Συνέντευξη “My Inferno”

infb

Αν και σχετικά νέο συγκρότημα, οι My Inferno είναι ένα εξαιρετικό melodic metalcore μουσικό σχήμα. Πρόκειται για μία ομάδα ατόμων που αποτελείται από πολύ καλές μονάδες! Καλλιτέχνες με διαρκή παρουσία στην ελληνική underground σκηνή. Είχα τη χαρά να μιλήσω με τον Frontman της μπάντας, Phil Roussos!

Πες μου δύο λόγια για το συγκρότημα. Πως και γιατί προέκυψε το όνομα και ποιο είναι το σημερινό line-up?

Καταρχάς θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία, είναι τιμή μας που μας καλέσατε καθώς είναι η πρώτη συνέντευξη του συγκροτήματος.

Το 2014 το συγκρότημα ξεκίνησε σαν heavy/melodic metal project από εμένα (Phil Roussos) με το όνομα “Dying Destiny”. Μετά από περίπου 2 χρόνια αλλαγών (μέλη, είδος μουσικής & όνομα) καταλήξαμε στο όνομα “My Inferno” (μαζί με τον Marco Suli και άλλο ένα μέλος που ήταν τότε στο συγκρότημα, τον Billy Sinner). Η βασική ιδέα είναι πως ο κάθε άνθρωπος ζει την δική του “κόλαση” ανεξάρτητα από τις επιλογές που κάνει στην ζωή του.
Πλέον το line-up έχει ως εξής:

Phil Roussos – Lead vocals / Rhythm guitar
Fotene S. Paul – Bass / Backing vocals
Marco Suli – Lead guitar / Backing vocals
Helen “The Beast” Nota – Drums

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές των My Inferno?

Οι βασικές επιρροές του συγκροτήματος είναι οι Trivium, Bullet for my Valentine, Slipknot, Disturbed, Dream Theater & Kamelot.

Ποια είναι η στιχουργική σας θεματολογία; Με ποια θέματα καταπιάνεστε συνήθως;

Συνήθως τα θέματα για τα οποία γράφω/ουμε είναι υπαρξιακού, θρησκευτικού, πολιτικοκοινωνικού & ανθρωπιστικού περιεχομένου. Πιο συγκεκριμένα η θεματολογία στο ”Inhuman” έχει να κάνει με τον εξανθρωπισμό της σύγχρονης κοινωνίας και την πορεία της προς την καταστροφή της.

 

Άκουσα το Lanius από το πρώτο σας ep “Inhuman” και οφείλω να ομολογήσω πως η ποιότητα της παραγωγής και της μουσικής μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Πώς πήγαν οι ηχογραφήσεις του ep και πόσο καιρό διήρκεσαν;

Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου του 2015, τελείωσαν τέλη Ιανουαρίου του 2016 και έγιναν στο στούντιο Human Sushi, του Θέμη Ιωάννου (Ex Trendy Hooliguns/Foray between Ocean). Παρόλο που αργήσαμε να τελειώσουμε τις ηχογραφήσεις, πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο. Αυτή την περίοδο το “Inhuman” βρίσκεται στην φάση του editing/mixing/mastering το οποίο πραγματοποιείται στο στούντιο SoundAddict, του πολύ καλού μου φίλου, Τάκη Κορωναίου (Ex Dying Destiny, Ragenheart).

infb

Όπως σου ανέφερα, το Lanius κέρδισε αμέσως την προσοχή μου. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Lanius;

“Lanius” στα λατινικά σημαίνει “ χασάπης” με την έννοια του δολοφόνου, και είναι εμπνευσμένο από τον ομώνυμο χαρακτήρα του video game “Fallout New Vegas”, ο οποίος κρύβει το πρόσωπό του πίσω από μια μάσκα έτσι ώστε να μην βλέπει κανείς τη δυσμορφία του. Επειδή είναι μεγάλη η ιστορία του, θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες να το ψάξει στο διαδίκτυο.
To τραγούδι αυτό μιλάει για την πολιτικοθρησκευτική διαφθορά και το μέγεθος της επιρροής που ασκείται από άτομα που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας, ένα φαινόμενο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας. Βέβαια ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία στους στίχους του τραγουδιού.

Έμαθα ότι στις 15 Μαΐου θα είναι το συναυλιακό σας ντεμπούτο, καθώς θα εμφανιστείτε στο Crow Club, μαζί με πολλά άλλα αξιόλογα συγκροτήματα της underground σκηνής. Πες μου για το live αυτό. Με ποιες άλλες μπάντες θα μοιραστείτε τη σκηνή;

Θεωρήσαμε πως έφτασε πλέον η ώρα να μας δει ο κόσμος on stage, να ακούσει την μουσική μας, να χτυπηθεί μαζί μας για πρώτη φορά. Έτσι πήρα την απόφαση να διοργανώσω αυτό το live με την βοήθεια των συνεργατών μου από το Karma-in art Design, κάτι που δεν είχα ξανακάνει στο παρελθόν. Στις 15 Μαΐου λοιπόν θα μοιραστούμε την σκηνή με τους Tartarus Depth, Tetractys, Material Vibe & De∙Touch! Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00 περίπου και το εισιτήριο είναι στα 5€.

Πώς ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής ο κόσμος στο μουσικό σας κάλεσμα;

Πολύ καλύτερα απ’ ότι θα περίμενε κάποιος για μια ανερχόμενη metal μπάντα στην Ελλάδα του 2016 που ακόμα δεν έχει παρουσιάσει καν ολόκληρο τον πρώτο της δίσκο. Μέχρι στιγμής ο κόσμος μάς έχει δείξει την υποστήριξή του και ευελπιστούμε να το ανταποδώσουμε ξεκινώντας στις 15 Μαΐου στο Crow Club και σύντομα με τον δίσκο μας!

infa

Πώς λειτουργείτε σαν σύνολο; Έχει χημεία το team;

Εγώ με τον Marco είχαμε εξαρχής χημεία, και κιθαριστικά και φωνητικά. Αργότερα με την Helen στα ντραμς ανεβήκαμε επίπεδο αλλά ακόμα αναζητούσαμε το κατάλληλο άτομο για την θέση του μπασίστα. Μόνο όταν μπήκε η Fotene στο συγκρότημα νιώσαμε να υπάρχει απόλυτη χημεία και καταλάβαμε πως δεν χρειαζόμασταν τίποτα άλλο πλέον παρά να δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω στην μουσική μας. Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τα μέλη της μπάντας μου και πιστεύω πως μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ποια είναι η άποψη σου για την ελληνική μουσική σκηνή σήμερα;

Η ελληνική μουσική σκηνή όσον αφορά το metal έχει πολλά να προσφέρει και πιστεύω πως στο μέλλον θα έχει να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Όσο για την “μουσική” που πουλάει και θέλει να προωθήσει η τηλεόραση και το ραδιόφωνο.. ζωή σε λόγου μας.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους My Inferno;

Αναμένεται σύντομα η κυκλοφορία του EP μας (διαδικτυακά σε spotify, Itunes, amazon κλπ. μέσω της Distrokid Records και σε Jewelcase/CD, τα οποία θα πωλούνται σε συναυλίες της μπάντας καθώς και μέσω της σελίδας μας στο facebook), συμμετοχές σε συναυλίες και φεστιβάλ (εντός & εκτός αττικής) & πολλά ακόμα τα οποία θα τα μάθετε στο άμεσο μέλλον.

Πως μπορεί το κοινό να ενημερωθεί σχετικά με τα νέα της μπάντας;

Κυρίως από την σελίδα μας στο facebook:
https://www.facebook.com/My-Inferno-432931746764666/?pnref=lhc

Αλλά και στα παρακάτω links:
https://www.youtube.com/channel/UCMkRJ9TBVPhivhtrIlNP14w
https://soundcloud.com/myinferno
https://twitter.com/phil_roussos
https://www.instagram.com/myinfernoband/?hl=en
https://myinferno.bandcamp.com/
https://www.reverbnation.com/myinferno
http://www.jumpingfish.gr/PhilRoussos

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του anthem.gr;

Στηρίξτε την ελληνική metal σκηνή γιατί σας χρειάζεται και γιατί το αξίζει!