Underground Metal Classics #5: Warriors Of The Dead by Cobra

cover
Album Title: Warriors Of The Dead (Album)
Band Name: Cobra
Year: 1985
Label:
Genre: NWOBHM/Heavy Metal

Favourite Song: όλα

Η late πλευρά του NWOBHM έχει δωσει αρκετά καλές κυκλοφορές στο μεταλλικό κοινό (βλέπε Chateaux, Grim Reaper, Tokyo Blade, Blade Runner, Cobra κτλ). Το συγκεκριμένο κίνημα, μουσικά απευθύνεται κυρίως στην καθαρή πλευρά του Heavy Metal παρά στη NWOBHM αισθητική.

Οι Cobra δημιουργήθηκαν και κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους στα τελειώματα αυτού του μουσικού κινήματος αλλα με ιδιαίτερη επιτυχία. Το “Warriors Of The Dead” αποτελεί αξιόλογο παράδειγμα καθαρού Heavy Metal με μπόλικο NWOBHM riffing και σε ελάχιστα σημεία speed metal. Η παραγωγή θα μπορούσε για εκείνη την εποχή να ήταν καλύτερη (1985) αλλά το song writing και τα φωνητικά του Paul Edmonson κάνουν πέρα αυτό το μικρό μειονέκτημα. Δε μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο κομμάτι γιατί όλα είναι ένα κι ένα χωρίς υπερβολή.

Την κυκλοφορία του δίσκου ανέλαβε ένα μικρό label η Criminal Response Records, η οποία είχε μόνο 5 κυκλοφορίες στο roster της μαζί με το “Warriors Of The Dead”. Για μένα είναι από τα καλύτερα late NWOBHM άλμπουμ κι ελπίζω να επανακυκλοφορήσει επίσημα (έχει κυκλοφορήσει ανεπίσημα
σε cd μαζί με το δεύτερο τους άλμπουμ).

9/10

Support the bands by buying their albums!