Τα Πρόσωπα Της Λύτρωσης, Πέμπτη 11/5 @ Death Disco

DEATHDISCO
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
ΗΣΑΠ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΗΣΕΙΟ / ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΜΕΤΡΟ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΠΕΜΠΤΗ 11/5/17
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 20:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

Οι εκδόσεις Nightread επιστρέφουν στα Reflections & το Death Disco παρουσίαζοντας τη νέα τους κυκλοφορία,το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Σαφελά με τίτλο ”Τα Πρόσωπα Της Λύτρωσης”.

Συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν αγκαλιαστεί στο έπακρο από τις βραδιές των Reflections & οι συντελεστές του βιβλίου…

από τη συνέντευξη στο nyctophilia.gr:

“Τα πρόσωπα της λύτρωσης” είναι μια σειρά από σύντομες ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους. Χαρακτήρες από δεκαέξι χρονών μέχρι αρκετά μεγαλύτερες και απροσδιόριστες ηλικίες κάνουν τη βόλτα τους μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σε ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο όλα τέμνονται. Άνθρωποι που μέσα από παράξενα και τρομακτικά όνειρα και άλλα έμμεσα μηνύματα στην καθημερινότητά τους οσμίζονται κάτι να έρχεται πριν της ώρας του καλούνται να βρουν τον εαυτό τους ξανά. Η μεγάλη τους πρόκληση είναι η παράλληλη μάχη με το δυσμενές τώρα που τους περιβάλλει.Όσα χάθηκαν στην Αθήνα της κρίσης, το μετατραυματικό στρες και η έλλειψη εμπιστοσύνης στους άλλους,οι ενοχές και η εσωστρέφεια,τα αναπόφευκτα στίγματα που ξέρεις ότι θα μείνουν στην πλάτη τους όποια και να είναι η κατάληξη. Κοινωνικές ιστορίες με γοτθικό φόντο θα τις βάφτιζα εγώ”.

Από την εισαγωγή του βιβλίου:

Πέντε ιστορίες για τα πρόσωπα της λύτρωσης από τον Γιώργο Σαφελά: Οι παράλληλες ζωές των ηρώων τους αλλάζουν τροχιά και διασταυρώνονται, ξεκλειδώνοντας εμπειρίες, αναμνήσεις, φόβους, ελπίδες… Τους ελευθερώνουν από το «τίποτα» και τους δείχνουν ένα μονοπάτι. Το «κλειδί» είναι σε κάθε ιστορία τα όνειρα, η παράλληλη πραγματικότητα της ψυχής. Ένας ονειρομάνσερ θα οδηγήσει τα βήματά τους σε αυτή την πορεία από το σκοτάδι στη λύτρωση…

Αγγέλα Γαβρίλη.