Underground Metal Classics #2: Master Of Evil [EP] by Mindless Sinner

cover
Album Title: Master of Evil (Album)
Band Name: Mindless Sinner
Year: 1983
Label:
Genre: Heavy Metal

Favourite Song: όλα

Η συνεισφορά της Σουηδίας στο χέβι μέταλ την δεκαετία του ’80 και ιδιαίτερα το ’83 είναι σημαντική. Άλμπουμ όπως τα “Stronger than Evil” (Heavy Load), “Visions of the Past” (Axe Witch), “Metal Attack” (Overdrive) αποτελούν αξιοσημείωτα παραδείγματα σουηδικού ατσαλιού της εποχής εκείνης. Αξιοσημείωτη είναι και η κυκλοφορία του μίνι άλμπουμ Master Of Evil από τους εξίσου χέβι μέταλλερς Mindless Sinner. Τέσσερα κομμάτια αρκούν για να δελεάσουν αυτόν που λατρεύει το παραδοσιακό χέβι μέταλ με έναν ιδιαίτερο σουηδικό αέρα να αποπνέει από κάθε κομμάτι.

Το άλμπουμ ανοίγει δυναμικά με το “Broken Freedom” και το πρώτο εν ακρόαση riff να σου σκάει ένα χαμόγελο από την απλότητα και ταυτόχρονα μελωδικότητα του. Η φωνή του Christer Göransson η οποία είναι αγέραστη στην κυριολεξία ακόμη και σήμερα είναι ένα από τα συστατικά κλειδιά που κρατάνε στην κορυφή αυτό τον δίσκο.

Key Of Fortune” και το ανελέητο headbang συνεχίζεται. Νιώθεις καθώς προχωράει ο δίσκος ότι τα κομμάτια γίνονται ακόμη και καλύτερα αφού το δίδυμο Danneblad και Edman συνεχίζει το riffing massacre που άφησε στο προηγούμενο κομμάτι.”Master Of Evil” και οι τόνοι πέφτουν με το υποτονικό και υπερπιασάρικο riff που σε παίρνει για ακόμη μια φορά τα μυαλά. Ε δεν γίνεται με τέτοιο ξεκίνημα να πάει κάτι λάθος μ’αυτό το κομμάτι αφού καταλήγει σε ένα πολύ όμορφο ρεφραίν.

Τελευταίο κομμάτι του δίσκου και λες από μέσα σου “τι και άλλον υπερκομμάταρο;”.Και όμως,ατμοσφαιρικό ξεκίνημα,σχετικά πιο speedato αυτή τη φορά και με ένα πολύ όμορφο σόλο που σε καθηλώνει. Περί “Screaming for Μercy” ο λόγος και έτσι κλείνει κατά τη γνώμη μου ένα από τα καλύτερα σουηδικά χέβι μέταλ άλμπουμ όλων των εποχών. Αψεγάδιαστος δίσκος με 4 πανέμορφα χεβιμεταλλομελωδικά κομμάτια και με πεντακάθαρη παραγωγή. Μένει στην κορυφή τόσο εντός έδρας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

10/10

Το βίντεο είναι από την επανακυκλοφορία του δίσκου και εκτός από τα κομμάτια που αναλύθηκαν παραπάνω, περιέχει μερικά ακόμη. Η έκδοση του 4-track ep δεν είναι διαθέσιμη.

Support the bands by buying their albums!