί κλασικό επικό τελευταίο κεφάλαιο μιας ιστορίας που ξέρεις ότι θα σου αφήσει και υποσχέσεις για τη συνέχεια. Και αυτό επιτυγχάνεται με το Λανφέστ 4 που σηματοδοτεί το τέλος της πρώτης περιόδου του Λανφέστ και την εισαγωγή του σε κάτι καινούριο με έναν πρωταγωνιστή εμφανώς πιο ώριμο και αλλαγμένο σε σχέση με την αρχή της ιστορίας.

Επιστροφή στην ύπαιθρο και τη θάλασσα, αλλά ακόμα καλύτερα

_0004.jpg.384b57f415bf493aeec9ed580e8bba01

Ο Tarquin σχεδίασε ύπαιθρο και λαγκάδια στο πρώτο άλμπουμ, την πόλη στο δεύτερο και στο τρίτο πήγε προς το να ζωγραφίζει κάστρα σε ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο. Εδώ το ξαναγυρίζουμε στην ύπαιθρο αλλά και τη θάλασσα με πολύ ωραίο σχέδιο, εμπλουτισμένο από στοιχεία του φανταστικού, αλλά κυρίως έμφαση στη δράση. Ο Λανφέστ μάχεται με σπαθί, σε κονταρομαχία, έναντι πολλών στρατιωτών, ένας εναντίον ενός με τον Θάνος, ακόμα και μάχη εναντίον του Χέμπους έχουμε και πάντα ο Tarquin σου κρατάει το ενδιαφέρον με το σενάριο να ανακατεύεται με ενδιαφέροντα τρόπο και ενίοτε αστείο. Η χημεία των δύο δημιουργών είναι πλέον προφανής.

Τελική σύνοψη

_0005.jpg.d77d18f63d590c370f99a748ded61d93

Έχω βαρεθεί να λέω πόσο άψογη είναι η έκδοση, οπότε ναι προφανώς αξίζει μόνο και μόνο για αυτήν αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω είναι ευκαιρία για όποιον θέλει να πάρει τα Λανφέστ να διαβάσει και τα τέσσερα άλμπουμ μονοκοπανιά ή έστω να πιάνει αργά και σταθερά το κάθε ένα εξ αυτών. Οπότε ναι, πολύ ενθουσιασμένος για τη νέα αρχή και περιμένω να δω που θα πάει η ιστορία μετά το εντυπωσιακό φινάλε.