Μουσική Σ. #22: Η ομορφιά του ν’ αγαπάς (και να σ’ αγαπά) το underground!

underground

Το να κάνεις κάτι μόνος σου, θέλει αρχίδια! Τόσο ωμά! Η αυτοοργάνωση, το “τρέξιμο”, το ξενύχτι κι η υπομονή είναι αρετές που πολλοί καλλιτέχνες κατά τη γνώμη μου στερούνται, αν δεν έχουν την υποστήριξη του mainstream κοινού και των media. Για αυτό έχει γεμίσει αυτή η χώρα με βολεμένους τυπάκους ακόμη και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ανθρώπους που τους λούζουν με λουλούδια γιατί τυχαίνει να ικανοποιούν κάτι που γεμίζει τις τσέπες τους, αλλά αδειάζει τις ψυχές τους.

Για αυτό αγαπώ τον undergound καλλιτεχνικό χώρο. Γιατί μιλάμε για ανθρώπους που δε συμβιβάστηκαν και που συνέχισαν να κάνουν αυτό που αγαπάνε, έτσι απλά, επειδή τους γεμίζει! Μάγκες! Μουσικούς που συνεχίζουν εδώ και χρόνια να υποστηρίζουν τη μουσική που αγαπούν, σε αυτή τη μπουζουκοκρατούμενη χώρα! Λογοτέχνες που δεν εγκατέλειψαν την ιστορία τους, επειδή ο ίδιος μαλάκας που έφερε το “50 Αποχρώσεις Του Γκρι” τους είπε πως το δικό τους έργο δεν πουλάει! Artists που συνεχίζουν να χρωματίζουν καμβάδες, όσο κι αν προσπαθούν να τους “επαναφέρουν” στην σκληρή πραγματικότητα! Επαγγελματίες που έδωσαν βήμα σε όλα αυτά τα νέα παιδιά για να ακουστούν, κι ας ξέρουν πως τα περιθώρια κέρδους στον underground χώρο είναι μηδαμινά!

Για αυτό όσες φορές κι αν με κατηγορούν πως “γλείφω” καλλιτέχνες κάθε φορά που παρουσιάζω την ιστορία τους, πλέον θα κλείνω τα αυτιά μου. Ρε φίλε, σιχάθηκα την αρνητικότητα και υποκρισία που μας παρουσιάζει καθημερινά το mainstream, το κοινότυπο! Μιλάω όμορφα για όλους αυτούς γιατί το αξίζουν κι επειδή πραγματικά εκτιμώ κάθε προσπάθειά τους! Κάθε φορά που τα mainstream μέσα τους κλείνουν την πόρτα,  πρέπει είμαστε εδώ για αυτούς! Όλα τα site του χώρου! Ενωμένα!

Δεν επιτρέπεται το ακραίο μέταλ στο ραδιόφωνο, λέει το ΕΣΡ, και καταντήσαμε με 2 ροκ ραδιόφωνα που παίζουν το ίδιο playlist, 30 φορές τη μέρα! Βλέπεις, οι μέσοι φασιστονοικοκυραίοι ενοχλούνται από το αλλιώτικο, γιατί έτσι! Όταν έχουμε τόσες ανεξάρτητες web series και στην tv παίζουν μόνο Τούρκικες και Κυπριακές σαπουνόπερες, τότε ναι ΕΛΛΗΝΑΡΑ τα έχεις κάνει σκατά! Βασικά σόρρυ, τα είχες κάνει σκατά απ’ όταν έβλεπες “Λάμψη” και”Καλημέρα Ζωή”!

Βλέπεις, η μέση σαραντάρα θα σου βρίσει τους Τούρκους και το βράδυ θα δει Εζέλ, προσπαθώντας δήθεν να νικήσει το ρατσισμό με τον οποίο έχουν ποτιστεί γενιές και γενιές Ελλήνων. Βέβαια η προσπάθεια θα πάει χαμένη, γιατί πάλι αύριο το πρωί θα βρίζει στη λαϊκή τους ξένους που κλέβουν τις δουλειές των παιδιών της, ενώ τα παλικάρια και τα κοριτσάκια τους κάθε Παρασκευή ανοίγουν μπουκάλια στο Βέρτη! Σας σιχάθηκα!

Υποστηρίξτε το underground! Υπάρχουν παιδιά-διαμάντια εκεί έξω που “φτύνουν” αίμα καθημερινά για να επιβιώσουν δίχως να αλλοιώσουν το χαρακτήρα τους! Αλήτισσες κι αλήτες που δεν υποτάσσονται! Μαχητές που όσες φορές κι αν τους “πεθαίνουν” γεννιούνται ξανά! Ήρωες για τους οποίους δεν έχει γραφτεί κανείς παιάνας!

Κι αν αγαπήσεις το underground πραγματικά θα σ’ αγαπήσει κι εκείνο! Έχει τόσα πολλά να σου δώσει: illustrations, νουβέλες, τραγούδια, κόμιξ, ποιήματα, θεατρικά, πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα, ιστορίες, συμβουλές κι ατελείωτη αγάπη. Γιατί οι καλλιτέχνες αυτοί που έχουν στερηθεί την αγάπη του mainstream κοινού ξέρουν να εκτιμούν και να σου δίνουν αγάπη μέσα από τα έργα τους! Ανιδιοτελή αγάπη και τον αληθινό τους εαυτό!

Στην υγειά λοιπόν των ελεύθερων, των ασυμβίβαστων, τον επίμονων, των ξεροκέφαλων, των ονειροπόλων! Στην υγειά των καλλιτεχνών και των υποστηρικτών του undergound χώρου!

Υ.Γ. προς τον έναν και συγκερκιμένο τυπάκο: Την επόμενη φορά που θα με κατηγορήσεις γλείφτη και αυλικό επειδή προωθώ κι υποστηρίζω όσα αγαπώ, αναρωτήσου το εξής: Πόσες πληρωμένες διαφημίσεις είδες σ’ αυτό το anthem.gr; Καμία! Καλό πέταμα λουλουδιών στον Παντελίδη φίλε κι άντε το επόμενο να πρωί να παραπονεθείς πάλι σε κάποιο φόρουμ με το φραπέ στο χέρι!