The Unstable Show: Συνοψίζοντας τη χρονιά…

Unstable Show

Σαν χθες με θυμάμαι το Δεκέμβρη του 2021. Καθόμουν βράδυ μετά τις 3, με αρκετό αλκοόλ και έγραφα. Βρισκόμουν σε μια από τις χειρότερες φάσεις της ζωής μου. Πεισμωμένος για κάτι καλύτερο μελλοντικά. Αλλά σε χάλια κατάσταση. Δεν ήξερα τι θα αλλάξει μέσα στο 2022 και τώρα τελειώνει το 2023. Αυτά τα Unstable Show είναι τα πιο προσωπικά, τα πιο ωμά. Δεν τα διαβάζω ποτέ πριν να τελειώσει η επόμενη χρονιά.

Κάθισα και διάβασα τι έγραφα τις προηγούμενες χρονιές. Φακ, πόσα έχουν αλλάξει. Φανταστείτε πλέον δεν χρειάζεται να γράψω πολύ βράδυ ή να πιω για να φτιάξω αυτό το Unstable Show. Είναι σημάδι ότι είμαι καλύτερα. Το 2023 ήταν μια πραγματικά περίεργη χρονιά. Δε θυμάμαι άλλη χρονιά να έφτανα από το ζενίθ στο ναδίρ τόσο γρήγορα.

Ο Ιανουάριος ήταν ένας από τους χειρότερους μήνες που πέρασα στη ζωή μου. Θυμάστε πέρυσι που σας είπα ότι απέβαλα από τη ζωή μου την τοξικότητα και έδιωξα συγκλονιστικά τοξικούς ανθρώπους; Ε αυτοί ήρθαν να ζητήσουν τα ρέστα. Ήρθαν με ψέματα, με ύβρεις, έγραψαν δημόσια πολύ χυδαία πράγματα ή πλησίασαν κόσμο να του πούνε αυτό που ήξεραν καλύτερα. Να του πούνε γεγονότα που ποτέ δεν ίσχυαν. Και για ποιον; Για μένα.

Χαίρομαι που τους ταπείνωσα σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά διαλύθηκα και εγώ. Το τίμημα του να κοιτάς κατά πρόσωπο αυτούς που επιχειρούν να σου καταστρέψουν τη ζωή είναι δύσκολο. Το να πετάς στοιχεία, αποδείξεις και αλήθειες που έχεις σε ανθρώπους που κάποτε αγάπησες είναι ακόμα πιο δύσκολο. Και ακόμα και αν νιώσεις ότι πέτυχες μια μικρή νίκη, θα είναι πύρρειος νίκη. Τέτοιες συγκρούσεις έχουν πάντα κόστος και εγώ έκανα καιρό να συνέλθω.

Φέτος αποφάσισα να τελειώσω κι άλλες σχέσεις με ανθρώπους που πλέον δεν μου πρόσφεραν ή κατάλαβα ότι δε χρειάζεται πλέον να έχουμε σχέσεις. Πολλές φορές σε τραβάει πίσω το να ασχολείσαι και να προσπαθείς να αποκαταστήσεις σχέσεις με άτομα που πλέον είναι αλλού. Ή να προσπαθείς να ενδώσεις σε άτομα που ξέρεις ότι δεν ματσάρετε πλέον, αλλά θέλουν να τα βρείτε. Με τον τρόπο μου, και εγώ έδειξα σε κάποιους ότι δεν χρειάζεται πλέον να είμαστε μαζί.

Για κάποιους κρατάω μια πικρία, γιατί όταν ήταν εκείνοι στο ναδίρ, εγώ άπλωσα το χέρι και τους σήκωσα. Όταν ζήτησα το αντίστοιχο, δεν ήταν εκεί για μένα. Για άλλους δεν κρατάω καμία πικρία. Μόνο αγάπη. Ας βγουν να πουν για μένα τα χειρότερα. Να με βρίζουν, να με ξεφτιλίζουν. Εγώ θα τους έχω στο μυαλό μου μόνο με αγάπη. Έτσι κατάλαβα ότι ωρίμασα. Δεν κράτησα κακίες επειδή μου κρατάνε οι άλλοι. Σημασία έχει εγώ τι νιώθω. Ό,τι και να πουν για μένα, εγώ θα τους έχω στην καρδιά μου.

Αρκετά για όσους έφυγαν. Το 2021 ένιωθα μόνος. Μοναχικός, απελπισμένος, με πολύ λίγους φίλους. Ήταν ευτυχία να ανοιχτώ και να γνωρίσω καινούριο κόσμο. Πλέον εκεί έξω έχω ανθρώπους που η fast paced ζωή και οι διάφορες καταστάσεις μας έδεσαν. Μπορώ να τους αποκαλώ φίλους γιατί είναι δίπλα μου καθημερινά. Όποτε με χρειαστούν, θα ξεσκιστώ να τους βοηθήσω και το ίδιο κάνουν εκείνοι για μένα. Δε θα τους αναφέρω ονομαστικά. Ξέρουν ποιοι είναι και αν το διαβάσουν αυτό, ξέρουν ότι τους αγαπώ και θα είμαι δίπλα τους, γιατί με έβγαλαν από το βούρκο που ήμουν. Και αυτό το τελευταίο δε θα το ξεχάσω ποτέ, γιατί όσα ελαττώματα κι αν έχω, δεν είμαι αχάριστος.

Αυτοί είναι που με έκαναν ξανά χαρούμενο. Μετά από πολλά χρόνια, είναι η πρώτη φορά που νιώθω χαρά. Ευτυχία. Αυτό αντανακλάται προς τα έξω και έτσι οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται πιο ειλικρινείς, πιο εύκολες. Όταν δεν έχεις να κάνεις με έναν δύσκολο και περίεργο τύπο, αλλά με κάποιον πιο συγκαταβατικό. Φέτος λείανα πολύ τις γωνίες μου και άφησα να με πλησιάσουν, άφησα να δουν ποιος είμαι πραγματικά. Και τους ευχαριστώ όσους το έκαναν και ξέρουν ότι θα είμαι δίπλα τους.

Το 2023 με βρήκε με μια σημαντική απόφαση. Αποφάσισα να ξεκινήσω ξανά γυμναστική και να προσέχω την υγεία μου. Πρώτη φορά το πήρα πολύ σοβαρά. Έκανα τρέξιμο τα βράδια του χειμώνα, περπάτησα πολύ, έκανα ασκήσεις και ύστερα από αυτό ξεκίνησα γυμναστήριο εντατικά. Η αλλαγή στο σώμα μου είναι ψιλοτρελή σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς. Έχω ακόμα πολλή δουλειά, αλλά μετά από πάρα πολύ καιρό αισθάνομαι υγεία, αισθάνομαι ξανά γρήγορος και ευκίνητος, κάτι που έχασα τα χρόνια της καραντίνας.

Επιπλέον το 2023 ήταν η χρονιά που άκουσα περισσότερη μουσική από ποτέ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το πόσο up to date είμαι (επιτέλους) με τις νέες κυκλοφορίες αλλά και πόσες δισκογραφίες πρόλαβα να ακούσω. Στόχος μου είναι να ταξινομήσω πολύ τις μουσικές αυτές και πέραν των Six Albums που διαβάζετε εδώ, να σας φτιάξω και τρομερά ενδιαφέρουσες playlists, αποκλειστικά για το Anthem.gr! Ελπίζω να προλάβω να το τρέξω ως project.

Κεφάλαιο Anthems Radio Show. Κάναμε μία γαμάτη χρονιά με τα αδέρφια Γιώργο και Τζανέτο. Απίστευτες ατάκες που έγραψαν, τρελές θεματικές, αναμνήσεις, αφιερώματα, μουσικάρες και όπως πάντα πολύ γέλιο. Η χρονιά μας βρήκε με την αποχώρηση του Γιώργου που γυρίζει μόνιμα στη Μυτιλήνη. Ξέρουμε ότι θα μας στηρίξει και ότι θα είναι πάντα δίπλα μας όπως και εκείνος ξέρει ότι θα είμαστε πάντα εκεί για αυτόν, γιατί έγινε κομμάτι της ζωής μας.

1η εκπομπή 2
Δώσατε όμως και εσείς φέτος ρέστα

Για μένα αυτή ήταν η πιο πετυχημένη σύνθεση στην ιστορία της εκπομπής. Χάρη στη χημεία μας και τις ατάκες μας, απογειώσαμε την ακροαματικότητα μας και φέτος δώσαμε στο κοινό μερικές από τις καλύτερες εκπομπές μας. Δεν το έχω κρύψει ότι θα ήθελα η εκπομπή να πάει σε άλλο επίπεδο. Να χτίσουμε δυνατά σόσιαλ μιντια, να έχουμε μεγαλύτερη παρουσία online, να πάρουμε περισσότερο κοινό.

Η επικείμενη αποχώρηση του Γιώργου μας οδήγησε στο να κάνουμε μισή ακόμα σεζόν για την πάρτη μας. Δεν ξέρω κατά πόσο το Radioalchemy θα συνεχίσει να στηρίζει το όραμα που έχω. Ξέρω ότι στην παρούσα φάση με τον Τζανέτο, έναν από τους καλύτερους μου φίλους, θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την εκπομπή όσο καλύτερα γίνεται και θα θέσουμε νέους στόχους. Θα δοκιμάσουμε διαφορετικά πράγματα απ’ όσα κάναμε ως τώρα. Προσωρινά ξεκουραζόμαστε, γεμίζουμε μπαταρίες και θα επιστρέψουμε ακόμα καλύτεροι.

Τέλος, κάθε χρόνο θέτω τους στόχους μου για το Anthem και βλέπω τι κάναμε όλη τη χρονιά. Το Unstable Show πήγε πάρα πολύ καλά. Οχτώ στους δώδεκα μήνες είχαμε άρθρο, περισσότερο δηλαδή από το ένα ανά διμηνο που είχα βάλει στόχο. Σε θεματικές επίσης το πήγαμε καλύτερα, λιγότερα άρθρα-αφιερώματα σε θανάτους και περισσότερη μουσική. Έτσι, θα συνεχίσουμε παιδιά. Ο στόχος θα είναι οχτώ Unstable Show του χρόνου, όσο πιο διαφορετικά μεταξύ τους, άλλα προσωπικά και άλλα βασισμένα σε ιδέες που έχω. Θέλω να βάλω περισσότερη μουσική στη στήλη. Ήδη σας έχω κάτι για τον Ιανουάριο που το περιμένω πως και πως.

Ο στόχος για το Ranking επετεύχθη! Είπαμε για τέσσερα άρθρα και τόσα γράφτηκαν. Και αυτός θα είναι και του χρόνου να ξέρετε. Λίγο περιεχόμενο, αλλά καλό. Στο Six Songs όχι απλά πετύχαμε το στόχο, τον διαλύσαμε. Τρία άρθρα έβαλα στόχο και είχαμε οχτώ! Θα μου πεις ότι επικεντρώθηκα πολύ σε δίσκους. Ναι, και αυτό θα γίνει και του χρόνου. Θα βάλουμε στόχο περισσότερα άλμπουμ να παρουσιαστούν και καλή μουσική, ιδίως ελληνική. Θα προσπαθήσω πιο εντατικά βέβαια να βρω και άλλα θέματα γύρω από τραγούδια.

Σε άλλα νέα για το anthem, φέτος ηχογράφησα αρκετά podcasts. Τα Past Forward με τον Αγαμέμνονα Μητροβγένη έχουν ξεκινήσει και τα έχετε αγκαλιάσει, ελπίζω να είμαι guest σε περισσότερα! Ξεκίνησε όμως και το Unstable Show! Το κινηματογραφικό είναι πραγματικά ίσως το πιο ωραίο και άρτιο podcast που έχω ηχογραφήσει. Θέλω λίγο χρόνο για να κάνω μοντάζ σε άλλα δύο επεισόδια που θα ανέβουν αρχές της χρονιάς και μετά έχω μιλήσει ήδη με φίλους για να κάνουμε πολύ ξεχωριστά καινούρια pods. Δε μπορώ να υποσχεθώ τίποτα ακόμα, αλλά κρατήστε αυτό. Το 2024 καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε τουλάχιστον 4 καινούρια Unstable Show podcasts και 2-3 playlists πέραν όλων των άλλων.

Δεν ξέρω τι άλλο θα γίνει στο anthem.gr με άλλους αρθρογράφους, αλλά αυτοί είναι οι δικοί μου στόχοι και πιστεύω θα πάει καλά. Το 2023 ξεκίνησε δύσκολα, αλλά με αφήνει σε μια από τις καλύτερες φάσεις της ζωής μου. Ορεξάτο και κυρίως χαρούμενο. Ελπίζω το επόμενο Unstable Show που θα ανέβει σε 366 να με βρίσκει ακόμα καλύτερο. Κι αν όχι, θα θυμάμαι πάντα αυτά που έγραφα όταν δεν ήμουν χαρούμενος. Δε θα σταματήσω ποτέ να προσπαθώ.

Only with you can I find the way outLeaving all but the spirits behind‘Til that day comes, we could always take shelterAmong all the ferns and the pinesViolently sundered, the tide washes under usCleansing our fears as they close inThere you’ll be waiting on wine-dark horizonsBeneath the white rainbow