Flashback: Sparklight – Hard Road

cover
Album Title: Hard Road EP (EP)
Band Name: Sparklight
Year: 2014
Label:
Genre: Rock

Οι Sparklight είναι ένα νεανικό rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 στη Θεσσαλονίκη.
Έκτοτε τράβηξαν την προσοχή του κοινού τους μέσω επιτυχημένων live εμφανίσεων και πλέον έχουν βγάλει και το πρώτο τους EP.

Στο συγκεκριμένο EP ονόματι “Hard Road” συναντάμε δύο τραγούδια: Το “The Hunt” διάρκειας 2:42 όπου το
συγκρότημα μας κάνει μία εισαγωγή στον ήχο στον οποίο προσανατολίζεται. Στο κομμάτι υπάρχει φανταστική αρμονία μεταξύ των οργάνων, ειδικά μεταξύ μπάσου και ντραμς ενώ από τις κιθάρες ακούμε πιασάρικα riffs και μελωδίες. Τα φωνητικά της μπάντας εξίσου καλά και θεωρώ πως ταιριάζουν γάντι στο ύφος και το είδος της μπάντας. Το τραγούδι μιλάει για το πως η μπάντα “κυνηγάει” το  όνειρο της και πως δεν θα σταματήσει πριν καταφέρει να το “πιάσει”.
Προχωράμε στο δεύτερο κομμάτι του EP με τίτλο “What Do You Want” διάρκειας 3:26. Το τραγούδι ξεκινά εμφανώς πιο χαλαρά από το προηγούμενο, με εισαγωγή στην ακουστική κιθάρα. Ένα love song όπως φαίνεται και από τους στίχους, κυμαίνεται σε χαμηλότερα τέμπο διατηρώντας την δυναμικότητα του “The Hunt”.

Μέσω αυτού του σύντομου EP η μπάντα κάνει μια εισαγωγή στα μονοπάτια που θέλει να ακολουθήσει. Είμαι σίγουρος πως αν συνεχίσει στο ίδιο ύφος και ρυθμό την περιμένουν μεγάλες επιτυχίες. Σίγουρα περιμένουμε νέο υλικό από την μπάντα και γιατί όχι ένα full-length album.

Μπάκας Μιχάλης – Φωνητικά
Σοφιανίδης Πέτρος – Rhythm Guitar
Τραγάκης Δημήτρης – Lead Guitar
Αλέξανδρος Γεωργελής – Drums
Οικονόμου Ιάσονας – Μπάσο