Μουσική Σ. #24: 11+1 λόγοι για να έρθεις στο Anthem Festival!

anthem fest fix

Μία εβδομάδα έχει μείνει μέχρι να γιορτάσουμε στο Death Disco το δεύτερο επεισόδιο του Anthem Festival, για αυτό ετοίμασα αυτό το άρθρο, για να προσπαθήσω να πείσω τους αναποφάσιστους και να πωρώσω παραπάνω εσάς που σκοπεύετε να έρθετε. Επίσης, όπως θα είδατε, η αφίσα είδε μερικές αλλαγές, αφού πλέον οι μπάντες παρουσιάζονται με τη σειρά εμφάνισης, η οποία έχει ως εξής:

-Dismal Chant (occult Death Metal).
-Ascendant Path (melodic Death Metal)
-Deathcrop Valley (Heavy Rock)
-TripNote (melodic hardcore)
-Hearken To Their Agony (metalcore/deathcore)

Το live ξεκινάει στις 8 το απόγευμα, για αυτό μην ξεχάσετε να έρθετε από νωρίς, προκειμένου να απολαύσετε όλες τις μπάντες. Για ποιους λόγους όμως να έρθετε;

1. Το πρόγραμμα έχει για όλους!

Θα ακούσουμε death metal, melodic death, stoner/heavy rock, hardcore και metalcore/deathcore. Στο περσινό μας πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ παρουσιάσαμε blues, σατυρικό ροκ, thrash, symphonic και black metal. Φέτος επιθυμία ήταν να καλύψουμε τα υπόλοιπα είδη με αξιόλογα σχήματα, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε κάθε ακροατή!

2. Είναι το συναυλιακό ντεμπούτο των Dismal Chant!

dismal

Ναι το ακούσατε από εμάς! Οι Dismal Chant μας τιμούν εκκινώντας το συναυλιακό τους πρόγραμμα μαζί μας. Αν δεν τους έχετε ακούσει ως τώρα, προτείνω να κάνετε μία αναζήτηση στο Youtube και να τσεκάρετε το ep τους. Η πρώτη τους δουλειά αγγίζει την τελειότητα κι ανατριχιάζω σκεπτόμενος το τι θα ακολουθήσει!

3.Είναι η επίσημη επιστροφή των Ascendant Path!

12208465_934982069914882_7116442875102344067_n

Στο παρελθόν έχω μοιρασθεί πολλές φορές τη σκηνή με τους melodic death metalers και πάντοτε είχα να λέω τα καλύτερα για τις εμφανίσεις τους. Ύστερα από μία περίοδο αδράνειας λόγω υποχρεώσεων, το αγαπημένο underground συγκρότημα του Αθηναϊκού κοινού επιστρέφει, κι εκτός από αγαπημένα κομμάτια, αναμένεται να μας παρουσιάσει και τη νέα του δουλειά! Feeling intrigued?

4.Οι Deathcrop Valley έχουν αναλάβει το ροκ πρόγραμμα της βραδιάς! AYTO!

deathcrop

Εκεί που έλεγα πως η heavy/stoner rock σκηνή της χώρας μας πάει κατά διαόλου, άκουσα για πρώτη φορά τους Deathcrop Valley και η φλόγα της ελπίδας άρχισε να καίει μέσα μου ξανά! Straight to the point, με δυνατά riffs για ανελέητο headbanging και με τραγούδια γεμάτα νόημα, οι Deathcrop διαφοροποιούνται από τη μάζα και κερδίζουν αμέσως την αγάπη των ακροατών! DESERTED WASTELAND ΡΕΕΕΕ!

5.Θα απολαύσουμε τους αγαπημένους Tripnote!

Tripnoteb

Οι Tripnote είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σχήματα της ελληνικής σκηνής. Έχουν παίξει σε πολλά σημαντικά φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς, παρά τη χιπστερική τους εμφάνιση (<3). Όσοι τους έχουν παρακολουθήσει από κοντά γνωρίζουν για την ενέργεια που βγάζουν on stage και την αγάπη που τους δείχνει το κοινό. Αν και αντιπροσωπεύουν ένα από τα δυσκολότερα είδη (melodic hardcore) για live εμφανίσεις, οι Tripnote έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη κερδίζοντας συνέχεια νέους οπαδούς.

6.Οι Hearken To Their Agony θα κλείσουν με το καλύτερο τρόπο τη βραδιά!

IMG_0669edit

Όπως σας ανέφερα για το stoner, έτσι είχα χάσει και την ελπίδα μου για το ελληνικό metalcore/deathcore, μέχρι να ακούσω τους Hearken To Their Agony. Η παραγωγή των κομματιών τους δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές των ποιοτικότερων σχημάτων του εξωτερικού, ενώ κάθε τραγούδι τους είναι δουλεμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Οι Hearken έχουν αναλάβει τον επίλογο της βραδιάς, παρουσιάζοντας μας ένα δυναμικό πρόγραμμα, με τραγούδια που έχει αγαπήσει μεγάλη μερίδα του underground κοινού της χώρας μας. Για εμένα το μέλλον τους φαντάζει λαμπρό κι ανυπομονώ να τους παρακολουθήσω κι από κοντά.

7.Σχεδόν 4 ώρες μουσικού προγράμματος!

Αν έχεις κουραστεί να πληρώνεις εισιτήρια για να παρακολουθήσεις πρόγραμμα 45 λεπτών, τότε το Anthem Festival είναι για ‘σένα. Κι άσε τους Paradise Lost να λένε πως είμαστε απαιτητικό κοινό, που δεν ικανοποιείται με τίποτα…

8.Φέτος συνδιοργανώνεται με τα Reflections…

Το Anthem Festival φέτος αυτοοργανώνεται μαζί με την επιτυχημένη εκδήλωση του Γιώργου Σαφελά, τα Reflections. Τα Reflections είναι εκδηλώσεις που δίνουν βήμα σε νέους καλλιτέχνες του underground χώρου, οι οποίοι παρουσιάζουν τα έργα τους, βασισμένα σε θεματικές βραδιές. Μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό, το anthem.gr είναι χορηγός των Reflections, ενώ κατά καιρούς μου έχουν δώσει βήμα, όπως έγινε πριν λίγες μέρες, με την παρουσίαση του πρώτου μου βιβλίου. Thanks Reflections!

9….κι επομένως θα υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες του underground χώρου! 

Αν θες να γνωρίσεις μερικούς από τους καλύτερους καλλιτέχνες του underground χώρου, τότε στο Anthem Festival θα σου δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Πρώτος και καλύτερος, ο τραγουδιστής των Deathcrop Valley, Άρης Λάμπος, ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε τη νέα του δουλειά στον χώρο των κόμιξ, Candlelight Thoughts.

10.Έχουμε τους καλύτερους χορηγούς! 

Αν και αρκετοί από τους χορηγούς μας δραστηριοποιούνται σε κοινούς κλάδους, απέδειξαν με ενότητα και συνεργασία πως το μέλλον τους ανήκει! Ευχαριστούμε λοιπόν το FeelA RockA – The Rock Webzine, το Greek Rebels – Extreme Music Webzine, τα Stage Music Studios, τα Soundway Recording & Rehearsal Studios και την εκπομπή του web tv του Star Channel, Underground!

11.Θα κληρώσουμε δώρα στο τέλος της βραδιάς!

Surprise!!!!

11+1.Θα σου δοθεί επιτέλους η ευκαιρία να μου την πεις από κοντά!

Αγαπητέ αναγνώστη, ξέρω ότι με έχεις άχτι που σατιρίζω τη Μποφίλιου, που υποστήριξα τον BD Foxmoor και που συνεχίζω να εκφράζω με ονοματεπώνυμο τις απόψεις μου στο ίντερνετ. Το βλέπω στα σχόλια σου καθημερινά! Έλα λοιπόν να τα πούμε από κοντά και να πιούμε μπύρα για…την Μποφίλιου ρε γαμώτο!!