Flashback: My Inferno – Inhuman (EP)

cover
Album Title: Inhuman (EP)
Band Name: My Inferno
Year: 2017
Label:
Genre: Melodic Hardore

Λίγες μέρες πριν από την παρουσίαση του “Inhuman” στο Blackbird Underground Music Space, είχαμε τη χαρά να το πάρουμε πρώτοι στα χέρια μας και αποφασίσαμε να σας το παρουσιάσουμε.

Τους “My Inferno” τους γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό μέσω της συνέντευξης που μας παραχώρησαν πριν από λίγο καιρό, ενώ τους φιλοξενήσαμε και στο Anthems Radio Show. Το συγκρότημα ανήκει στο χώρο του melodic metalcore και με σωστά σταθερά βήματα δείχνει πως στο μέλλον θα πρωτοστατήσει στα μουσικά δρώμενα της χώρας.

Με την πρώτη ακρόαση του δίσκου, φαίνεται πως η ποιότητα του ήχου είναι εξαιρετική. Άλλωστε οι My Inferno μας είχαν προϊδεάσει για κάτι τέτοιο με την κυκλοφορία του single του ep, Lanius, το οποίο κρίναμε ότι βρίσκεται στα Top 3 Singles της ελληνικής underground σκηνής για το 2016. Το συγκρότημα δεν βιάστηκε να κυκλοφορήσει το δίσκο και για αυτό έχει δοθεί έμφαση στην λεπτομέρεια και τη μεστότητα του ήχου. Η μπάρα λοιπόν έχει ανέβει πολύ ψηλά.

Για εναρκτήριο άσμα του “Inhuman” έχει επιλεγεί το ατμοσφαιρικό “Chapter I: Inception”. Όμορφη εισαγωγή για το δίσκο, που διαρκεί λίγο παραπάνω από ένα λεπτό. Το τραγούδι όμως δίνει εξαιρετική πάσα στο δυνατό “Dying Destiny“, που “μπουκάρει” αμέσως με δυνατές κιθάρες. Όμορφες μελωδίες, με το ρεφρέν αναμφίβολα να ξεχωρίζει.

Το “Trigger Discipline” είναι το δεύτερο single που ακούσαμε πριν από την κυκλοφορία του δίσκου. Aggressive, γρήγορο, εθιστικό και με βάθος φωνητικών. Το “The Fall” δίχως καμία αμφιβολία είναι το καλύτερο δείγμα αγνού metalcore (θεωρώ ότι υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με τα melodic στοιχεία των υπολοίπων τραγουδιών) που μας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η μπάντα. Πρόκειται για ένα από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν στο ep. Δίνοντας του το χρόνο που χρειάζεται, πιστεύω πως οι οπαδοί του σχήματος θα το ανεβάσουν ψηλά.

Τη σκυτάλη παίρνει το “Lanius”, το οποίο είναι το καλύτερο τραγούδι του σχήματος. Εξαιρετικοί στίχοι, ένα ρεφρέν που δε μπορείς να σταματήσεις να τραγουδάς και σωστές εθιστικές μελωδίες. Η ποιότητα του τραγουδιού όμως φανερώνεται και από τον τρόπο που έχει δομηθεί, δίνοντας του τεράστιο replay value.

The man behind the wooden mask is a fallen angel
Trying to convince you all he’s a god

Για επίλογος έχει επιλεχθεί το “Lost Inside a Memory”. Σε αυτό το τραγούδι θεωρώ πως αναδεικνύεται η δυνατή μπασογραμμή και η μελωδικότητα της μουσικής. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παύσεις, που δίνουν την ευκαιρία στο τραγούδι να αναδειχθεί.

Ο δίσκος έχει διάρκεια 22 λεπτών, όσο δηλαδή θα έπρεπε να διαρκεί κάθε ep. Φαίνεται πολύ καλά πως οι My Inferno έχουν δουλέψει με μεράκι και υπομονή, ενώ θεωρώ πως το “Inhuman” είναι μία δυνατή επένδυση του σχήματος για το μέλλον τους. Να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία.